LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

BESPLATNI KONDOMI Akcija povodom Svjetskoga dana borbe protiv AIDS-a

Crvene vrpce, besplatni kondomi i informacije o spolno prenosivim bolestima bit će dostupne studentima, ali i zainteresiranim građanima na kampusu.

Crvene vrpce, besplatni kondomi i informacije o spolno prenosivim bolestima bit će dostupne studentima, ali i zainteresiranim građanima na kampusu.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, 1. prosinca, od 12 do 16 sati, Udruga za pomoć mladima HELP, u suradnji sa studentima iz Međunarodnog udruženja studenata medicine CroMSIC organizira informativnu akciju.

 

 „Pozivamo sve studente i studentice da dođu ispred sveučlišne knjižnice u petak 1. prosinca od 12h do 16h preuzeti besplatne kondome i crvene vrpce, simbol obilježavanja Svjetskog dana AIDS-a te informativne materijale. Besplatne kondome također možete preuzeti tokom cijele godine u udruzi Help. – poručili su iz Udruge.

 


Volonteri iz drugih zemalja

 

U akciji će sudjelovati HELP-ovi volonteri iz Njemačke, Slovačke, Italije, Turske, Makedonije, BiH i Hrvatske, koji su u Splitu zahvaljujući  EU programu Europske snage solidarnosti (ESS), kao i mnogobrojni lokalni volonteri. Bit će organiziran prigodan kviz znanja i edukativne igre.

Svaki spolni odnos, pa i oralni seks bez kondoma predstavljaju rizik širenja virusa, te nam je cilj ove akcije osvijestiti mlade da se zaštite i da misle prvenstveno na svoje spolno zdravlje, te potaknu sadašnje i buduće partnere i partnerice na testiranje. 
 

Besplatno testiranje i za studente na Erasmus-u
 

,,Željeli bismo istaknuti da se u prostorijama Udruge HELP može besplatno i anonimno testirati na HIV, hepatitis C i sifilis svakim radnim danom od 8 do 18 sati, te je testiranje u potpunosti anonimno, bez liječničke uputnice i bez ikakvog zapisivanja vaših osobnih podataka.” – rekli su.

 

VEZANO: Od Hrvata se više vole seksati samo Grci, a u seksualne odnose stupamo prije punoljetnosti



Testirati se mogu besplatno i anonimno i strani državljani i državljanke, dakle i studenti koji su privremeno u Splitu preko Erasmus+ programa mogu doći na testiranje. 

Više informacija i sva pitanja možete pitati na broj: 021/346-664.

FOTO: PR UDRUGA HELP