Poboljšanje studentskoga standarda

Gradnja studentskih domova na riječkom kampusu

Gradnja domova

Na riječkom je kampusu u tijeku gradnja studentskih domova koji bi trebali biti gotovi do srpnja ove godine. Gradnju dijelom financira Grad Rijeka, a dijelom je financiraju Europski fondovi, i to čak u iznosu od 178 milijuna kuna.

Na riječkom kampusu na Trsatu već neko vrijeme traju obimni građevinski radovi. Naime, grade se tri objekta studentskog smještaja koji se financiraju novcem Europskog fonda za regionalni razvoj, i to u visini od 178 milijuna kuna. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 7. travnja 2016. godine na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci za projekt Studentski smještaj na kampusu Sveučilišta u Rijeci – 1. faza (TRIS).

Građevinski radovi uključuju tri paviljona u kojima će biti 754 kreveta s pratećom infrastrukturom, a objekti će ukupno imati oko 18 000 četvornih metara površine. Studentski domovi trebali bi biti izgrađeni do srpnja ove godine jer će prvi korisnici biti sudionici Europskih sveučilišnih igara. Rektor Pero Lučin izjavio je da će se nakon završetka Europskih Sveučilišnih igara, u rujnu, studenti moći useliti u paviljone. Osim gradnje samih domova, planirano je i uređenje kampusa, dakle šetnica, prometnica i hortikulturnih sadržaja. Također, naglasio je da će kampus ostati otvoren za sve građane.

Osim sredstvima iz Europske unije, radove financira i Grad Rijeka. Naime, Grad Rijeka ustupio je zemljište bez naknade i pripremio svu potrebnu dokumentaciju, a financirat će i energanu u iznosu od 80 milijuna kuna koja neće služiti samo kampusu, već i bolnici.

Na svečanom potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sudjelovali su i počasni gosti – prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Projekt je bio prijavljen na Poziv za dostavu projektnih prijava Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. 

 

Komentari na članak

Vezani članci

SCZG izvana

Studentski centar Zagreb

Smotra Sveučilišta u Zagrebu: sve informacije o studiranju na jednom mjestu

Osim informiranja studenata o mogućnostima studiranja, ove će se godine u sklopu programa Smotre održati i niz popularno-znanstvenih i umjetničkih prezentacija pod nazivom „Najbolje sa Sveučilišta“.

Dioklecijanova palača

Natječaj za stipendije

Traju prijave za dodjelu stipendija Sveučilišta u Splitu

Sveučilište u Splitu dodijelit će 125 stipendija svojim studentima za akademsku godinu 2016./2017. Prijave na natječaj za dodjelu stipendija traju do 20. siječnja 2017. godine.

Odlične vijesti iz CineStara za studente

Odlične vijesti iz CineStara za studente

Ugrabite jeftine studentske karte za kino već danas!

Iz CineStara stižu super vijesti za sve redovne studente. Studentska Loyalty kartica je u potpunosti unaprijeđena i to naravno u korist studenata.

Štrajk na PMF-u - Matematika

Štrajk prosvjetnih djelatnika

Kaos na PMF-u zbog štrajka

Najveći problem je zatvorenost jedne od tri referade na fakultetu, one na Matematičkom odsjeku. Spomenuta referada zatvorena je u petak, početkom štrajka. Velik je to problem za buduće studente diplomskog studija, ali i brucoše.

Index

Spremno dočekajte nove izazove

Deset savjeta koji će vam olakšati nadolazeću akademsku godinu

Pročitajte naše savjete i pripremite se za sve izazove u nadolazećoj akademskoj godini!