LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt „Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće”

Kvalitetan životopis prvi je korak do uspjeha na tržištu rada

Budući da je životopis prvi kontakt osobe s potencijalnim poslodavcem, za SIK-ove volontere održala se radionica o kvalitetnoj izradi istog.

Budući da je životopis prvi kontakt osobe s potencijalnim poslodavcem, za SIK-ove volontere održala se radionica o kvalitetnoj izradi istog.

U četvrtak, 15. 3. 2018, u udruzi Studentski informativni kutak održana je aktivnost posvećena pisanju životopisa u sklopu projekta Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Volonteri udruge imali su prilike saznati kako bi trebao izgledati ozbiljan životopis koji će im olakšati konkurentnost na tržištu rada. Na samome početku predstavljen im je podatak kako poslodavac ima manje od minute za pregled jednoga životopisa. S obzirom na to da je vrijeme ograničeno, dizajn životopisa od ključne je važnosti, stoga mu treba dodatno posvetiti pažnju. Zainteresiranima su predstavljene ključne informacije o formi životopisa te koje je informacije poželjno navesti, a koje ne te koji je redoslijed navođenja informacija najpregledniji.

Sudionicima se skrenula pažnja na podatak kako najnovije informacije vezane uz obrazovanje i radno iskustvo treba navesti prve zbog toga što poslodavce zanima ono čime se trenutno bavimo i što je najnovije vezano uz naš profesionalni uspjeh i edukacije. Osobito je važno pripaziti na urednost, zatipke, pravopis i gramatiku kako bismo životopisom dokazali da smo ozbiljni, profesionalni, ali i da smo se zaista potrudili oko vlastitoga predstavljanja i mišljenja koje poslodavac može steći o nama.

Volonteri su imali priliku vidjeti i primjere loših životopisa te ih međusobno prokomentirati, ali i razmijeniti iskustva i savjete koje su stekli pri prijavama za različite poslove. Razvila se i rasprava o prednostima i nedostacima vlastite fotografije priložene uz životopis.

Navedeno su predavanje i radionica dokazali kako su ovakve aktivnosti izrazito korisne mladima koji se pripremaju za tržište rada, ali i svim onima koji se na njemu već nalaze. Studentski informativni kutak i dalje će održavati predavanja i radionice na raznovrsne teme, a sve informacije možete pratiti na Facebook stranici udruge.

FOTO: STUDENTSKI.HR