LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mali veliki redatelji

„Di ćeš za novu?“ – CROK ima odgovor

Centar za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava (CROK) poziva mlade do 25 godina da se prijave za ciklus radionica Mali veliki redatelji.

Centar za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava (CROK) poziva mlade do 25 godina da se prijave za ciklus radionica Mali veliki redatelji.

Di ćeš za novu? Pitanje je to postavljeno još na prvoj kavi ove studentske godine. Ozbiljniji planovi počinju nakon ciklusa svih brucošijada, koje se ne propuštaju neovisno o tome jesi li brucoš, apsolvent ili negdje između tih krajnosti.

Da se vratimo na temu, kakav je plan za doček? Jesu li i novogodišnje odluke već uklesane u kamen? Zamišljaš li filmski početak nove godine? Ako je odgovor da, na pravom si mjestu!

Centar za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava (CROK) poziva te da se, ukoliko imaš između 15 i 25 godina, prijaviš za ciklus radionica Mali veliki redatelji!

Ciklus ti nudi besplatne online filmske radionice u kojima ćeš naučiti nešto novo o režiji, pisanju scenarija, snimanju i montaži. Znamo, ispitni rokovi su pred vratima i na sam spomen učenja sve u glavi viče NE!, ali što ako ti kažemo da ćeš biti scenarist i redatelj vlastitog filma koji ćeš do kraja radionice i snimiti?

Radionice se održavaju utorkom i četvrtkom u vremenu od 19:30 do 21:00, a nadolazeći ciklus počinje 4. siječnja i traje do kraja mjeseca. To je doslovno filmski ulazak u novu godinu, može li bolje?

Dvoumiš li se još uvijek, vidi niže što o svemu kažu sudionici prethodnih ciklusa:

– Ne znam od kuda bih krenula. Svidio mi se prije svega pristup, način rada i činjenica da se svaka naša ideja saslušala i uzela u obzir. Svatko je dobio svojih 5 minuta slave da tako kažem. Prije svega dobili smo priliku i pomoć u realizaciji filmskih ideja i dobre i korisne savjete i konstruktivne kritike.

– Energija voditelja i sudionika bila je izvrsna, a sama radionica vrlo poučna.

– Svaka čast na organizaciji i super predavaču.

– Svidio mi se opušten i jednostavan način rada i prenošenja znanja, volio bi da je radionica trajala duže!

Raspored radionica je sljedeći:

  • 4.1.2022. – Upoznavanje i uvod u filmske vrste i rodove
  • 6.1.2022. – Što je film?
  • 11.1.2022. – Filmski planovi i kako gledamo sliku
  • 13.1.2022. – Kako pričati priču?
  • 18.1.2022. – Kako se piše scenarij i crta knjiga snimanja?
  • 20.1.2022. – Što je sve režija?
  • 25.1.2022. – Kako se pripremiti za snimanje?
  • 27.1.2022. – Montaža zvuka je zabavna
  • 1.2.2022. – Kako posložiti kadrove nakon snimanja?
  • 3.2.2022. – Projekcija filmova i dodjela diploma

Ukoliko imaš dodatnih pitanja, možeš se javiti na mail malivelikiredatelji@crok.hr, a kad definitivno odlučiš ući u novu godinu sa stilom, prijavi se putem poveznice.

Projekt provodi CROK u partnerstvu s Udrugom Impress Daruvar (udruga za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu). Ukupna je vrijednost projekta 499.156,00 kn, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u iznosu od 424.282,60 kn.

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Centra za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava.

FOTO: UNSPLASH