„Elektroboj”

I čovjekoliki robot Rosie stiže na FER

Jasna Ožanić

Najbolji robotičari iz Lijepe Naše prikazat će studentima na FER-u kako je robotika uistinu prisutna u našoj svakodnevici – od medicine, preko domaćinstva pa sve do najvećih dubina mora. 

Studentska udruga eSTUDENT u suradnji s timom Elektroboja organizira uvodnu panel-raspravu Svijet robota u Hrvatskoj kojom će se dotaknuti važnih pitanja vezanih uz područje robotike. Održat će se 22. siječnja u 15 sati u dvorani D1 na FER-u kako bi se povećala svijest studenata o stanju robotike u Hrvatskoj. 

Najbolji robotičari iz Lijepe Naše prikazat će kako je robotika uistinu prisutna u našoj svakodnevici – od medicine, preko domaćinstva pa sve do najvećih dubina mora. 

Impresivan životopis gostujućeg profesora Bojana Jerbića sadrži brojne uspjehe poput razvoja jednog od najnaprednijih laboratorija za primijenjenu robotiku u Europi i rad na razvoju robotske primjene u medicini. O predstavniku prve generacije kućnih robota saznat ćete od dr. sc. Josipa Ćesića, voditelja autonomnih tehnologija u tvrtki Gideon Brothers. Ako vam se ne da pospremati stan ili ne možete pronaći izgubljene ključeve, u tome vam pak može pomoći njihov čovjekoliki robot Rosie. S druge strane u morski svijet odvest će vas profesor Nikola Mišković, stručnjak za podvodnu robotiku.

U raspravi će sudjelovati i drugi vodeći stručnjaci u području robotike poput profesora Stjepana Bogdana (FER), Željka Goje (HSTEC) i Željka Krnjajića (Hrvatski robotički savez).

Panel pod imenom Svijet robota u Hrvatskoj samo je početni dio projekta Elektroboj čija je svrha približiti ovu temu publici te motivirati studente na stvaranje vlastitih projekata iz područja elektrotehnike. Studenti kroz ovo natjecanje razvijaju svoje inženjerske sposobnosti, dodatne vještine koje se na fakultetima ne uče, a koje će kasnije moći primijeniti na stvarnim projektima. Više informacija o samom natjecanju i predavanjima možete doznati na službenoj stranici, na Facebook stranici i na Facebook događaju prvog predavanja.

Komentari na članak

Vezani članci

„Tjedan otvorenih ventila 2016.“

„Tjedan otvorenih ventila 2016.“

Besplatan „Discovery zaron“ za splitske studente

Tjedan ronjenja održavat će se od 11. do 16. studenoga 2016. na bazenima Poljud, a „After dive party“ 17. studenoga 2016. u Day & Night Clubu Kameleon.

Ulica nakon čišćenja kuća

Pomoć poplavljenom području

FOTO: Studenti Šumarskog fakulteta u zajedničkoj dvodnevnoj akciji očistili 38 kuća, ambulantu i školsku knjižnicu u Gunji

Teško je zamisliti kako je ostati bez svega, kako je to protiv svoje bolje otići iz svega za što ste radili u svojemu životu. Pročitajte što su studenti zatekli u Gunji prilikom čišćenja domova pogođenih poplavom.

Slang

Filozofski fakultet u Rijeci

U Rijeci osnovana nova udruga – Udruga studenata anglistike „Slang"

I anglisti se aktiviraju na Filozofskom fakultetu u Rijeci, a 17. ožujka održavaju Dan irske kulture.

dom

Početak nove akademske godine

Bezjaci, vrijeme je za povratak na faks!

Nova akademska godina kuca na vrata, a ako ste tijekom ljeta zaboravili kako ona izgleda, Harry će vam malo osvježiti pamćenje.

naslovna

Razbijanje mitova

Otkrivamo što su nam sve govorili o seksu, a što je istina

Seks više nije tabu tema, ali čini se kako su brojne činjenice o njemu podosta iskrivljene ili uvriježene. Donosimo vam neke od njih.