LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

Izvrsnim studentima osigurano 100 stipendija od 130 eura

Redovne studente prijediplomskih, diplomskih i integriranih studija UNIRI-a i njegovih sastavnica očekuje financijska podrška.

Redovne studente prijediplomskih, diplomskih i integriranih studija UNIRI-a i njegovih sastavnica očekuje financijska podrška.

Sveučilište u Rijeci objavilo je Natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u tekućoj akademskoj godini. Na Natječaj se mogu prijaviti redoviti studenti upisani na prijediplomske, diplomske i integrirane studije Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica, stoji na stranici riječkog Sveučilišta.

Studente mjesečno očekuje iznos od 130 eura, a isplaćuje se 10 mjeseci, točnije od listopada do srpnja. Ukupno se dodjeljuje 100 stipendija za izvrsnost, a njih najviše 30 posto namijenjeno je studentima upisanima u akademskoj godini 2023/2024 u prvu godinu sveučilišnih prijediplomskih, stručnih prijediplomskih i sveučilišnih integriranih prijediplomskih i diplomskih studija.
 

Prijava na natječaj


Pravo prijave na Natječaj imaju studenti hrvatski državljani i državljani Europske unije s prijavljenim boravkom u Hrvatskoj koji imaju odobren status stranca na stalnome boravku u Hrvatskoj, kao i državljani trećih zemalja kojima je izdano rješenje o stalnom boravku u Hrvatskoj koji su ove akademske godine upisani u redovitom statusu na Sveučilište u Rijeci ili njegovu sastavnicu. Studenti se mogu prijaviti do 20. studenog, ali moraju ispuniti određene kriterije.
 

Kriterij uspješnosti


Studenti prvih godina studija za stipendiju moraju ispuniti uvjet da su na konačnoj listi za upis na studijski program u ovoj akademskoj godini ušli u 10 posto najbolje rangiranih kandidata.

Za studente viših godina uvjet je da su prošle akademske godine ostvarili najmanje 55 ECTS bodova i da su među 10 posto najuspješnijih studenata na svojoj godini prema prosječnoj ocjeni svih položenih ispita u prošloj akademskoj godini.
 

Dodatan kriterij


U ovoj kategoriji boduju se posebna postignuća i aktivnosti koje je student ostvario u prethodnoj 2022/2023 akademskoj godini. Posebna postignuća i aktivnosti podrazumijevaju:

  • studentske znanstvene/stručne radove ili izložbe umjetničkih radova
  • nagrade i priznanja
  • međunarodna, državna, županijska i ostala natjecanja/izložbe
  • kongrese, skupove, konferencije i grupne izložbe
  • volonterski rad
  • sudjelovanje u programima organizirane studentske razmjene (međunarodna mobilnost studenata); članstvo i aktivnost u udrugama, ljetnim/zimskim školama, Studentskom zboru Sveučilišta ili njegove sastavnice
  • obavljanje demonstrature; preporuka profesora.


Studentima prve godine sveučilišnog prijediplomskog, sveučilišnog integriranog prijediplomskog i diplomskog i stručnog prijediplomskog studija vrednuju se postignuća i aktivnosti ostvareni isključivo tijekom završnog razreda srednje škole.

Onim studentima koji su prva godina sveučilišnog ili stručnog diplomskog studija vrednuju se postignuća i aktivnosti ostvareni tijekom studija u prethodnoj akademskoj godini (do 30. rujna 2023. godine). Ovaj princip bodovanja vrijedi i za studente viših godina.

Potrebnu dokumentaciju pronađite ovdje, a više informacija pročitajte na poveznici.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA