Projekt „Informiranje – pravo mladih”

Informirajte se o ponudi besplatnih neformalnih organizacija i usavršavanja

Informiranje - pravo mladih

„Ponuda besplatnih neformalnih organizacija i usavršavanja” sljedeći je „Informativni ponedjeljak” koji će se održati u ponedjeljak, 30. travnja 2018. godine, u 18 sati u Ulici Frane Petrića 4, 3. kat.

Travanj donosi novi Informativni ponedjeljak na temu Ponuda besplatnih neformalnih organizacija i usavršavanja koji će se održati u ponedjeljak, 30. travnja 2018. godine, u 18 sati u Ulici Frane Petrića 4, 3. kat.

Osim formalnoga znanja koje stječemo od osnovne škole pa sve do fakulteta koji nam pruža širi spektar informacija i stručnoga znanja, za kompetitivnost na tržištu rada potrebno je malo više od toga. Svaki poslodavac pri zapošljavanju od kandidata traži iskustvo, no uz brojne studentske obaveze rijetko se nađe vremena i za dodatna usavršavanja i detaljniji rad na sebi. Problem predstavlja i to što je ponekad teško posvetiti se traženju zanimljivih edukacija namijenjenih vlastitoj struci, a kada ih i pronađemo, ne možemo ih platiti studentskim džeparcem. Upravo je zbog toga SIK uvidio potrebu za interaktivnim predavanjem na kojem ćete imati priliku čuti gdje se, kada i koliko često nude i održavaju besplatna usavršavanja. Također, usavršavati se može i volontirajući pa će se ukazati i na korisnost volontiranja te će se svaki korisnik, sukladno vlastitim interesima, moći raspitati o mjestima i organizacijama koje zadovoljavaju njegove interese vezane uz volontiranje.

Informativni se ponedjeljci na različite teme provode u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari na članak

Vezani članci

https://www.pinterest.com/pin/362750944975835730/

Nove dimenzije spolnosti

Razbijanje stereotipa i mitova o aseksualnosti

Aseksualnost je pojam koji je nedovoljno prisutan u društvu. Donosimo vam činjenice i razbijamo mitove u pogledu ove seksualne orijentacije u cilju osvještavanja društva.

Erasmus+

Info centar za mlade Zadar

Predstavljanje programa Erasmus+ i europskih mogućnosti za mlade u Zadru

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna mladih, Info centar za mlade Zadar sa suradnicima organizira predstavljanje Erasmus+ programa i europskih mogućnosti za mlade.

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Gdje je zapelo?

Nakon velikih najava o prenamjeni hotela Mursa u studentski dom, sada šute i Ministarstvo i Rektorat

Dok će za gradnju novoga paviljona studentskog doma na kampusu trebati do tri godine, Hotel Mursa mogao je biti spreman za useljenje studenata u nekoliko mjeseci. No, osječki studenti i ove će akademske godine morati plaćati (pre)visoke cijene privatnog smještaja jer o obnovi Murse šute i Ministarstvo i Rektorat.

Iva Kvakić

Intervju s mladom političarkom

Kvakić: "Ukupno pet ljudi u državi radi na interesima mladih."

Školovanje u Njemačkoj, Japanu i Hrvatskoj ukazuje na to da je Iva perspektivna i školovana političarka dostojna mjesta u Saboru. Priznaje da je školovanje u gore spomenutim stranim zemljama uvelike bolje nego u Hrvatskoj i spremna je to promijeniti.

Europa

Prilika za mlade

Prijave za stručno osposobljavanje u EU

Studenti koji su završili trogodišnji studij mogu se prijaviti za stručno osposobljavanje i rad u europskim institucijama.