Dežurne menze

Doznajte kako rade studentski restorani ovoga Uskrsa

Autorska fotografija / Tonči Gabelić

Za sve studente koji tijekom uskršnjih blagdana ne putuju doma, pronašli smo podatke o radnom vremenu studentskih restorana u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku.

Ukoliko za nadolazeće blagdane ne odlazite svojim obiteljima, donosimo vam radno vrijeme studentskih restorana diljem Hrvatske.

Prema obavijesti na mrežnoj stranici Studentskog centra u Zagrebu dežurni restoran koji radi tijekom uskršnjih blagdana jest restoran u Studentskom domu Cvjetno naselje, koji ne radi jedino na Uskrs 21. travnja. U subotu i ponedjeljak restoran će raditi od 11 do 19 sati. Restorani koji rade zaključno do četvrtka, 18. travnja, jesu SD Lašćina, koji radi do 15:30, te restoran Express, koji radi do 17:30. U petak će biti otvoreni restorani SD Stjepan Radić do 15 sati te Savska do 14 sati. Ostali restorani na fakultetima prilagođavaju se radu pojedinog fakulteta. Od utorka, 23. travnja, svi restorani SC-a Zagreb rade normalno.

Ako ste se slučajno ili namjerno našli u Rijeci tijekom Uskrsa, donosimo vam radno vrijeme tamošnjih objekata prehrane tijekom uskršnjeg vikenda. U studentskom naselju Trsat restoran Kampus radi po redovitom radnom vremenu od 7 do 21 h, dok pizzerija ne radi. Caffe Pult ne radi jedino na Uskrs, dok u ponedjeljak radi od 7:30 do 15 sati. Restoran Mini, koji se nalazi u studentskom naselju I. G. Kovačić, radi po redovitom radnom vremenu, no pizzerija ne.

Splitski studentski centar objavio je radno vrijeme restorana i kantina za nadolazeće blagdane. U petak će raditi restoran Ekonomski fakultet i restoran Hostel Spinut do 15 sati, dok će od subote do ponedjeljka sve kantine i restorani u sklopu Studentskog centra Split biti zatvoreni.

U Osijeku će za Uskrs svi objekti biti zatvoreni, dok će u subotu i ponedjeljak raditi jedino restoran Istarska 5 od 11:30 do 14 sati. Zadarski studenti od petka do ponedjeljka neće imati prilike hraniti se u studentskim restoranima (oni će biti zatvoreni).

Komentari na članak

Vezani članci

MemoMax 1

Diana Gluhak Spajić, mag. nutr.

Raznovrsna prehrana za bolja sjećanja

Dnevne aktivnosti predstavljaju vam izazov? Glavobolje su prisutne gotovo svaki dan, sve teže vam je održavati koncentraciju, a ponekad imate i gubitak pamćenja? Onda je ovo članak za Vas.

FOTO: Pixabay

Tjelesna aktivnost

Tekućinom od kiselih krastavaca protiv grčeva u mišićima nakon tjelovježbe

Ako vam je dosadila voda, tekućina od kiselih krastavaca mogla bi postati novo osvježenje nakon tjelesne aktivnosti. Zbog visokog udjela kalija i natrija, uspješno utažuje žeđ i smanjuje bol nastalu grčenjem mišića. Ipak, nemojte pretjerivati.

Proteinska pizza

Ponuda pizzerije Gušti

Pizza svrstana u kategoriju zdrave hrane

Niskokalorična pizza postala je stvarnost u Hrvatskoj. Iako bogat zdravim proteinskim vrijednostima, proizvod ne gubi na bogatom okusu te će zasigurno postati traženi gurmanski proizvod.

Sveučilište Columbia New York

Sveučilište Columbia u New Yorku

Najtraženiji restoran u New Yorku nalazi se u – studentskom domu

U novootvorenom restoranu u studentskoj sobi na Sveučilištu Columbia rezervirani su svi termini do božićnih praznika.

Kuhano jaje

Student u kuhinji

Većina studenata ne zna kako skuhati jaje, polovica nije sigurna kako se priprema pire krumpir

Dvoje od pet studenata ističe da su njihove prehrambene navike nezdrave, a trećina ih barem jednom tjedno jede gotovo jelo pripremljeno u mikrovalnoj pećnici.