Poboljšanje studentskoga standarda

Gradnja studentskih domova na riječkom kampusu

Gradnja domova

Na riječkom je kampusu u tijeku gradnja studentskih domova koji bi trebali biti gotovi do srpnja ove godine. Gradnju dijelom financira Grad Rijeka, a dijelom je financiraju Europski fondovi, i to čak u iznosu od 178 milijuna kuna.

Na riječkom kampusu na Trsatu već neko vrijeme traju obimni građevinski radovi. Naime, grade se tri objekta studentskog smještaja koji se financiraju novcem Europskog fonda za regionalni razvoj, i to u visini od 178 milijuna kuna. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 7. travnja 2016. godine na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci za projekt Studentski smještaj na kampusu Sveučilišta u Rijeci – 1. faza (TRIS).

Građevinski radovi uključuju tri paviljona u kojima će biti 754 kreveta s pratećom infrastrukturom, a objekti će ukupno imati oko 18 000 četvornih metara površine. Studentski domovi trebali bi biti izgrađeni do srpnja ove godine jer će prvi korisnici biti sudionici Europskih sveučilišnih igara. Rektor Pero Lučin izjavio je da će se nakon završetka Europskih Sveučilišnih igara, u rujnu, studenti moći useliti u paviljone. Osim gradnje samih domova, planirano je i uređenje kampusa, dakle šetnica, prometnica i hortikulturnih sadržaja. Također, naglasio je da će kampus ostati otvoren za sve građane.

Osim sredstvima iz Europske unije, radove financira i Grad Rijeka. Naime, Grad Rijeka ustupio je zemljište bez naknade i pripremio svu potrebnu dokumentaciju, a financirat će i energanu u iznosu od 80 milijuna kuna koja neće služiti samo kampusu, već i bolnici.

Na svečanom potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sudjelovali su i počasni gosti – prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Projekt je bio prijavljen na Poziv za dostavu projektnih prijava Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Prijava za posao

Administracija

Sve što je potrebno za prvu prijavu na Zavod za zapošljavanje

Kako bismo vam pomogli u administrativnim zavrzlamama koje su vas dočekale nakon završenog fakulteta, donosimo vam upute o prijavi na Zavod za zapošljavanje.

Novci izbliza

Natječaj SZSuR-a

Raspisan natječaj za financiranje programa riječkih studenata u 2018. godini

Raspisan je natječaj za financiranje studentskih programa u kategorijama: zabava, međunarodna suradnja, studentski mediji, znanstveno-stručni programi, programi studenata s invaliditetom, društveno korisni projekti i ostali projekti. Prijave traju do 29. siječnja.

Central European University

Međunarodno sveučilište u Budimpešti

Stipendije za studij na „Central European Universityju”

Prijavite se za stipendije za diplomske i poslijediplomske stipendije do 1. veljače.

zavr

Josipa Miković

Zaboravila sam temu završnog rada

Pišem li ovdje o Svjetskom prvenstvu ili o završnom? Iskreno ne znam ni ja točno, ali mogu vam reći da ima svačeg po malo.

Savez australskog nogometa Hrvatske

Anketni upitnik

Savez australskog nogometa istražuje sportsku aktivnost zagrebačkih studenata

Australski nacionalni sport posljednjih godina značajno raste na području Hrvatske, što je vidljivo kroz rad Saveza australskog nogometa Hrvatske koji, uz svoje sportske aktivnosti, upravo provodi istraživanje o aktivnosti studenata u Gradu Zagrebu.