Studentsko natjecanje

Još nekoliko dana traju prijave na Pokretač

Pokretač, vizual

Za prijave na studentsko natjecanje Pokretač preostalo je još nekoliko dana. To je još uvijek dovoljno vremena da razradiš svoj poslovni model u jednoj od zadanih kategorija.

Još malo pa nestalo! Za prijave na studentsko natjecanje Pokretač preostalo je još nekoliko dana. No ne brini, to je još uvijek dovoljno vremena da razradiš svoj poslovni model u jednoj od kategorija i prijaviš svoju ideju na natječaj. Ako bude odabrana, morat ćeš je i predstaviti žiriju u Zagrebu, no o tom potom, najprije je važno prijaviti svoje rješenje. Nikad nije kasno, zapravo – bit će za 9 dana. Stoga se podsjetimo u kojim kategorijama možeš konkurirati. 

Primjećuješ da je u svijetu sve više bolesti i razmišljaš kako stati tome na kraj? Zaključuješ kako je bolja organiziranost ključ napretka zdravstvenog sustava ili imaš savršenu ideju kako zdravstvo učiniti boljim – onda je za tebe idealna kategorija zdravstvo. Stavi ideju na papir, a pomoći u tome može ti strategija Bussines Model Canvas, i pošalji ju na natjecanje.

Možda je studentima najbliskija kategorija obrazovanje jer se i sami nalaze u tom sustavu. U tom slučaju sigurno imaš ideju kako unaprijediti obrazovni sustav. Dobro se samo prisjeti što ti smeta na fakultetu i imaš rješenje, a sigurno si sto puta izgovorio/la ja bih to ovako ili da se mene pita… – a pita te se! Zato još nije kasno da prijaviš svoje rješenje.

Srce ti se slama kad vidiš kontejnere pune hrane i misliš kako bi se dobro mogle očuvati velike količine hrane tako da nitko ne bude gladan? Očito ti leži kategorija Očuvanje dostatnosti hrane i vode – proizvodnja.

Još otkad si učio gradivo iz povijesti o Trojanskom ratu pitao si se kako osigurati sigurnost ljudi u cijelom svijetu? Kako postići mir i sigurnost u svijetu? To je pitanje upućeno tebi, odgovori nam slanjem svojeg rješenja.

Ako se ne prepoznaješ u nekoj od navedenih kategorija, možda će te zanimati posljednja kategorija – ekonomija. Kako postići jednakost u svijetu, premostiti jaz između bogatih i siromašnih? Na ta i druga pitanja odgovori svojim inovativnim modelom.

Sve dodatne informacije možeš pronaći na stranici SIK-a. Prilika za osvojiti robota i/ili novčane nagrade u ukupnom iznosu od 9 tisuća kuna kao i za pridonijeti svijetu čeka te do 15. svibnja.

Komentari na članak

Vezani članci

Završnica CSC

Studentsko natjecanje

Najinovativniji studenti nagrađeni s 10 000 kuna u završnici Case Study Competition-a

Ovo studentsko natjecanje već dvanaestu godinu zaredom studentima omogućuje stjecanje vrijednog poslovnog iskustva koje će im sigurno biti korisno u budućoj poslovnoj karijeri, a poduzećima široki spektar novih ideja te potencijalne buduće zaposlenike.

Promocija

Stipendija za Sveučilište Jiangsu

Odlična prilika za sve koji su oduvijek sanjali o studiranju u Kini

Sveučilište Jiangsu u Kini raspisalo je širok raspon stipendija za preddiplomski, diplomski i doktorski studij. Rok prijave je 10. kolovoza 2017.

Padel

Sportske poslastice

Kvizaško sportsko nadmetanje u Padel.hr centru

U tijeku su prijave za kvizaško natjecanje na području šest sportova. Sudjelovanje je besplatno, a nagrade vrijedne.

Radionica "Most prema uspjehu", siječanj

Projekt „Most prema uspjehu”

Besplatne radionice razvoja poduzetničkih vještina namijenjene mladima

U sklopu projekta „Most prema USPJEHU” sudionici će steći znanja i vještine potrebne za pokretanje vlastitog održivog društvenog poduzeća. Prijave za prvi susret otvorene su do 7. ožujka.

Sveučilište

AMAC-UK raspisuje natječaj

Osvojite nagradu za projekte iz znanosti ili kulture

Hrvatski studenti i mladi znanstvenici imaju priliku za svoje projekte osvojiti nagradu od čak 1000 funti.