Projekt „Informiranje – pravo mladih”

Informirajte se o ponudi besplatnih neformalnih organizacija i usavršavanja

Informiranje - pravo mladih

„Ponuda besplatnih neformalnih organizacija i usavršavanja” sljedeći je „Informativni ponedjeljak” koji će se održati u ponedjeljak, 30. travnja 2018. godine, u 18 sati u Ulici Frane Petrića 4, 3. kat.

Travanj donosi novi Informativni ponedjeljak na temu Ponuda besplatnih neformalnih organizacija i usavršavanja koji će se održati u ponedjeljak, 30. travnja 2018. godine, u 18 sati u Ulici Frane Petrića 4, 3. kat.

Osim formalnoga znanja koje stječemo od osnovne škole pa sve do fakulteta koji nam pruža širi spektar informacija i stručnoga znanja, za kompetitivnost na tržištu rada potrebno je malo više od toga. Svaki poslodavac pri zapošljavanju od kandidata traži iskustvo, no uz brojne studentske obaveze rijetko se nađe vremena i za dodatna usavršavanja i detaljniji rad na sebi. Problem predstavlja i to što je ponekad teško posvetiti se traženju zanimljivih edukacija namijenjenih vlastitoj struci, a kada ih i pronađemo, ne možemo ih platiti studentskim džeparcem. Upravo je zbog toga SIK uvidio potrebu za interaktivnim predavanjem na kojem ćete imati priliku čuti gdje se, kada i koliko često nude i održavaju besplatna usavršavanja. Također, usavršavati se može i volontirajući pa će se ukazati i na korisnost volontiranja te će se svaki korisnik, sukladno vlastitim interesima, moći raspitati o mjestima i organizacijama koje zadovoljavaju njegove interese vezane uz volontiranje.

Informativni se ponedjeljci na različite teme provode u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari na članak

Vezani članci

Knjiga, učenje

Studentske tragedije

Šest razloga zbog kojih vam ne ide na faksu

Novi semestar, novi početak. Ako ste još u bedu jer prošli nije baš bio onakav kakvog ste očekivali, donosimo vam 6 mogućih razloga za vaše nezadovoljstvo.

Student volonter

Poziv za volontere

Uljepšajte si život uljepšavanjem života djece i mladih s teškoćama

Izvrsno se snalazite u radu s najmlađima, a htjeli biste doprinijeti zajednici u kojoj živite? Razmišljate o pokretanju nekih pozitivnih promjena u društvu? Sada imate idealnu priliku riječi provesti u djelo tako da postanete volonter u sklopu hvalevrijednog studentskog mentorskog programa.

FOTO

Studenti kreativci - predstavljamo Luciju Maradin

„Ne bih mogla ni mjesec dana izdržati da nešto ne načrčkam“

Lucija je studentica prve godine strojarstva, ali istovremeno i prava kreativna duša. Najdraže joj je oslikavanje zidova i raznoraznih predmeta, a kaže da najviše inspiracije dolazi baš kad bi se trebala posvetiti učenju.

Elektrijada 2013

Elektrijada 2014.

Studenti FER-a u obrani prvog mjesta na međunarodnom natjecanju

Na Elektrijadi 2014., koja se održava u svibnju u Siofoku (Mađarska), FER-ovci žele obraniti prošlogodišnja prva mjesta u znanju, sportu i generalnom plasmanu te tako promovirati svoj fakultet u regiji i među europskim studentima.

Autotrolej

Puna subvencija pokaznih karata

Riječkim studentima potvrđene subvencije za javni prijevoz

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta konačno je potvrdilo subvencije riječkim studentima za javni prijevoz. Iz KD Autotroleja javljaju da će se mjesečne pokazne karte moći kupiti do kraja sljedećeg tjedna, a onima koji su ih već kupili izvršit će se povrat novca.