LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
INFO ZONA

Izađi iz komfor zone i prijavi se na Natječaj za deveti ciklus Mladi izlažu!

Mladim autorima nudi se jedinstvena prilika za izlaganje u atraktivnom prostoru u centru Splita, ali i osiguravanje sufinanciranja troškova produkcije izložbe.

Mladim autorima nudi se jedinstvena prilika za izlaganje u atraktivnom prostoru u centru Splita, ali i osiguravanje sufinanciranja troškova produkcije izložbe.

Splitska Info zona objavila je Natječaj za izlaganje u sklopu devetog ciklusa Mladi izlažu u klubu Zona. Umjetnici i umjetnice mlađe generacije imaju priliku predstaviti se u atraktivnom prostoru u centru Splita. Osim toga, osiguravano im je i sufinanciranje troškova produkcije izložbe.
 


VEZANO:  Otvoren javni natječaj Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za 2024. godinu Zaklada HAZU 


 

„U prethodnih osam godina u sklopu ciklusa Mladi izlažu izlagalo je više od 70 zadovoljnih izlagača kojima smo osigurali promociju te osnovne tehničke uvjete i sufinanciranje troškova produkcije. Tema ovogodišnjeg natječaja je “Stretch zone”. Riječ je o području neposredno izvan komforne zone u kojem smo izazvani isprobavati nove stvari, preuzimati rizike i izlaziti iz uobičajene i sigurne rutine pa sebi postavljamo izazove, učimo nove vještine i rastemo kao pojedinci. Pozivamo mlade umjetnike i umjetnice da iskoriste ovu jedinstvenu priliku i prijave se na natječaj.“ – poručila je Tina Vukasović Đaković, kustosica ciklusa u prethodne tri godine.

 

 

Tko se može prijaviti?


Prijavitelji moraju biti mlađi od 30 godina, a radovi producirani van mentorstva institucija. Prednost će imati prijavitelji koji imaju prvu samostalnu izložbu nakon diplome i prijavljene radove nisu ranije izlagali.

Zainteresirani autori i autorice moraju do 17. veljače 2024. godine ispuniti online prijavnicu. Naknadno će biti kontaktirani za dostavu fotografija, skica ili video zapisa najmanje tri rada. Izbor umjetnika, odnosno umjetničkih koncepata, odredit će stručna komisija do kraja veljače.

FOTO: INFO ZONA, PR, ILUSTRACIJA