Međunarodni sajam inovacija

Inovativni projekti četiriju zagrebačkih fakulteta ostvarili uspjeh na ISIF-u 2018. u Turskoj

grad Istanbul

S međunarodnog sajma inovacija, u konkurenciji preko 250 inovacija, FKIT se vratio sa srebrnom medaljom, Grafički fakultet s bronačnom medaljom, FSB također s brončanom medaljom, ali i priznanjem Njemačke asocijacije inovatora, a inovacija TTF-a zavrijedila je priznanje Makedonskoga patentnoga ureda.

Na 3. Međunarodnom sajmu inovacija ISIF 2018. inovativni su projekti studenata sastavnica Sveučilišta u Zagrebu osvojili jednu srebrnu i dvije brončane medalje te priznanje Makedonskog patentnog ureda i Njemačke asocijacije inovatara. Riječ je o jednom od značajnijih sajmova inovacija u ovom dijelu svijeta koji se održao od 27. do 29. rujna u Instanbulu. 

Na sajmu su, u suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske, sudjelovale četiri sastavnice Sveučilišta u Zagrebu: Fakultet strojarstva i brodogradnje s dvjema inovacijama te Fakultet kemijskoga inženjerstva i tehnologije, Tekstilno-tehnološki fakultet i Grafički fakultet, svaki s po jednom inovacijom.

Inovacija Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije pod nazivom OptIC – Program za razvoj i optimizaciju ionskih kromatografskih metoda, autora Matije Cvetnića, Tomislava Bolanče, Šime Ukića, Marka Rogošića, Marinka Markića, Borisa Brigljevića, Ane Marije Dizdar i Petra Žuvel, nagrađena je srebrnom medaljom.

Inovacija Grafičkoga fakulteta pod nazivom Algoritam za definiranje najoptimalnijih smjernica za razvoj grafičkog proizvoda, autora Ive Marenić, Jelene Mandić i Vladimira Cviljušca, te inovacija Fakulteta strojarstva i brodogradnje pod nazivom Bionička šaka, autora Davora Širinića i Luke Miškovića, nagrađene su brončanim medaljama.

Priznanje Makedonskoga patentnoga ureda dobila je inovacija Tekstilno-tehnološkoga fakulteta pod nazivom Inteligentni odjevni predmet za nadzor rada šumskih radnika autora Davora Begića i Dubravka Rogale. Priznanjem Njemačke asocijacije inovatora nagrađena je inovacija Fakulteta strojarstva i brodogradnje pod nazivom Robot za igranje šaha autora Leona Malnara.

Ovaj je međunarodni sajam inovacija primarno fokusiran na komercijalizaciju inovacija, novih proizvoda, usluga i tehnologija, a organizira se pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije nacionalnih asocijacija inovatora – IFIA, turskoga Ministarstva znanosti, obrazovanja i tehnologija, Turskoga ureda za patente i WIPO- a. Riječ je o jednom od značajnijih sajmova inovacija u ovom dijelu svijeta. ISIF istovremeno predstavlja most između Istoka i Zapada za razmjenu ideja te uspostavljanje kontakata između inovatora i poslovne zajednice.

Tijekom tri dana na Sajmu predstavljeno je više od 250 inovacija iz dvadesetak zemalja, a inovacije iz Hrvatske izazvale su veliku pozornost međunarodne stručne javnosti i turske poslovne zajednice, čemu svjedoče i ova priznanja.

Komentari na članak

Vezani članci

FOTO

Studenti kreativci - predstavljamo Luciju Maradin

„Ne bih mogla ni mjesec dana izdržati da nešto ne načrčkam“

Lucija je studentica prve godine strojarstva, ali istovremeno i prava kreativna duša. Najdraže joj je oslikavanje zidova i raznoraznih predmeta, a kaže da najviše inspiracije dolazi baš kad bi se trebala posvetiti učenju.

Ispit' prije ispita

Ispit' prije ispita

Akademsko zagrijavanje u Hangaru prije ljetnih rokova

Literatura i obaveze se gomilaju, a ti više nemaš snage pogledati knjigu? Napuni baterije na velikom zagrebačkom studentskom tulumu.

"Knjiga žalbi i pohvala"

Udruga Studenti za studente Split

Knjiga žalbi i pohvala ponovno na splitskim fakultetima

U Knjigu žalbi i pohvala možete upisati sve svoje kritike, komentare i pohvale na račun vaših obrazovnih ustanova, Sveučilišne knjižnice u Splitu i Studentskog centra, odnosno studentskih domova i menzi.

Dubrovnik

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU

Stručna praksa u Uredu DNŽ u Bruxellesu za dubrovačke studente

Dubrovački će studenti moći odraditi stručnu praksu u Bruxellesu, a tamošnji Ured DNŽ-a pokrit će im troškove smještaja. Prijave se zaprimaju do 7. travnja.

Internet za studente

B.net i CARNet šokiraju genijalnom akcijom

Besplatan internet čak šest mjeseci!

Pa vi recite da se ne isplati biti student! B.net i CARNet su pripremili genijalnu ponudu, detalji su na linku!