Sajam poslova na FER-u

„Job Fair“ zavrijedio status profesionalnog sajma; zabilježio preko 3500 posjeta studenata

Završen Job Fair 2018

Završeno je još jedno izdanje „Job Faira“, a obilježio ga je program bogatiji no ikad te rekordan broj posjetitelja. Donosimo dojmove.

U srijedu, 23.  svibnja 2018, i četvrtak, 24. svibnja 2018, više od 3500 studenata potražilo je dobru poslovnu priliku na Job Fairu 2018. Ukupno 103 domaća i strana poduzeća iz 14 različitih industrija došla su se porazgovarati uživo sa studentima FER-a i srodnih fakulteta na najvećem sajmu poslova u regiji.

Poduzeća su se studentima predstavila predavanjima u Sivoj vijećnici, koja su bila dostupna i online preko službenog Job Fair YouTube kanala, a studenti su se i ove godine odazvali u rekordnom broju.

– Dio smo Job Faira zbog dobrih iskustava prijašnjih godina, ali i općenito dobrih iskustava sa studentima FER-a, koji su nam vrlo vrijedni zaposlenici. Organizacija sajma je na zavidnoj visini, a osobito smo zadovoljni posjećenošću. Pojedini studenti koji su nas posjetili na štandu jučer, već su nam se danas javili na mail, što nas posebno veseli. – izjavila je Jasmina Tofant, HR Manager iz poduzeća Sedam IT.

Na štandovima na kojima se poduzeća predstavljaju studentima, vodi se vrlo kreativno nadmetanje za studentsku pažnju nekonvencionalnim metodama i poklonima – od escape room iskustava preko doručaka i sladoleda do sitnica koje studentski život znače, poput dobre sklopive šalice ili otvarača za pivo, ali i zanimljivih poslova.

– Naše prisustvo potvrda je kvalitete organizacije manifestacije poput Job Faira. Naime, broj studenata koji su postali dio našeg tima, prvo kao studenti, a potom kao zaposlenici svake je godine sve veći, upravo zahvaljujući Job Fairu. Veseli nas činjenica da zbog našeg međunarodnog prisustva i širokog portfelja usluga, studenti i budući zaposlenici mogu stjecati razna znanja, nove interese i istovremeno putovati. – ispričala je Kristina Cajhen iz Verso Altime.

Foto: Fotosekcija KSET-a

Praktične radionice programiranja s do 15 polaznika novost su u programu Job Faira koja je oduševila i poduzeća i studente.

– Radionice su bile jako zanimljive, polaznika je bilo malo pa samo uspjeli raditi praktične dijelove. Bilo je vrlo zabavno i vrlo korisno, osobito kad je bila riječ o alatima s kojima se nemamo često prilike susresti, i to još k tome kad nas kroz njih vodi netko s mnogo praktičnog iskustva. – istaknuo je Ivan Anić, student 3. godine FER-a.

U trinaest godina postojanja, Job Fair je iz studentske inicijative narastao u profesionalni sajam na kojem studenti-organizatori, osim što pomažu kolegama osigurati posao, također uče vještine koje ih čine još poželjnijima na tržištu rada, i to tako da iste vježbaju u izravnom kontaktu s potencijalnim budućim poslodavcima.

– Prvi put sam bio na Job Fairu kao predstavnik organizacije i iznenađen sam brojem, kako tvrtki, tako i zainteresiranih studenata. I sam sam studirao na FER-u i ne sjećam se da je u moje doba bilo toliko različitih mogućnosti. Savjetujem studentima da ih iskoriste, jer znanje s faksa nije dovoljno za konkuriranje na tržištu rada. – izjavio je Mislav Staržik, software developer u Ekobitu.

Job Fair organiziraju Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SSFER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET). Ovogodišnji su medijski pokrovitelji: Global, Laganini FM, Studentski.hr i VIDI.

Foto: Fotosekcija KSET-a

Komentari na članak

Vezani članci

Rezonanca-FER

FER-ova Rezonanca

Studentski zbor koji je nastao sasvim slučajno

Studentice FER-a osnovale su pjevački zbor koji će po prvi puta krajem ovog mjeseca imati priliku nastupiti u najvećoj dvorani svog Fakulteta

Interliber

Interliber 2018.

Omiljeni sajam svih knjigoljubaca u utorak se vraća na Velesajam

Ovogodišnji Interliber svoja vrata otvora 13. studenoga, a ulaz je na sajam već tradicionalno besplatan. Posjetite knjiški raj i uživajte u ogromnoj ponudi koju su za vas pripremili organizatori te brojnim popustima.

Završnica Elektroboja

Završeno studentsko natjecanje Elektroboj

Otkriveni najbolji izumi studenata elektrotehnike u finalu Elektroboja 2014.

Saznajte koji su timovi pokupili nagrade na Elektroboju i što su izumili.

Brucošijada cover

Novi dodatci line-upu ovogodišnje FER-ove brucošijade

Svugdje je lijepo, ali na FER-ovoj Brucošijadi je najljepše

Trk po svoju ulaznicu za FER-ovu ovogodišnju brucošijadu, jer je line-up sve puniji i vrući!

Plakat za Brucošijadu

Brucošijada FER-a

Poznata prva imena Brucošijade FER-a koja će se održati 7. studenog

Trideset i treća Brucošijada FER-a održat će se 7. studenog, a sada su predstavljeni i prvi izvođači koji će nastupiti