Filozofski fakultet u Zagrebu

Dekan Previšić ipak će „samovoljno" odstupiti

Filozofski fakultet u Zagrebu

Filozofski fakultet tako će u novu akademsku godinu ući bez Studentskog zbora i bez dekana, a izbori će biti ove jeseni.  

Drami na zagrebačkom Filozofskom fakultetu napokon se nazire kraj. Nakon očitovanja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, postalo je jasno da su se dani mandata dekana Previšića istopili. Naime, istaknuto je da ne postoji pravna osnova postupanja prema kojem bi se prof. dr. Vlatku Previšiću nastavio radni odnos nakon isteka akademske godine 2015/2016., u kojoj on navršava 70 godina života.

Prema neslužbenim izvorima HRT-a, dekan je sam odlučio okončati situaciju te će predati zahtjev za umirovljenjem ovog ponedjeljka, 3. listopada, na dan kada službeno započinje nova akademska godina. U 12 sati istog dana održat će se sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu. Rektor Damir Boras sazvao ju je s ciljem konačnog razrješenja situacije na dotičnom fakultetu.

Odlazak dekana Vlatka Previšića od samog početka bio je cilj studentskih predstavnika Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koje je Previšić izbacio iz Fakultetskog vijeća nakon što je utvrđeno da nisu izabrani u skladu sa Zakonom. Plenum fakulteta odlučio je da će započeti blokadu fakulteta ako dekan ne ode sa svoje pozicije do početka nove akademske godine  

Filozofski fakultet tako će u novu akademsku godinu ući bez Studentskog zbora i bez dekana, a izbori će biti ove jeseni.  

Komentari na članak

Vezani članci

Hrvatsko vojno učilište - radni sastanak

Integracija HVU-a u zagrebačko Sveučilište

HVU - nova sastavnica Sveučilišta u Zagrebu?

Na ovotjednom radnom sastanku ministra, rektora i načelnika Glavnog stožera OSRH-a, održanom na Hrvatskom vojnom učilištu, sve tri strane izrazile su želju za integracijom vojnog školovanja u civilni sustav obrazovanja.

E-građani

Aplikacija „e-Savjetovanje“

Studenti dobili priliku utjecati na kriterije preraspodjele državne stipendije

U tijeku je otvoreno savjetovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za nacrt Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju. Studenti i ostali zainteresirani građani imaju priliku javnim komentiranjem utjecati na njegove izmjene putem aplikacije „e-Savjetovanje“.

BIO

BIOCentar

Otvoren Inkubacijski centar za bioznanosti i komercijalizaciju tehnologije

BIOCentar je inkubatorski centar za bioznanosti i komercijalizaciju tehnologije koji nudi infrastrukturu i usluge za razvoj biotehnoloških tvrtki. Osiguravat će specijaliziranu laboratorijsku infrastrukturu za start-up poduzeća, postojeće biotehnološke tvrtke i istraživačke projekte, a u njegovoj ponudi ističe se nekoliko posebno pripremljenih programa: poslovna inkubacija (BIOInkubacija), transfer tehnologije (BIOTransfer), edukacija (BIOedukacija), poslovno povezivanje (BIOUmreživanje) te dostupnost infrastrukture (BIOInfrastruktura).

MZOS logo

Redoviti studenti visokih učilišta i postdiplomski studenti s invaliditetom

Produljen rok prijave na natječaj za državne stipendije

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odlučilo je, zbog iznimnog interesa studenata i novog načina prijave na natječaj, produljiti Natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija do 9. veljače 2014. godine.

Sportaši, ministar Šustar i gradonačelnik Bandić sadili stabla ususret Europskim sveučilišnim igrama

ESI Zagreb-Rijeka 2016.

Sportaši, ministar Šustar i gradonačelnik Bandić sadili stabla ususret Europskim sveučilišnim igrama

– Svako stablo dobit će ime po jednom od velikih europskih sveučilišta koji će sudjelovati na Europskim sveučilišnim igrama, a već sada znamo da nam dolaze studenti sa Sorbonne, Oxforda, Camebridgea i sveučilišta iz više od 40 europskih zemalja. – ističe Zrinko Čustonja