Poboljšanje studentskoga standarda

Gradnja studentskih domova na riječkom kampusu

Gradnja domova

Na riječkom je kampusu u tijeku gradnja studentskih domova koji bi trebali biti gotovi do srpnja ove godine. Gradnju dijelom financira Grad Rijeka, a dijelom je financiraju Europski fondovi, i to čak u iznosu od 178 milijuna kuna.

Na riječkom kampusu na Trsatu već neko vrijeme traju obimni građevinski radovi. Naime, grade se tri objekta studentskog smještaja koji se financiraju novcem Europskog fonda za regionalni razvoj, i to u visini od 178 milijuna kuna. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 7. travnja 2016. godine na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci za projekt Studentski smještaj na kampusu Sveučilišta u Rijeci – 1. faza (TRIS).

Građevinski radovi uključuju tri paviljona u kojima će biti 754 kreveta s pratećom infrastrukturom, a objekti će ukupno imati oko 18 000 četvornih metara površine. Studentski domovi trebali bi biti izgrađeni do srpnja ove godine jer će prvi korisnici biti sudionici Europskih sveučilišnih igara. Rektor Pero Lučin izjavio je da će se nakon završetka Europskih Sveučilišnih igara, u rujnu, studenti moći useliti u paviljone. Osim gradnje samih domova, planirano je i uređenje kampusa, dakle šetnica, prometnica i hortikulturnih sadržaja. Također, naglasio je da će kampus ostati otvoren za sve građane.

Osim sredstvima iz Europske unije, radove financira i Grad Rijeka. Naime, Grad Rijeka ustupio je zemljište bez naknade i pripremio svu potrebnu dokumentaciju, a financirat će i energanu u iznosu od 80 milijuna kuna koja neće služiti samo kampusu, već i bolnici.

Na svečanom potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sudjelovali su i počasni gosti – prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Projekt je bio prijavljen na Poziv za dostavu projektnih prijava Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. 

 

Komentari na članak

Vezani članci

EUGEN 2017

Međunarodni skup

Zahvaljujući RGN-ovcima, zaljubljenici u geologiju okupljeni na Mrežnici

Hrvatska je ove godine ugostila preko 100 geologa iz 10 različitih država na novom izdanju međunarodnog skupa EUGEN. Studentice Ana Kamenski i Valentina Kocijan mjesecima su predano radile na ovome projektu i čvrstom rukom vodile cijeli organizacijski tim.

Španjolski studenti prosvjeduju

„Oni se (za razliku od nas) znaju boriti za svoja prava!“

Početak kraja: španjolski studenti odgodili bizarnu odluku vlade

„Jednostavno ne žele da napredujemo, studiramo vani, učimo druge jezike i postajemo nezavisni. U Španjolskoj za nas nema budućnosti.“

Logo Sveučilišta u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Raspisan natječaj za dodjelu Rektorove nagrade

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za dodjelu Rektorove nagrade. Prijave su moguće do 29. travnja u 16 sati.

Izvor: Pixabay

Za maturante i studente

Prijavi se na CeKaPe-ovu besplatnu radionicu kratke priče

Maturant si ili student i voliš zapisane misli na papiru? Donosimo ti informacije gdje možeš usavršiti svoje umijeće pisanja.

Gledanje letka

Institut za razvoj obrazovanja

Savjetovanje o studiranju u SAD-u i studiranju na CEU-u u Budimpešti

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) u lipnju i srpnju organizira niz obrazovnih savjetovanja i tečajeva koji će pripremiti učenike i studente za uspješno polaganje potrebnih testova i prijavu na američka sveučilišta.