LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilišni centar Koprivnica

Luka Borčić otkriva projekte koji stvaraju odgovorne članove dizajnerske zajednice

Luka Borčić održat će predavanje o paralelnim dizajnerskim procesima u Sveučilišnom centru Koprivnica. Pritom će se fokusirati na projekte koji razvijaju autorski proces kod studenata.

Luka Borčić održat će predavanje o paralelnim dizajnerskim procesima u Sveučilišnom centru Koprivnica. Pritom će se fokusirati na projekte koji razvijaju autorski proces kod studenata.

Gostujuće predavanje Paralelni dizajnerski procesi u sklopu kolegija Uvod u dizajn održat će se u srijedu, 6. travnja u 15 h u Sveučilišnom centru Koprivnica (predavaonica A102). Predavanje će održati Luka Borčić, predstavnik mlađe generacije afirmiranih hrvatskih dizajnera i edukatora.

Luka Borčić završio je GerritRietveld akademiju u Amsterdamu 2005. godine Nakon povratka iz Nizozemske radi u studiju Trans-ID/StudioBorčić, a od 2007. godine surađuje sa Studijem dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu kao vanjski suradnik u nastavi. Također, sudjeluje u organizaciji radionica, predavanja te izvannastavnih studentskih aktivnosti. Bliski je suradnik Hrvatskog dizajnerskog društva u organizaciji Dana D – međunarodnog festivala dizajna u Zagrebu, a niz godina surađuje i s studijom za dizajn Norma International iz Zagreba.

Interaktivnim i zanimljivim predavanjem Borčić će studentima prenijeti svoja iskustva i usporediti studiranje dizajna u dva bitno različita društvena konteksta: u Nizozemskoj i Hrvatskoj. Povući će paralelu u pristupu dizajnerskoj edukaciji na GerritRietveld akademiji, gdje je studirao, te na Studiju dizajna u Zagrebu, gdje je radio kao vanjski suradnik. U svom izlaganju fokusirat će se na projekte, radionice i suradnje koje njeguju, razvijaju i preispituju autorski proces kod studenata s ciljem stvaranja aktivnih, kritičkih i odgovornih članova dizajnerske zajednice

FOTO: SVEUČILIŠTE SJEVER