LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski život

Kako uskladiti fakultet, posao i privatni život?

Karla, studentica geografije na zagrebačkom PMF-u, pronašla je savršenu ravnotežu između fakultetskih obaveza, rada u McDonald’su i uživanja u svojim hobijima.

Karla, studentica geografije na zagrebačkom PMF-u, pronašla je savršenu ravnotežu između fakultetskih obaveza, rada u McDonald’su i uživanja u svojim hobijima.

Kako se nositi s fakultetskim obavezama, poslom i uz sve to imati dovoljno vremena za prijatelje, izlaske i hobije? To je pitanje s kojim se mnogi studenti suočavaju, a kada pokušaju sve držati pod kontrolom često se pronalaze u memovima o burnoutu na društvenim mrežama. Da to ne mora tako izgledati, dokazuje dvadesettrogodišnja Karla, studentica geografije na zagrebačkom PMF-u koja uz predavanja i učenje uspijeva uskladiti rad u McDonald’su i istovremeno uživati u studentskim danima.

Kako to uspijeva? Karla kaže da odgovor leži u dobroj volji, odgovornosti prema zadacima i obavezama te fleksibilnosti.
 

,,Radim u McDonald’su i studiram već nekoliko godina – i može se, bez obzira na mišljenje mnogih. Radno vrijeme koje ovdje imam omogućava mi da stignem na svaki ispit i predavanje, a uz posao stigla sam naučiti i španjolski, putovati i družiti se s prijateljima. Mislim da je fleksibilnost jedna od najboljih kvaliteta koje studentima itko može pružiti”.


U postizanju savršene ravnoteže između obaveza i privatnog života, Karla ističe da joj puno pomažu savjeti starijih kolega iz restorana te fleksibilno radno vrijeme. Osim toga, radom u McDonald’su stječe osnovne radne vještine, shvaća važnost komunikacije s gostima i unutar tima, uči bolje upravljati vremeno, te savladava sve vještine za koje je svjesna da će joj biti od velike pomoći kada nakon fakulteta stupi na tržište rada.
 

,,Radom u McDonald’su naučila sam komunicirati s ljudima i na smiren način rješavati konflikte. Na to sam izuzetno ponosna jer u tome nikada nisam bila baš dobra, a nužno je za napredak u karijeri”, kaže nam Karla.


Fleksibilno radno vrijeme, stimulativna satnica, kontinuirano učenje i ulaganje u djelatnike, karakteristike su McDonald’sa kao poslodavca. Uz sve te pogodnosti, Karla kao dodatnu prednost naglašava odličnu radnu atmosferu i prijateljstva za cijeli život, ali i poticajna primanja koja joj omogućavaju posjećivanje svih mjesta koja želi.
 

„Volim putovati. Mnoga mjesta koja sam posjetila ne bih vidjela da ušteđevinu nisam zaradila radeći u McDonald’su. Baš zato u svakom mjestu u koje dođem prvo volim posjetiti McDonald’s. I moram priznati, kod nas mi je hrana najbolja“, zaključuje Karla za koju slogan „Uz McDonald’s mogu“ označava savršeni balans fakulteta, posla i putovanja.

FOTO: MCDONALD’S