Program poslovne edukacije

INA pripremila dobrodošlicu za čak 55 Growww pripravnika

Growww 2017

– Tijekom prvog dana za Growww pripravnike organizirana je doista srdačna dobrodošlica te nam je na jedan vrlo zanimljiv način predstavljena kompanija u koju dolazimo. – istaknuo je Ivan Sesar, novi Growww pripravnik.

Prošlog je petka, 1. rujna svoju karijeru u Ini započelo 55 novih pripravnika. Riječ je o osmoj generaciji netom diplomiranih mladih ljudi koji su, nakon prijave i nekoliko krugova eliminacije, među tisućama prijavljenih odabrani kao polaznici jednog od najboljih pripravničkih programa u Hrvatskoj – Growww programa.

Jedan od njih jasno nam je objasnio razlog svoje prijave:

– INA pruža odlične mogućnosti za razvoj poslovne karijere i stjecanje vrijednih znanja te brine o svojim zaposlenicima. Znajući da je Ina među najpoželjnijim poslodavcima u Hrvatskoj, nisam se uopće premišljao oko prijave. Znao sam da to moram učiniti. – istaknuo je Ivan Sesar.

Još od 2010. godine INA zainteresiranim i talentiranim diplomantima nudi sveobuhvatan program poslovne edukacije pružajući im vodstvo stručnih i susretljivih mentora. Uz to što se radi o velikom koraku u njihovom profesionalnom životu koja podrazumijeva godinu dana rada u vodećoj kompaniji na polju naftnog poslovanja u Hrvatskoj te sa značajnom ulogom u regiji, prilika je to da se dodatno istaknu i osiguraju svoj daljnji napredak kao što su to činili prošlogodišnji polaznici. Naime, na svečanoj dobrodošlici govorili su Growww-ovci koji se već danas nalaze na rukovodećim pozicijama.

Svoju šansu dobilo je, dakle, čak 55 novih pripravnika, i to iz područja naftnog rudarstva, geologije, kemijskog inženjerstva, strojarstva, elektrotehnike, ekonomije i društvenih znanosti. Tradicionalno, za njih je prvog dana održan svečani Dan orijentacije (Onboarding Day), svojevrsna dobrodošlica, a potom i potpisivanje ugovora kada su službeno postali zaposlenicima INA Grupe.

– Tijekom prvog dana za Growww pripravnike organizirana je doista srdačna dobrodošlica te nam je na jedan vrlo zanimljiv način predstavljena kompanija u koju dolazimo. Kviz znanja i sajam kulture omogućili su nam da detaljnije upoznamo samu Inu, ali i da shvatimo da nas čeka godina u vrlo ugodnom radnom okruženju. – dodao je pripravnik.

Tako su na samom početku pripravnici upoznali svoje mentore, buddyje i kolege te rukovodeće osobe koje su im se u više navrata obratile, a danas već daju svoj doprinos vodećoj kompaniji u Hrvatskoj po pitanju zapošljavanja visokoobrazovanog mladog kadra. I ovogodišnja generacija puna je očekivanja i želje za profesionalnim razvojem. Ako je suditi prema dosadašnjim iskustvima Gorwww-ovaca, ta ista očekivanja sigurno će im se ostvariti.

– Očekujem da ću unaprijediti svoja znanja stečena tijekom obrazovanja i usavršiti svoje poslovne vještine te, naravno, dati svoj doprinos u daljnjem napretku kompanije. – napomenuo je Sesar.

Komentari na članak

Vezani članci

SCZG dvorište

Studentski centar u Zagrebu - poslovnica za smještaj

Spuštene bodovne granice za subvencioniranje privatnog smještaja

Ugovori će se moći potpisati do 9. studenog 2015. godine u Poslovnici za smještaj u vremenu od 8:00 do 15:00, svaki dan osim subote, nedjelje i blagdana. Smatrat će se da su studenti koji nisu potpisali ugovor do navedenoga datuma, odustali od subvencije.

Međimursko veleučiište u Čakovcu

Izgradnja se većim dijelom financira iz europskih fondova

Čakovec dobiva studentski dom

Zahvaljujući bespovratnim sredstvima iz Europske unije Čakovec će dobiti studentski dom. Ugovor o izgradnji potpisali su ministri regionalonog razvoja, obrta, znanosti, obrazovanja i športa te predstavnici Europske unije, Međimurske županije i Veleučilišta.

Riječkim studentima plaćena praksa u kompaniji British American Tobacco Adria

Potpisan ugovor o suradnji

Riječkim studentima plaćena praksa u kompaniji British American Tobacco Adria

– Naša će se suradnja realizirati kroz izvođenje praktične nastave pod vodstvom nastavnika Fakulteta, uz sudjelovanje mentora zaposlenih u kompaniji BAT Adria, a sve u skladu sa studijskim programom i izvedbenim planom studija. – rekao je dekan Pomorskog fakulteta u Rijeci.

Growww 2015, Zagreb

Growww 2015.

INTERVJU: "Što sam više čitala o Growww-u, više sam htjela postati dio tog programa"

Vana Polić jedna je od 46 praktikanata koji svoju karijeru započinju u INA Grupi.

FOTO

Zapošljavanje nakon fakulteta

Koja je razlika između pripravništva i stručnog osposobljavanja?

Pripravništvo i SOR mjere su Vlade RH čiji je cilj poticanje zapošljavanja mladih te pomaganje mladima da steknu svoje prvo radno iskustvo i naprave svoje prve korake na tržištu rada.