Ljetna radionica

Kampus Motovun: Upisi studenata u filmsku školu

Kampus Motovun

Do 30. lipnja traju prijave za sudjelovanje u Kampusu Motovun. Pošaljite svoje motivacijsko pismo i životopis, a onda edukacija, zabava i druženje s filmašima mogu početi.

Kampus Motovun lagana je ljetna radionica za filmske profesionalce, poluprofesionalce, studente i sve one koji o filmu žele znati više. Traje od 24. do 28. srpnja s jednim do dva predavanja dnevno o temama koje se obično ne pokrivaju u redovnim filmskim školama. Predavanja su okrenuta budućnosti filmskog stvaralaštva, a vode ih istaknuti filmski autori. Tu su također i Debatni klub, svakodnevna predstavljanja filmskih škola iz regije i svijeta, uz prikazivanje studentskih filmova te razni drugi sadržaji. 

Upisi u Kampus u tijeku su.  Što čekaš?

Što vam se nudi:

 • besplatni smještaj u festivalskom kampu
 • besplatna akreditacija za sve festivalske programe i projekcije
 • predstavljanja domaćih i stranih filmskih škola i njihovih filmova ‒ prijavite svoj film i predstavite svoju školu ili saznajte sve o školi koju biste htjeli upisati te kako u tome uspjeti
 • ako želite biti smješteni u privatnom smještaju, Ured za goste će vam pomoći u pronalasku
 • festivalski autobus, s najpovoljnijim cijenama na relaciji Zagreb-Motovun vozi dan prije početka festivala (23. srpnja) i vraća se u Zagreb dan nakon festivala (29. srpnja)

Tko se može prijaviti:

 • studenti filmskih škola iz Hrvatske i regije
 • studenti škola koje imaju filmske kolegije  
 • mladi filmski teoretičari/kritičari

Kako se prijaviti

 • pošaljite životopis i kratko motivacijsko pismo s obrazloženjem zašto želite sudjelovati na radionici (do 300 znakova s razmacima) na e-mail adresu studenti@motovunfilmfestival.com
 • rok za slanje prijave je 30. lipnja
 • broj mjesta je ograničen, pa požurite s prijavama; odabrani sudionici bit će obaviješteni najkasnije do 5. srpnja

Uz sve ponuđene sadržaje, najvažniji je cilj upoznavanje i povezivanje mladih snaga, filmaša i kritičara budućnosti. Uživajte na festivalu u krugu internacionalnog filmskog plemena. I na koncu, ako tek želite postati student filmske škole, ako studirate na nekom drugom fakultetu ili pak ne želite biti ni u kakvoj radionici – postoji rješenje za vas. Naime, do 20. srpnja možete se prijaviti za studentsku akreditaciju koja vam po cijeni od 100 kuna omogućuje ulaz na sve programe 21. Motovun Film Festivala.

Sve dodatne informacije zatražite slanjem upita na studenti@motovunfilmfestival.com.

Komentari na članak

Vezani članci

Učionica; izvor: https://pixabay.com/en/classroom-lecture-hall-college-1699745/

Regrutacija volontera

Dolazi nova generacija studenata, Hrvatski studiji traže volontere na upisima za preddiplomske studije

Hrvatski studiji traže volontere za rad na upisima za preddiplomske studije od 17. do 19. srpnja. Prijave se zaprimaju do 2. srpnja.

Što zapravo plaćam? (SD Cvjetno naselje)

Jača nezadovoljstvo zbog poskupljenja domova

FOTO: Je li ovo početak masovnog studentskog prosvjeda?

– Dobro djelo učinjeno narodu ne može bez ploda, a zlodjelo bez kazne. – stoji na prozoru SD Ante Starčević. Najavljuju li studenti glasni, masovni prosvjed zbog poskupljenja domova?

https://pixabay.com/en/application-curriculum-vitae-2580867/

Studentski sajam poslova

„Job Fair”: Pripremite životopise i čavrljajte s potencijalnim poslodavcima uz koktele

Studenti FER-a i srodnih tehničkih fakulteta kroz opušteni razgovor s poslodavcima imat će priliku saznati više o trenutnoj i budućoj ponudi poslova i praksi. Kako bi povećali šansu za zaposlenje ili obavljanje prakse, moći će predati i svoj životopis.

Vinil

Sve o pločama te zašto se i dalje koriste

Vinil: studentski dokumentarac o gramofonskim pločama

Glazba s gramofona nekim je ljudima nezamjenjiva, a u dokumentarcu studenta Lina Pečura zvanom "Vinil" možete pogledati o čemu se točno radi te koje su to čari gramofonskih ploča.

Speed faksing

Informativno događanje u Klubu Zona

„Speed faksing“ rješava dileme oko izbora fakulteta

Maturanti će tijekom prosinca u Klubu Zona otkriti koji su ispiti najteži na fakultetima o kojima razmišljaju, na kojim predavanjima ne smiju izostati i koji se kolegiji mogu položiti preko kolokvija.