Forum za međunarodnu suradnju i razvoj

Europska komisija nagrađuje mlade lidere diljem svijeta

Young People Programme

Za sudjelovanje u Programu za mlade lidere koji će se održati u Bruxellesu bit će odabrano 16 mladih predstavnika. Sve troškove pokriva Europska komisija.

Europska komisija poziva mlade ljude iz cijeloga svijeta u dobi od 21 do 26 godina da sudjeluju u Programu za mlade lidere (Young Leaders Programme) koji će se održati na ovogodišnjim Europskim danima razvoja (European Development Days; EDD 2017). Riječ je o najvećem europskom forumu za međunarodnu suradnju i razvoj koji će se održati 7. i 8. lipnja ove godine u Bruxellesu. 

EDD 2017 fokusirat će se na tri glavne teme:

1. ulaganje u ljude i planet: mladi, ravnopravnost spolova/osnaživanje žena, migracija i mobilnost, demografija i razvojne nejednakosti, održiva energija i klimatske akcije,

2. ulaganje u boljitak: održivi razvoj, mobilizacija domaćih resursa, trgovina i globalizacija, dostojanstveni poslovi, digitalizacija,

3. ulaganje u mir i partnerstvo: partnerstvo s privatnim sektorom, građenje globalnih partnerstva, suradnja sa zemljama srednjeg dohotka, partnerstva za organizacije civilnog društva i lokalnih aktera, krhkost i otpornost.

Na temelju vještina, iskustava, motivacija za rad i suočavanja s razvojnim problemima bit će odabrano 16 mladih predstavnika za Program mladih lidera. Oni će moći aktivno sudjelovati u raspravama koje će se održati na EDD-u 2017 te će na taj način biti dio globalne rasprave u kojoj će svoje ideje i iskustva moći podijeliti s kreatorima politika, akterima u području razvoja i drugim važnim sudionicima. 

Rok za prijavu je 9. ožujka, a sve troškove plaća Europska komisija. Detaljnije informacije o natječaju i načinu registracije možete pronaći na službenim stranicama

Komentari na članak

Vezani članci

EBEC Zagreb – Dani inženjera

Studentsko natjecanje

Traže se najbolji mladi inženjeri koji će svoje vještine predstaviti Europi

Želiš li na proljeće otputovati u neki europski grad? Smatraš li da imaš dovoljno inženjerskog znanja i želiš to prikazati na vlastiti kreativan način? Imamo rješenje!

Šibenik

Edukacija SSMH-a

Ljetna škola za mlade posvećena pobačaju, medicinski potpomognutoj oplodnji i surogatstvu

Hrvatski stručnjaci educirat će mlade u Šibeniku o aktualnim temama na polju bioetike i ljudskih prava kako bi razvili kritičko razmišljanje.

Glazba, klavir

Događaj u Studiju smijeha

Mladi glazbom i izložbom o tim današnjim mladima

– Najbolje je vrijeme da se prošećete do Studija, pogledate izložbu mladih umjetnika i odgodite prerano starenje jer kažu da nakon što izgovorite tu kobnu rečenicu sve ide nizbrdo. – poručuju – mladi!

Najava ljetne romanse

„Studentologija: zavodljive istine o ljubavnim navikama“

Povjerite nam je li more krivo za vašu ljetnu romansu

Dok maštate o ljetu, prisjetite se ljetnih romansi i odgovorite na pitanja četvrte ankete u sklopu našeg velikog studentskog istraživanja o ljubavi.

https://pixabay.com/photos/hands-old-old-age-elderly-2906458/

Konferencija u Grazu

U tijeku su prijave za međunarodnu doktorsku konferenciju na temu starenja

Doktorski studenti mogu poslati sažetke svojih radova koje će izlagati na konferenciji „Interdisciplinary Perspectives on Age(ing) and Care: What does it mean to grow old?” koja će se održavati od 4. do 6. lipnja u Grazu.