LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademija dramske umjetnosti

Dekanica zagrebačke akademije poziva na održavanje nastave uživo

Studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu dobili su više informacija o održavanju nastave u zimskom semestru akademske godine 2020/2021.

Studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu dobili su više informacija o održavanju nastave u zimskom semestru akademske godine 2020/2021.

Budući da još nisu izašle preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje su bile najavljene za kraj prošloga tjedna, dekanica Akademije dramske umjetnosti izv. prof. art. Franka Perković Gamulin odlučila je umiriti studente s onim informacijama koje su joj trenutno na raspolaganju, jer je svjesna njihovih briga.

Naime, dekanica u pismu ističe da svi trebaju biti spremni na sve opcije, i na hibridnu nastavu i na punu kontaktnu, ali i na potpuni lockdown. Navodi još da smatra da je važno održati kontaktnu nastavu bar u prvih nekoliko tjedana kako bi se brucošima osigurao adekvatan susret s radom Akademije.

Njezina je odluka, barem do eventualnog demantija nadležnih institucija da se nastava održava uživo, posebice na umjetničkim kolegijima dok to ne bude zabranjeno, ali uz maksimalno pridržavanje mjera. Sjednica Akademskog vijeća ADU predviđena je za 11. rujna te će se tada organizirati i Odbor za nastavu, nakon čega će biti poznato više informacija.

Dekanica je pozvala sve koji iz određenih osobnih razloga žele nastavu online da joj se jave kako bi riješili eventualni problem i postigli nekakav dogovor. Pohvalila je još studente koji su, prema njezinim riječima, sjajno i bez pretjerivanja iznijeli ovu šokantnu godinu, a pozvala je i one koji nisu iz Zagreba da nađu smještaj.

Njezino pismo u potpunosti možete pročitati online na poveznici ili u nastavku.
FOTO: UNSPLASH