Novosti o Zelenom paviljonu

Atraktivna menza Zeleni paviljon trebala je biti otvorena u listopadu 2019, saznajemo zašto se to nije dogodilo

Zeleni paviljon

U listopadu prošle godine očekivalo se otvorenje menze Agronomskog i Šumarskog fakulteta u Zagrebu. Menza do danas nije otvorena, a mi smo saznali zašto i kada se očekuje početak njezina rada.

Prije deset godina tvrtka 3LHD započela je projekt izgradnje studentske menze Agronomskog i Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Projektna je dokumentacija dovršena 2013. godine pa je u travnju 2014. počela izgradnja Zelenog paviljona. Studentski je to restoran koji će se dizajnom, kao i lokacijom itekako razlikovati od sličnih objekata u gradu Zagrebu. Riječ je o atraktivnome prostoru s unutarnjim i vanjskim kapacitetima na ulazu u maksimirsku šumu. Ručati u prirodi zvuči prilično idilično, pogotovo za studente. Ta se idila trebala i ostvariti 1. listopada 2019. kada je restoran trebao biti otvoren. To se nije dogodilo, a javnost je ostala zakinuta za informaciju zašto je tomu tako. 

Obratili smo se stoga Uredu za razvoj, investicije i prostorno planiranje Sveučilišta u Zagrebu te od Martine Cvitanović saznali da su tijekom tehničkog pregleda restorana nadležne gradske službe zatražile dopune u kuhinjskoj opremi:

– Kako su se zbog nekih zakonskih izmjena morali dopuniti tehnički detalji na ventilacijskom sustavu kuhinje, sve se malo odužilo jer su dijelovi kojima je bilo potrebno dopuniti sustav kasnili.

Nakon što se dijelovi koji nedostaju ugrade, sazvat će se Tehnička komisija koja tada može dati konačnu dozvolu za rad, navodi Cvitanović, te dodaje:

– O raspoloživosti pojedinih članova Tehničke komisije ovisi točan datum puštanja u rad Restorana. Nadamo se da će to biti vrlo brzo, na zadovoljstvo svih korisnika.

Ostale detalje o Zelenom paviljonu možete pronaći na našem portalu: 

Komentari na članak

Vezani članci

Linija u menzi na Cvjetnom

Kvaliteta prehrane zagrebačkih studenata

Studenti otkrivaju koje menze izbjegavaju, a koje rado posjećuju

Ispitali smo zagrebačke studente što misle o menzama u kojima najčešće jedu te se čini da su, u globalu, vrlo zadovoljni.

Zdrava hrana

„Naša dobra hrana”

Vodeći stučnjaci na Agronomskom fakultetu o pozitivnom utjecaju ekoloških modela proizvodnje hrane

Ne propustite susret vodećih stručnjaka iz područja ekološke poljoprivrede, agroekologije, prehrambenog suvereniteta i tehnoloških inovacija održive proizvodnje hrane koji će se održati u 6. paviljonu Agronomskog fakulteta. Ulaz je slobodan.

Šibenska menza

Restoran „S K V U Š”

Šibenska menza nije razočarala

Otkrivamo što o šibenskoj menzi otvorenoj tek 2015. godine i izboru jela misle studenti Veleučilišta u Šibeniku, a što ravnateljica Studentskog restorana "S K V U Š".

Brucošijada HKS-a, Šumarskog i Učiteljskog fakulteta

Poziv svim brucošima, ali i starijim studentima željnima dobre zabave! Ne propustite:

Brucošijada HKS-a, Šumarskog i Učiteljskog fakulteta

Brucošice i brucoši sa HKS-a, Šumarskog i Učiteljskog fakulteta, 14.11.2013. godine očekuje vas prva ovosezonska zabava – tradicionalna BRUCOŠIJADA , koja će se održati u Book Caffeu.

Kuhano jaje

Student u kuhinji

Većina studenata ne zna kako skuhati jaje, polovica nije sigurna kako se priprema pire krumpir

Dvoje od pet studenata ističe da su njihove prehrambene navike nezdrave, a trećina ih barem jednom tjedno jede gotovo jelo pripremljeno u mikrovalnoj pećnici.