Zabavom kroz kemiju

Dođite na deveti Otvoreni dan kemije

9. Otvoreni dan kemije

Kemijski odsjek PMF-a po deveti put organizira Otvoreni dan Kemije koji će se održati 15. travnja.

Otvoreni dan Kemije, koji po deveti put organizira kemijski odsjek PMF-a, održat će se 15. travnja od 10 do 19 sati. Ovu već tradicionalnu manifestaciju moći ćete posjetiti u zgradi Kemijskog odsjeka na adresi Horvatovac 102a.

 

Dragi naši facebook fanovi! Predstavljamo vam novi video Otvorenog dana, kojim ujedno i najavljujemo tu manifestaciju. Uživajte i vidimo se 15. travnja :) https://www.youtube.com/watch?v=EKOa8zoPUtI

Posted by Otvoreni dan kemije on Friday, 25 March 2016

Organiziran je program od čak 11 predavanja i 32 radionice za učenike viših razreda osnovnih škola te za učenike srednjih škola, dok će ostatak studentskih laboratorija i hodnika zgrade biti pretvoreno u interaktivni obilazak – Svijet kemije.

Ove godine istog datuma se održava cjelokupno predstavljanje svih odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta – Dan i noć na PMF-u. Sve se organizira povodom 70. obljetnice osnutka fakulteta i 140. obljetnice početka nastave prirodoslovlja na zagrebačkom sveučilištu.

Program možete preuzeti na ovom linku.

 

 

Komentari na članak

Vezani članci

DNA

Neurologija

Novo znanstveno otkriće moglo bi u budućnosti pomoći u brisanju sjećanja

Istraživanje bi moglo jednog dana pomoći otklanjanju neželjenih sjećanja kod ljudi, na primjer kod onih s posttraumatskim stresnim poremećajem.

PMF, Kemijski odsjek

Znanstveno otkriće

PMF-ovci u suradnji s kolegama sa Sveučilišta McGill i Birmingham pomaknuli granice supramolekulske kemije

Halogenska veza intenzivno se proučava posljednjih nekoliko desetljeća u svim područjima kemije, a ponajviše u kristalnom inženjerstvu. Otkrivanjem njenih novih akceptora znanstvenici s PMF-ova Kemijskog odsjeka postigli su veliki uspjeh!

Sport

Tradicionalno znanstveno-sportsko natjecanje

Tigrovi krenuli u borbu za peti naslov na Tehnologijadi

Od 2. do 8. svibnja u Rovinju se održava jubilarna Tehnologijada. Ovog je puta organizira sisački Metalurški fakultet.

Pamćenje

Istraživanje slušnoga pamćenja

Znanstveno otkriće koje proširuje razumijevanje pamćenja

Sposobnost pamćenja zvukova i manipulacija zvukovima u našim mislima nevjerojatno su važne za naš svakodnevni život. Bez njih ne bismo mogli razumjeti rečenicu ili rješavati jednostavnu aritmetiku. Novo istraživanje rasvjetljuje način na koji pamćenje zvukova funkcionira, a uz to pokazuje sredstva za njegovo poboljšanje.

https://pixabay.com/en/the-conference-lecture-lecture-hall-3248255/

Riječki interdisciplinarni kongres

Novo izdanje RIK-a spaja naizgled nespojivo – znanost s religijom

Od 8. do 9. studenoga 2018. godine Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci postat će oaza rasprave za tematiku povezanu s religijom i znanosti. Održava se Riječki interdisciplinarni kongres (RIK), a dobrodošli su studenti svih fakulteta i sveučilišta.