Webinar za studente, nastavnike i širu javnost

Kako društvenim inovacijama do boljeg obrazovanja – iz perspektive stručnjaka

Djevojka s laptopom

Kako bi se šarolik spektar obrazovnih i društvenih tema približio studentima, nastavnicima, različitim tipovima edukatora, ali i nenastavnom osoblju, sudionici webinara koji organizira IRO u sklopu EDUpolicy LAB projekta bit će priznati stručnjaci i stručnjakinje u navedenom polju.

Što su društvene inovacije, koje su njihove glavne karakteristike, kako razviti ideju kao društvenu inovaciju na razini lokalne zajednice, odakle krenuti, koje su društvene inovacije obilježile Hrvatsku i Europsku uniju u proteklom desetljeću, što su društvene inovacije u obrazovanju i u čemu se ogledaju njihove pozitivne posljedice – samo su neka od pitanja na koja će se pokušati odgovoriti na webinaru pod nazivom Društvenim inovacijama do boljeg obrazovanja. Održat će se 6. lipnja 2019. u 17 sati, u sklopu projekta EDUpolicy LAB.   

Kako bi se šarolik spektar obrazovnih i društvenih tema približio studentima, nastavnicima, različitim tipovima edukatora, ali i nenastavnom osoblju, sudionici webinara bit će priznati stručnjaci i stručnjakinje u navedenom polju: Ivana Nikolić Popović (Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija), Iva Kvakić (Zadruga za etično financiranje), Ivan Tomasić (Lokalni Volonterski centar Slavonski Brod), Marija Mažić (Zaklada Reach for Change Croatia) i Karla Grgić (Ekonomski fakultet Zagreb). Razgovor će moderirati Jasenka Begić iz Instituta za razvoj obrazovanja. Svrha mu je upoznati spomenute ciljane skupine, ali i širu javnost s konceptom i metodologijom osmišljavanja društvenih inovacija te njihovom primjenom u obrazovanju.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) nositelj je spomenutog projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom EDUpolicy LAB – društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti. Riječ je o projektu koji je usmjeren na unapređenje znanja i vještina studentica i studenata u rješavanju problema obrazovne integracije socijalno isključenih skupina suradnjom civilnog društva s visokoobrazovnim ustanovama. Provodi se u partnerstvu s Akademijom dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Rudarsko-geološko-naftnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Osijeku, Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu te Volonterskim centrom Slavonski Brod. Usmjeren je na ostvarenje civilne misije sveučilišta, čime se doprinosi razvijanju društvene odgovornosti studenata i ostalih članova akademske zajednice. Riječ je o kompleksnom, dvogodišnjem projektu sastavljenom od niza interaktivnih aktivnosti s konačnim ciljem razvoja građanskih kompetencija mladih osoba.

Sudjelovanje je besplatno za sve zainteresirane uz obveznu prethodnu registraciju do 5. lipnja u 13 sati. Više informacija o webinaru možete pronaći na službenoj stranici projekta te na Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Srce

Međunarodni Tjedan otvorenog obrazovanja

Srce organizira besplatne tečajeve i tribinu

Sveučilišni računski centar (Srce) podiže svijest o važnosti besplatnog i otvorenog obrazovanja

Žana Plejić, Ana Čobanković i Josipa Bjelobrk, FOTO: Josipa Bjelobrk

Uspjeh osječkih studenata

Studenti EFOS-a na natječaju „Hrvatska pamet Hrvatskoj“ osvojili nagrade od 21 000 kuna

Prilikom proglašenja pobjednika, studentice su naglasile kako su ovakvi natječaji prilike, odnosno poticaji, za sve mlade studente koji imaju dobre ideje i žele ih predstaviti zainteresiranim poslodavcima.

Uspjeh

Poslovne priče

Inovatori i kreativci gosti su tribine o (ne)uspjehu koju organizira Zaklada Sveučilišta u Rijeci

S kojim su se izazovima susreli na putu od Zavoda za zapošljavanje do upravljanja uspješnim brendom, jesu li im pritom pomogli razni mehanizmi potpora te koliko su u svemu važne inovacije, nova promišljanja i ideje posjetiteljima će otkriti Alenka Tvrtković, Ana Kovačević i Marin Trošelj.

PoC
https://unist.hr/novosti/znanost-i-tehnologija/artmid/2419/articleid/12418/informativna-radionica-kako-dokazati-i-financirati-inovativni-koncept-%E2%80%93-do-500000-kuna-bespovratnih-sredstava

SUFINANCIRANJE INOVATIVNOG KONCEPTA

PoC daje i do pola milijuna kn za projekte; za prijavljene organizirana informativna radionica

Na Sveučilištu u Splitu organizira se informativna radionica gdje će se zainteresirane upoznati s uvjetima natječaja „Programa provjere inovativnog koncepta“ te kako napisati projekt vrijedan do 500 000 kuna sufinanciranja tijekom godine dana.

Riva

Poslovni program

PGLF Croatia uključuje studente u globalnu mrežu vođa budućnosti

Želite li steći znanja iz područja "leadershipa", inovacija i poduzetništva i uživati na obroncima splitskoga Marjana, prijavite se na petodnevni seminar Preparing Global Leaders Foruma do 31. siječnja.