LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prestižna akreditacija

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu akreditiran EQUIS akreditacijom

Radi se o akreditaciji koja se dodjeljuje za obrazovne institucije iz područje ekonomije i menadžmenta. 

Radi se o akreditaciji koja se dodjeljuje za obrazovne institucije iz područje ekonomije i menadžmenta. 

Europska zaklada za razvoj menadžmenta (European Foundation for Management Development - EFMD)  je na  sjednici održanoj 1. ožujka 2022. donijela odluku o davanju institucionalne EQUIS akreditacije Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Time je Fakultet, uz prestižnu AACSB akreditaciju, postao akreditiran i sa svjetskom institucionalnom akreditacijom EQUIS koja se dodjeljuje za obrazovne institucije iz područje ekonomije i menadžmenta
 

U procesu akreditacije Ekonomski fakultet - Zagreb evaluiran je u 10 standarda kvalitete te je jedina visokoškolska institucija u Hrvatskoj koja je uspjela ispuniti vrlo rigorozne EQUIS kriterije. Uz zagrebačku Ekonomiju, akreditacija je dodijeljena i Ekonomskom fakultetu u Ljubljani. 

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je, ističu s Fakulteta, osobito pohvaljen u području kvalitete studijskih programa i pedagoških metoda te kvalitete znanstvenog rada i uspjeha studenata i alumnija.

– Dobivanjem EQUIS akreditacije ušli smo u zajednicu najprestižnijih fakulteta u svijetu što je za nas iznimna čast jer predstavlja priznanje dosadašnjim naporima svih naših djelatnika, ali i potvrdu naše akademske izvrsnosti. EQUIS predstavlja najviši standard kvalitete  te će akreditacija dodatno osnažiti našu ulogu i reputaciju na međunarodnom tržištu visokog obrazovanja te biti snažan poticaj daljnjoj internacionalizaciji našeg Fakulteta. – istaknuo je prof. dr. sc. Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta – Zagreb.

Prestižne međunarodne akreditacije AACSB i EQUIS, ali i EPAS akreditacija za BDiB program, svrstavaju Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu među najprestižnije fakultete u svijetu iz područja ekonomije i čine ga poželjnim partnerom čime se potvrđuje  kvaliteta djelovanja i utjecaja fakulteta, a što će dalje osnažiti ulogu i važnost fakulteta u nacionalnom, regionalnom i europskom obrazovnom i gospodarskom kontekstu.

FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR