Filozofski fakultet u Zagrebu

Dekan Previšić ipak će „samovoljno" odstupiti

Filozofski fakultet u Zagrebu

Filozofski fakultet tako će u novu akademsku godinu ući bez Studentskog zbora i bez dekana, a izbori će biti ove jeseni.  

Drami na zagrebačkom Filozofskom fakultetu napokon se nazire kraj. Nakon očitovanja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, postalo je jasno da su se dani mandata dekana Previšića istopili. Naime, istaknuto je da ne postoji pravna osnova postupanja prema kojem bi se prof. dr. Vlatku Previšiću nastavio radni odnos nakon isteka akademske godine 2015/2016., u kojoj on navršava 70 godina života.

Prema neslužbenim izvorima HRT-a, dekan je sam odlučio okončati situaciju te će predati zahtjev za umirovljenjem ovog ponedjeljka, 3. listopada, na dan kada službeno započinje nova akademska godina. U 12 sati istog dana održat će se sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu. Rektor Damir Boras sazvao ju je s ciljem konačnog razrješenja situacije na dotičnom fakultetu.

Odlazak dekana Vlatka Previšića od samog početka bio je cilj studentskih predstavnika Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koje je Previšić izbacio iz Fakultetskog vijeća nakon što je utvrđeno da nisu izabrani u skladu sa Zakonom. Plenum fakulteta odlučio je da će započeti blokadu fakulteta ako dekan ne ode sa svoje pozicije do početka nove akademske godine  

Filozofski fakultet tako će u novu akademsku godinu ući bez Studentskog zbora i bez dekana, a izbori će biti ove jeseni.  

Komentari na članak

Vezani članci

Što je previše

Dekan Filozofskog fakulteta se branio pred javnosti

Previšić: "Moje razrješenje je u rukama Senata, plenum je fantomsko tijelo"

Kao jedan od okidača velike pobune studenata protiv dekana pokušaj je suradnje s Katoličko-bogoslovnim fakultetom, a sporne ugovore o suradnji dekan je, kako tvrdi, revidirao i na kraju otkazao. Kolar je na to rekao da je dekan "gurnuo pod tepih" te ugovore.

 Plakat Zdravstveno osiguranje za sve redovne studente

Ministarstva su se usuglasila

Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju ide na hitnu saborsku proceduru

Zakon o zdravstvenom osiguranju ide na hitnu proceduru izmjene u Sabor, a na snagu stupa tek od 1. studenoga

Dubrovački krovovi

Specijalistički diplomski studij

Novi studij na Sveučilištu u Dubrovniku: Kliničko sestrinstvo

Izvođenje studija započet će od akademske 2014./2015. godine, studij traje dvije godine a završetkom se stječe akademski naziv diplomirani/a medicinska sestra / medicinski tehničar (dipl. med. techn.).

Psihofest

Festival popularne psihologije

Je li mama zaista kriva za sve saznajte na ovogodišnjem PsihoFestu

Na Filozofskom će se fakultetu 9. travnja od 11 do 19 sati održati 4. izdanje PsihoFesta. Ulaz je slobodan, a sve zainteresirane očekuju brojna zanimljiva predavanja, radionice i pokusi te vrijedne nagrade.

Autotrolej - bus

Rušenje studentskog standarda

Riječki studenti izgubili pravo na subvencionirani prijevoz

Nakon brojnih upita Gradu Rijeci, odjelu grada za obrazovanje, za financije i za komunalije, kao i Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, u trenutku objavljivanja ovog članka, nismo dobili niti jedan odgovor na postavljeni upit.