Ljetna radionica

Kampus Motovun: Upisi studenata u filmsku školu

Kampus Motovun

Do 30. lipnja traju prijave za sudjelovanje u Kampusu Motovun. Pošaljite svoje motivacijsko pismo i životopis, a onda edukacija, zabava i druženje s filmašima mogu početi.

Kampus Motovun lagana je ljetna radionica za filmske profesionalce, poluprofesionalce, studente i sve one koji o filmu žele znati više. Traje od 24. do 28. srpnja s jednim do dva predavanja dnevno o temama koje se obično ne pokrivaju u redovnim filmskim školama. Predavanja su okrenuta budućnosti filmskog stvaralaštva, a vode ih istaknuti filmski autori. Tu su također i Debatni klub, svakodnevna predstavljanja filmskih škola iz regije i svijeta, uz prikazivanje studentskih filmova te razni drugi sadržaji. 

Upisi u Kampus u tijeku su.  Što čekaš?

Što vam se nudi:

 • besplatni smještaj u festivalskom kampu
 • besplatna akreditacija za sve festivalske programe i projekcije
 • predstavljanja domaćih i stranih filmskih škola i njihovih filmova ‒ prijavite svoj film i predstavite svoju školu ili saznajte sve o školi koju biste htjeli upisati te kako u tome uspjeti
 • ako želite biti smješteni u privatnom smještaju, Ured za goste će vam pomoći u pronalasku
 • festivalski autobus, s najpovoljnijim cijenama na relaciji Zagreb-Motovun vozi dan prije početka festivala (23. srpnja) i vraća se u Zagreb dan nakon festivala (29. srpnja)

Tko se može prijaviti:

 • studenti filmskih škola iz Hrvatske i regije
 • studenti škola koje imaju filmske kolegije  
 • mladi filmski teoretičari/kritičari

Kako se prijaviti

 • pošaljite životopis i kratko motivacijsko pismo s obrazloženjem zašto želite sudjelovati na radionici (do 300 znakova s razmacima) na e-mail adresu studenti@motovunfilmfestival.com
 • rok za slanje prijave je 30. lipnja
 • broj mjesta je ograničen, pa požurite s prijavama; odabrani sudionici bit će obaviješteni najkasnije do 5. srpnja

Uz sve ponuđene sadržaje, najvažniji je cilj upoznavanje i povezivanje mladih snaga, filmaša i kritičara budućnosti. Uživajte na festivalu u krugu internacionalnog filmskog plemena. I na koncu, ako tek želite postati student filmske škole, ako studirate na nekom drugom fakultetu ili pak ne želite biti ni u kakvoj radionici – postoji rješenje za vas. Naime, do 20. srpnja možete se prijaviti za studentsku akreditaciju koja vam po cijeni od 100 kuna omogućuje ulaz na sve programe 21. Motovun Film Festivala.

Sve dodatne informacije zatražite slanjem upita na studenti@motovunfilmfestival.com.

Komentari na članak

Vezani članci

Primatijada 2015., FOTO: Facebook

Drugi znanstveno-sportski susret PMF-ovaca

Primatijada 2015. održava se u Poreču

Radi se o najvećem okupljanju studenata prirodoslovno-matematičkih fakulteta u Hrvatskoj kojemu je cilj populariziracija znanosti kroz međusobno povezivanje studenata prirodoslovno-matematičkih znanosti. 

Izvor: Pixabay

Fakultet organizacije i informatike

Organizirano novo besplatno studentsko savjetovanje

Do 17. rujna traju prijave za novo studentsko savjetovanje namijenjeno brucošima i starijim studentima koje će voditi prodekanica za nastavu izv. prof. dr. sc. Renata Mekovec, predstavnici CPSRK-a, Studentski savjetnik Marko Peranović, Studentska pravobraniteljica Natalija Jurčić te predsjednik Studentskog zbora Kristijan Gašljević.

Jasna Ožanić

Financijska podrška

Rotary klub Zagreb Gradec dodjeljuje stipendije studentima zagrebačkih visokih učilišta

Kandidati dokazane izvrsnosti, s boljim uspjehom na studiju te kandidati lošijeg imovinskog i socijalnog statusa imat će prednost, a prilikom vrednovanja uspjeha uzet će se u obzir i ukupno ostvareni ECTS bodovi, duljina studiranja te ostvarene ocjene.

Prosvijed za studentski standard

Zagrebački studenti spremaju prosvjed

Posljednji pozdrav studentskom standardu

Zagrebački studenti idućeg utorka prosvjeduju zbog odluka nadležnih institucija koje su ugrozile studentski standard

Volonteri Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI

Fakultet organizacije i informatike Varaždin

Volonteri Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI primili Rektorovu nagradu za društveno koristan rad

Na završnoj svečanosti Centra za volontiranje i humanitarni rad Fakulteta organizacije i informatike volonteri su primili zahvalnice i vrijedna priznanja za više od 720 volonterskih sati odrađenih ove akademske godine.