LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nesretne okolnosti

Drama u zagrebačkom SC-u: od ručne bombe u autu do 100 kilograma mesa manjka

Donosimo novootkrivene nepravilnosti u radu zagrebačkog SC-a i dublji uvid u međuljudske odnose.

Donosimo novootkrivene nepravilnosti u radu zagrebačkog SC-a i dublji uvid u međuljudske odnose.

Listopad je bio mjesec pun iznenađenja za zagrebački Studentski centar. Naime, prema navodima Nacionala Mirko Bošnjak, ravnatelj Studentskog centra u Zagrebu, 4. listopada potpisao je odluku kojom je oslobodio obveze rada zaposlenika Gorana Kapca – mesara u sektoru studentske prehrane. Što je tu neobično?

Neobičan je upravo razlog zbog kojeg je Kapac oslobođen obveze rada, Nacional je objavio Odluku o oslobađanju obveze rada te njeno obrazloženje.
 

„Radnik Goran Kapac oslobađa se obveze rada do utvrđivanja svih činjenica u postupku od strane nadležnih tijela vezanih za događaj od 3. listopada po prijavi radnika Karla Bana o pronalasku ručne bombe u osobnom automobilu.“ – stoji u Odluci.


Prema navodima Nacionala, u duhu novog vala nerada u SC-u, Karlo Ban je prozvao Gorana Kapca te mu je on zauzvrat ubacio ručnu bombu u auto.
 

A gdje je nestalo meso?

 

Još jedna tajna koja je isplivala na površinu prema Nacionalovom izvoru je manjak od preko stotinu kilograma mesa koji je otkriven upravo kod Kapca. Mirko Bošnjak je prema navodima bio upućen u cijelu situaciju te je dopustio da Kapac manjak podmiri novčano, u obročnim otplatama. No, unatoč ravnateljevoj „susretljivosti“, Kapac je vratio samo petinu ukupnog manjka mesa.

Nadalje, prema dokumentu kojeg je objavio Nacional, Kapac je već idući dan od pronalaska bombe u autu, 4. listopada, iz ravnateljeva ureda zaprimio „Odluku o oslobađanju od obveze rada“ od 5. listopada 2023. do opoziva.
 

Studenti protiv produljenja mandata 

 

Ove novosti podsjetile su na protivljenje studenata zagrebačkog sveučilišta za produljenje mandata aktualnog ravnatelja SC-a, Mirka Bošnjaka, dugogodišnjeg članu HDZ-ova ogranka na zagrebačkoj Peščenici. Nacionalovi izvori tvrde „da se situacija u tom važnom dijelu sveučilišnog mehanizma dodatno komplicira.“
 

„Zapošljavanje po stranačkom ključu, nezadovoljavajuće izvedbe u upravljanju ustanovom, posebno u pogledu pružanja usluga smještaja i prehrane, ogromni gubici u radu svih sektora kojima se pokrivaju kriminalne radnje, pa čak i isplata plaće osumnjičenom dileru droge dok je provodio tri mjeseca u zatvoru, bile su neke od najvećih zamjerki o kojima je Nacional izvijestio 10. lipnja ove godine i zbog kojih je studentski predstavnik u Upravnom vijeću Studentskog centra, s cijelim Studentskim zborom zagrebačkog sveučilišta, glasao protiv produljenja mandata ravnatelju Mirku Bošnjaku, dugogodišnjem članu HDZ-ova ogranka na Peščenici.“ – piše Nacional.


Unatoč protivljenju studenata, mandat aktualnog ravnatelja koji je krajem 2022. godine navršio 65 godina, produljen je do njegove 67. godine.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA