LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odluka dekana

Filozofski fakultet ostao bez onoga po čemu je prepoznatljiv – transparenata

Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu oglasio se na svojim društvenim mrežama nakon što su sa zgrade Fakulteta skinuti transparenti.

Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu oglasio se na svojim društvenim mrežama nakon što su sa zgrade Fakulteta skinuti transparenti.

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu nakon smjene prošle dekanice Vesne Vlahović-Štetić dobio je privremenog dekana, prorektora Miljenka Šimpragu, profesora s Veterinarskog fakulteta. Od tada traje drama na FFZG-u, a jedna je od najnovijih skidanje transparenata sa zgrade Fakulteta.
Vezano:
Svi upućeni u ovaj fakultet dobro znaju da ga transparenti krase već jako dugo te da je upravo to jedna od stvari koja ga čini prepoznatljivim. Nije dugo trebalo da reagira i sam Studentski zbor koji je rekao da, prema njihovim riječima, oktroirana Uprava provodi cenzuru i na pročelju Fakulteta.
– Skinuli su nam transparente, a to samo znači da ih moramo napraviti još. U komentarima napišite svoje prijedloge za nove transparente – napisali su u svojoj objavi na Facebooku.
Zbor je još dodao nekoliko hashtagova od kojih je jedan #filozofskinikadanećebitifilozoVski, čime se referiraju na nedavne neuspjehe privremenog dekana Šimprage da napiše riječ Filozofski. Točnije, tu je grešku napravio u mejlu, a kako prenosi Index.hr u srpnju, to nije bio prvi put da je FFZG oslovio tim imenom. Neki studenti već su dali prijedloge novih transparenata, a jedan je od njih Miljenko me voli skidati s potpisom: Transparent. 


Kako doznajemo od Studentskog zbora, jučer oko 9 sati ujutro više nije bilo transparenata, a skinuti su po nalogu Uprave; pitali smo i jesu li dobili nekakvu zabranu postavljanja novih transparenata:

– Kada sam pitao o. d. prodekana za organizaciju prof. Tomislava Galovića gdje su transparenti, on mi je odgovorio da su u info centru. Zatim sam otišao do info centra gdje su mi kolege rekle da nikakav transparent nisu našli. Nakon toga sam zamolio portira da otvori prostoriju kraj ulaza na Fakultet i tamo sam našao transparente. Nismo dobili nikakvu zabranu, ali sve se dogodilo nakon što je iz Uprave došao mejl kojim se cenzura internih mailing-lista Fakulteta opravdava time što se, navodno, mailing-liste koriste „za konstrukciju kriznog stanja i signalizaciju osjećaja zabrinutosti prema studentima, profesorima”, tako da nam je jasno na kojem su tragu skidanja transparenata. S Upravom ne možemo ništa raspraviti jer o. d. dekana još nije došao na Fakultet, iako je godišnji odmor završio 17. kolovoza, a prodekani nam ne odgovaraju na pitanja mejlom.

FOTO: FACEBOOK / STUDENTSKI ZBOR FILOZOFSKOG FAKULTETA U ZAGREBU