Zabavom kroz kemiju

Dođite na deveti Otvoreni dan kemije

9. Otvoreni dan kemije

Kemijski odsjek PMF-a po deveti put organizira Otvoreni dan Kemije koji će se održati 15. travnja.

Otvoreni dan Kemije, koji po deveti put organizira kemijski odsjek PMF-a, održat će se 15. travnja od 10 do 19 sati. Ovu već tradicionalnu manifestaciju moći ćete posjetiti u zgradi Kemijskog odsjeka na adresi Horvatovac 102a.

 

Dragi naši facebook fanovi! Predstavljamo vam novi video Otvorenog dana, kojim ujedno i najavljujemo tu manifestaciju. Uživajte i vidimo se 15. travnja :) https://www.youtube.com/watch?v=EKOa8zoPUtI

Posted by Otvoreni dan kemije on Friday, 25 March 2016

Organiziran je program od čak 11 predavanja i 32 radionice za učenike viših razreda osnovnih škola te za učenike srednjih škola, dok će ostatak studentskih laboratorija i hodnika zgrade biti pretvoreno u interaktivni obilazak – Svijet kemije.

Ove godine istog datuma se održava cjelokupno predstavljanje svih odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta – Dan i noć na PMF-u. Sve se organizira povodom 70. obljetnice osnutka fakulteta i 140. obljetnice početka nastave prirodoslovlja na zagrebačkom sveučilištu.

Program možete preuzeti na ovom linku.

 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Pas

Znanstveno dokazano

9 znanstvenih razloga zašto morate imati psa

Donosimo vam 9 razloga koji će vas sigurno natjerati da kupite psa!

Znanost-kemija

Poražavajuća statistika

Hrvatska ulaganja u znanost ispod europskog prosjeka

U izdvajanjima za znanost i visoko obrazovanje Hrvatska se nalazi na samom dnu europske ljestvice. Talentirani i obrazovani ljudi odlaze u inozemstvo za boljim životom, a državni vrh još nije našao rješenje.

foto

Danubius Young Scientist Award 2017.

Najbolji mladi znanstvenici mogu osvojiti vrijedne nagrade

Kandidate nominira svaka sastavnica Sveučilišta, a i vi im možete pomoći prijedlogom svojeg omiljenog, mladog i inspirativnog profesora!

Mozak i pamćenje

University of Southern California

Znanstvenici moždanim implantatima uspjeli poboljšati memoriju do 30%

Tim znanstvenika sa Sveučilišta Južne Kalifornije napravio je značajan pomak u razvoju neuroznanosti otkrićem implantata mozga ili memorijske proteze koja bi mogla poboljšati ljudsku memoriju.

Isto

Filozofski fakultet u Zagrebu

Studenti cijele regije povezat će se na studentskoj lingvističkoj konferenciji „Stulikon”

Sedma će se konferencija održati od 10. do 12. svibnja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu; obuhvaćat će različite grane jezikoslovlja i otvoriti pitanja o budućnosti lingvistike.