Zabavom kroz kemiju

Dođite na deveti Otvoreni dan kemije

9. Otvoreni dan kemije

Kemijski odsjek PMF-a po deveti put organizira Otvoreni dan Kemije koji će se održati 15. travnja.

Otvoreni dan Kemije, koji po deveti put organizira kemijski odsjek PMF-a, održat će se 15. travnja od 10 do 19 sati. Ovu već tradicionalnu manifestaciju moći ćete posjetiti u zgradi Kemijskog odsjeka na adresi Horvatovac 102a.

 

Dragi naši facebook fanovi! Predstavljamo vam novi video Otvorenog dana, kojim ujedno i najavljujemo tu manifestaciju. Uživajte i vidimo se 15. travnja :) https://www.youtube.com/watch?v=EKOa8zoPUtI

Posted by Otvoreni dan kemije on Friday, 25 March 2016

Organiziran je program od čak 11 predavanja i 32 radionice za učenike viših razreda osnovnih škola te za učenike srednjih škola, dok će ostatak studentskih laboratorija i hodnika zgrade biti pretvoreno u interaktivni obilazak – Svijet kemije.

Ove godine istog datuma se održava cjelokupno predstavljanje svih odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta – Dan i noć na PMF-u. Sve se organizira povodom 70. obljetnice osnutka fakulteta i 140. obljetnice početka nastave prirodoslovlja na zagrebačkom sveučilištu.

Program možete preuzeti na ovom linku.

 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Izvor: Tumblr

Ciklus tribina

Propitkivanje doprinosa znanosti napretku društva na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Koji su materijalni i nematerijalni doprinosti znanosti napretku društva, koje su komponente uspjeha u znanosti i što nam nedostaje, tek su neka od pitanja na koja će odgovoriti sudionici iduće tribine na HKS-u.

https://pixabay.com/en/the-conference-lecture-lecture-hall-3248255/

Simpozij na PMF-u

Studenti otvaraju goruća bioetička pitanja

Prvi put na PMF-u 30. i 31. svibnja održava se studentski bioetički simpozij na kojemu će se otvoriti brojna bioetička pitanja. Simpozij je namijenjen svima, a posebice studentima bioloških usmjerenja kako bi se, kažu organizatori, više informirali o ovom području.

Nobelova nagrada - medalja za mir

Na današnji dan

114 godina najprestižnije svjetske nagrade

573 nagrade, 900 laureata u dobi od 17 do 90 godina. Naravno, riječ je o Nobelovoj nagradi koja se dodjeljuje uvijek na isti datum - 10. prosinac.

Voće i povrće

Evolucija i prehrana

Prehrana je razlog za razvoj ljudskog mozga

Oko dva desetljeća smatralo se da je veličina ljudskog mozga posljedica okupljanja ljudi u veće i socijalno kompleksnije zajednice. Skupina antropologa iz New Yorka tvrdi da je u povećanju volumena mozga veliku ulogu imala i prehrana.

Razmišljanje

Josip Maslov

WC školjka vs. Judith Reisman

Koja je poveznica između znanstvenika, Judith Reisman, wc školjke i zetovaca? Pročitajte u novoj kolumni Josipa Maslova.