Poboljšanje studentskoga standarda

Gradnja studentskih domova na riječkom kampusu

Gradnja domova

Na riječkom je kampusu u tijeku gradnja studentskih domova koji bi trebali biti gotovi do srpnja ove godine. Gradnju dijelom financira Grad Rijeka, a dijelom je financiraju Europski fondovi, i to čak u iznosu od 178 milijuna kuna.

Na riječkom kampusu na Trsatu već neko vrijeme traju obimni građevinski radovi. Naime, grade se tri objekta studentskog smještaja koji se financiraju novcem Europskog fonda za regionalni razvoj, i to u visini od 178 milijuna kuna. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 7. travnja 2016. godine na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci za projekt Studentski smještaj na kampusu Sveučilišta u Rijeci – 1. faza (TRIS).

Građevinski radovi uključuju tri paviljona u kojima će biti 754 kreveta s pratećom infrastrukturom, a objekti će ukupno imati oko 18 000 četvornih metara površine. Studentski domovi trebali bi biti izgrađeni do srpnja ove godine jer će prvi korisnici biti sudionici Europskih sveučilišnih igara. Rektor Pero Lučin izjavio je da će se nakon završetka Europskih Sveučilišnih igara, u rujnu, studenti moći useliti u paviljone. Osim gradnje samih domova, planirano je i uređenje kampusa, dakle šetnica, prometnica i hortikulturnih sadržaja. Također, naglasio je da će kampus ostati otvoren za sve građane.

Osim sredstvima iz Europske unije, radove financira i Grad Rijeka. Naime, Grad Rijeka ustupio je zemljište bez naknade i pripremio svu potrebnu dokumentaciju, a financirat će i energanu u iznosu od 80 milijuna kuna koja neće služiti samo kampusu, već i bolnici.

Na svečanom potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sudjelovali su i počasni gosti – prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Projekt je bio prijavljen na Poziv za dostavu projektnih prijava Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Studentski natječaj

SpaceX-ov natječaj za studentske timove

Studenti izradili mini model nadzvučnog vlaka HyperLoop

Koncept nadzvučnog HyperLoop vlaka koji bi se trebao kretati u cijevima pod vakuumom predstavljen je 2013. godine.

Brucošijada Šibenskih studenata

Zavičajno društvo s najduljom tradicijom u Zagrebu, priprema zabavu za svoj podmladak

Brucošijada šibenskih studenata u Book caffeu uz grupu Dišpet

Šibenčani sa zagrebačkom adresom i ove godine organiziraju tradicionalnu zabavu za sve svoje brucoše, ali i ostale Šibenčane u Zagrebu. Brucošijada šibenskih studenata ove godine održat će se u četvrtak, 5. prosinca, u Book caffeu, a za odličnu zabavu pobrinut će se šibenska grupa Dišpet.

Studentski Centar u Zagrebu

Studentski centar Zagreb

Uskoro ljetno radno vrijeme Student servisa

Ljeto nam se vratilo, a s njime je stiglo i izmijenjeno radno vrijeme Student servisa. Usluge u Savskoj, unatoč skraćenom radnom vremenu, otvorene su za studente svaki radni dan, za razliku od ispostava u Velikoj Gorici i Zaprešiću koje neće raditi od 16. srpnja do 24. kolovoza.

autobus

Vožnja javnim prijevozom

Studentski pokaz najskuplji u Puli, iznos manji u drugim gradovima, u Zadru besplatan

Provjerili smo cijene studentskih pokaza za javni prijevoz u većim hrvatskim gradovima; kako se izrađuju, produžuju i što učiniti kad ih izgubite.

Donacija informatičke opreme

„1000 kompjutera za Vukovar“

Studenti Geodetskog fakulteta donirali informatičku opremu

Studenti Geodetskog fakulteta organizirali su humanitarnu akciju za pomoć osobama s invaliditetom, udrugama osoba s invaliditetom i ostalim socijalno ugroženim i potrebitim osobama.