Studentsko natjecanje

Još nekoliko dana traju prijave na Pokretač

Pokretač, vizual

Za prijave na studentsko natjecanje Pokretač preostalo je još nekoliko dana. To je još uvijek dovoljno vremena da razradiš svoj poslovni model u jednoj od zadanih kategorija.

Još malo pa nestalo! Za prijave na studentsko natjecanje Pokretač preostalo je još nekoliko dana. No ne brini, to je još uvijek dovoljno vremena da razradiš svoj poslovni model u jednoj od kategorija i prijaviš svoju ideju na natječaj. Ako bude odabrana, morat ćeš je i predstaviti žiriju u Zagrebu, no o tom potom, najprije je važno prijaviti svoje rješenje. Nikad nije kasno, zapravo – bit će za 9 dana. Stoga se podsjetimo u kojim kategorijama možeš konkurirati. 

Primjećuješ da je u svijetu sve više bolesti i razmišljaš kako stati tome na kraj? Zaključuješ kako je bolja organiziranost ključ napretka zdravstvenog sustava ili imaš savršenu ideju kako zdravstvo učiniti boljim – onda je za tebe idealna kategorija zdravstvo. Stavi ideju na papir, a pomoći u tome može ti strategija Bussines Model Canvas, i pošalji ju na natjecanje.

Možda je studentima najbliskija kategorija obrazovanje jer se i sami nalaze u tom sustavu. U tom slučaju sigurno imaš ideju kako unaprijediti obrazovni sustav. Dobro se samo prisjeti što ti smeta na fakultetu i imaš rješenje, a sigurno si sto puta izgovorio/la ja bih to ovako ili da se mene pita… – a pita te se! Zato još nije kasno da prijaviš svoje rješenje.

Srce ti se slama kad vidiš kontejnere pune hrane i misliš kako bi se dobro mogle očuvati velike količine hrane tako da nitko ne bude gladan? Očito ti leži kategorija Očuvanje dostatnosti hrane i vode – proizvodnja.

Još otkad si učio gradivo iz povijesti o Trojanskom ratu pitao si se kako osigurati sigurnost ljudi u cijelom svijetu? Kako postići mir i sigurnost u svijetu? To je pitanje upućeno tebi, odgovori nam slanjem svojeg rješenja.

Ako se ne prepoznaješ u nekoj od navedenih kategorija, možda će te zanimati posljednja kategorija – ekonomija. Kako postići jednakost u svijetu, premostiti jaz između bogatih i siromašnih? Na ta i druga pitanja odgovori svojim inovativnim modelom.

Sve dodatne informacije možeš pronaći na stranici SIK-a. Prilika za osvojiti robota i/ili novčane nagrade u ukupnom iznosu od 9 tisuća kuna kao i za pridonijeti svijetu čeka te do 15. svibnja.

Komentari na članak

Vezani članci

Kineski jezik

Sveučilište u Rijeci

Studenti u Opatiji imaju priliku besplatno naučiti kineski jezik

Kao i prošle godine, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija Sveučilišta u Rijeci odgovoran je za ovaj projekt. 

Isto

Financijska podrška

Dodjeljuje se istraživačka stipendija na škotskom Sveučilištu Strathclyde

Istraživačka stipendija uključuje troškove svake godine studija te godišnju nagradu od 10 000 američkih dolara. Rok za prijavu je 30. svibnja 2018. godine.

Start Up udruga - postani dio tima

Prijavi se i stekni vrijedna znanja i iskustva!

Start-Up udruga prima nove članove i volontere

Start-Up udruga raspisala je natječaj za uključivanje studenata u kreiranje i provedbu projekata, a svi zainteresirani mogu se prijaviti slanjem životopisa najkasnije do 5. listopada!                               

Studio Smijeha radionice

Radionice stand-up komedije

Marina Orsag stvara nove komičare

U tijeku su prijave za radionice stand-up komedije. Vodit će ih Marina Orsag, direktorica jedinog stand-up kluba u Hrvatskoj – Studija Smijeha.

Aktivno građanstvo

Rad s mladima

Udruga CINAZ poziva na trening aktivnoga građanstva u Rumunjskoj

U tijeku su prijave za trening projekta ACT u kojemu sudjeluje zadarska udruga CINAZ. Odabrani će se sudionici educirati o vrijednosti demokratskoga društva, upravljanju ljudskih potencijala te međukulturalnom učenju.