LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Klub studenata fonetike Eufonija

FonET: jednodnevni edukacijski trening za studente nefonetičare

Klub studenata fonetike Eufonija organizira FonET – jednodnevni edukacijski trening za nefonetičare, prvi takve vrste u Hrvatskoj. Trening će se održati 10. svibnja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Klub studenata fonetike Eufonija organizira FonET – jednodnevni edukacijski trening za nefonetičare, prvi takve vrste u Hrvatskoj. Trening će se održati 10. svibnja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Klub studenata fonetike Eufonija organizira FonET – jednodnevni edukacijski trening za nefonetičare, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Trening će se održati 10. svibnja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

FonET je jedinstveni projekt Kluba studenta fonetike Eufonija organiziran uz potporu Odsjeka za fonetiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Namijenjen je studentima Sveučilišta u Zagrebu.

Svrha projekta je polaznicima edukacije prenijeti osnove iz područja fonetike, i to iz sadržaja koje mogu primijeniti u svom daljnjem radu, poput: umijeća javnog nastupa za buduće nastavnike, novinare, odvjetnike i sl., kao i u svakodnevnom životu (znanje o dječjem govoru, akustičkoj traumi itd.). Budući da Odsjek za fonetiku ove godine slavi 50. rođendan, uvodom ćemo prikazati glavna postignuća i smjer fonetike u znanosti danas.

Sadržaji će biti prezentirani kroz kratka predavanja, radionice, vježbe i demonstracije raspoređene u tri skupine prema vrsti i međusobnoj povezanosti sadržaja:

- Temelji govora

- Od slušanja do govora

- Umijeće javnog govora.

Svi će polaznici proći i vježbe za glas i izgovor koje pomažu u boljoj pripremljenosti nastupa, jasnijem govoru, stabilnijem glasu te smanjenju treme.

Dio tema predstavit će studenti fonetike, a dio profesori s Odsjeka. Ovaj edukativni trening rezultat je nastojanja da se fonetika kao znanost i struka promovira među većim brojem studenata. Za više informacija možete posjetiti Klub na Odsjeku za fonetiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, kao i poslati e-mail na ksf.eufonija@gmail.com.

Na ovaj trening se možete prijaviti na stranici Kluba do 3. svibnja, a događaj se može pronaći i na Facebooku.

FOTO: EUFONIJA