LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Krenuo Erasmus+ program poduzetništva za mlade

Edukacija ''Build Your Future'' okupila 20-ak studenata u Zagrebu

Modul obuhvaća razne vježbe (grupne i pojedinačne), komunikaciju i rješavanje problema, ali se našlo vremena i za druženje uz kavu, home made čaj od đumbira, smijeh i dobro raspoloženje.

Modul obuhvaća razne vježbe (grupne i pojedinačne), komunikaciju i rješavanje problema, ali se našlo vremena i za druženje uz kavu, home made čaj od đumbira, smijeh i dobro raspoloženje.

Proteklog vikenda održan je prvi od ukupno pet modula edukacijskog programa o poduzetništvu za mlade Build Your Future. Radionice je vodila Mirela Marović Omerzu, osnivačica BIZkoshinca coworking prostora i Ivana Boban Jagodić, HR konzultantica i trenerica.

Na prvim radionicama okupilo se šaroliko društvo s različitih fakulteta (FER, pravo, agronomija, ekonomija, PMF...), s različitim željama i idejama, ali s jednom zajedničkom karakteristikom – strašću. Modul obuhvaća razne vježbe (grupne i pojedinačne), komunikaciju i rješavanje problema, ali se našlo vremena i za druženje uz kavu, home made čaj od đumbira, smijeh i dobro raspoloženje.

- Svaki veliki san počinje sa sanjarom. Zapamtite, imate u sebi snagu, strpljenje i strast da posegnete za zvijezdama i promijenite svijet. 

Ovo je bila misao s kojom se krenulo u dvodnevno druženje u kojem je cilj bilo postaviti kontekst, razumijevanje uloge poduzetnika u društvu, utvrđivanje na koja su područja ekonomije i društva utjecali te što može pomoći da se osoba identificira kao (budući) poduzetnik.

Također, radilo se na razumijevanju različitih vrsta poduzetništva, i na analizi interesa, vještina, iskustava, želja i strasti. Poruka je da ako želite biti uspješni poduzetnici, morate prilagoditi te interese, vještine, iskustva i želje oko kojih ste najstrastveniji društvenom pitanju ili problemu i ta će kombinacija strasti i uma voditi ka uspjehu.

Kako bi imali veće šanse za uspjeh poduzetnička ideja mora biti čvrsto povezana s vlastitim identitetom, interesima, iskustvima, strasti ili naklonostima. Potrebno je utvrditi što vas motivira i pokreće, gdje leži vaša strast, što dobro radite i koliko ste dobri u tome.

Iduća radionica je u siječnju 2016., a uz navedenih 5 modula planirana je i konferencija u Torinu u 3. mjesecu i završna konferencija u Berlinu u studenom. Više o samim radionicama saznajte na službenim stranicama programa.

FOTO: SANDRA HUSKIC PHOTOGRAPHY