Zabavom kroz kemiju

Dođite na deveti Otvoreni dan kemije

9. Otvoreni dan kemije

Kemijski odsjek PMF-a po deveti put organizira Otvoreni dan Kemije koji će se održati 15. travnja.

Otvoreni dan Kemije, koji po deveti put organizira kemijski odsjek PMF-a, održat će se 15. travnja od 10 do 19 sati. Ovu već tradicionalnu manifestaciju moći ćete posjetiti u zgradi Kemijskog odsjeka na adresi Horvatovac 102a.

 

Dragi naši facebook fanovi! Predstavljamo vam novi video Otvorenog dana, kojim ujedno i najavljujemo tu manifestaciju. Uživajte i vidimo se 15. travnja :) https://www.youtube.com/watch?v=EKOa8zoPUtI

Posted by Otvoreni dan kemije on Friday, 25 March 2016

Organiziran je program od čak 11 predavanja i 32 radionice za učenike viših razreda osnovnih škola te za učenike srednjih škola, dok će ostatak studentskih laboratorija i hodnika zgrade biti pretvoreno u interaktivni obilazak – Svijet kemije.

Ove godine istog datuma se održava cjelokupno predstavljanje svih odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta – Dan i noć na PMF-u. Sve se organizira povodom 70. obljetnice osnutka fakulteta i 140. obljetnice početka nastave prirodoslovlja na zagrebačkom sveučilištu.

Program možete preuzeti na ovom linku.

 

 

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/technology-information-digital-2082642/

Manifestacija globalnih razmjera

Marš za znanost u Zagrebu i Splitu

I ove godine, u subotu, 14. travnja, organizirat će se marševi za znanost u preko 20 zemalja, a kod nas u Zagrebu i Splitu.

Pravni fakultet/Sveučilište

Crna statistika Eurostata

Hrvatska – zemlja neznanja

Statistika upozorava: Hrvatska pogrešno ulaže u znanost i obrazovanje.

Zijevanje

Znanost odgovara

Napokon i to znamo: zašto zijevamo?

Zijevamo prije spavanja i nakon spavanja, zijevamo kad nam je dosadno ili kad smo premalo stimulirani. Nekad zijevamo i u neprimjerenim situacijama, kao što su važni i stresni događaji.

Sat

Povezanost s genima

Jeste li jutarnji ili večernji tip?

Način i vrijeme spavanja dovoljno je regulirati uz nekoliko malih trikova i sigurni smo da ćete se buditi odmorniji i spremniji za sve obaveze

žena na razgovoru za posao

Financijska podrška

Raspisan natječaj za stipendiranje četiriju žena u prirodnim znanostima; pojedinačni je iznos 5000 €

Kako bi ih se nagradilo za doprinose u kreiranju društva znanja te motiviralo u daljnjoj znanstvenoj karijeri, programom Za žene u znanosti dodijelit će se stipendije za četiri hrvatske znanstvenice mlađe od 35 godina.