LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Znanost i znanstvene metode u široj populaciji

4. Festival znanosti u Sinju

Vodit će se diskusije o kontroverznim temama poput pitanja zdravstvenog odgoja u hrvatskim školama, a bit će govora i o odnosu politike prema znanosti i obrazovanju u RH te evolucijskom podrijetlu tumorskih bolesti.

Vodit će se diskusije o kontroverznim temama poput pitanja zdravstvenog odgoja u hrvatskim školama, a bit će govora i o odnosu politike prema znanosti i obrazovanju u RH te evolucijskom podrijetlu tumorskih bolesti.

Prije nekoliko godina sinjski studenti fizike, Mate Jagnjić i Mislav Cvitković, uz potporu gradskih vlasti i dr. sc. Danice Ramljak, tadašnje ravnateljice Instituta Ruđer Bošković, uspjeli su u Sinju okupiti eminentne hrvatske znanstvenike na, kako su ga nazvali, „Prvom nacionalnom festivalu znanosti Sinj“. Tada vjerojatno nisu ni slutili da će to zaživjeti u malom gradiću Dalmatinske zagore, poznatom prvenstveno po viteškom alkarskom natjecanju koje se održava od 1715. godine

Ipak, četvrtu godinu za redom Festival znanosti se održava u Sinju, i to od 3. do 7. studenoga.

Festival znanosti će ove godine, kao i prethodnih, ugostiti velik broj poznatih imena na području hrvatske i europske znanosti, ali i javnog života. Među ostalima, sudionici će biti bivši ministri Radovan Fuchs i Gvozden Flego, rektori Ivan Pavić, Aleksa Bjeliš i Željko Tanjić, savjetnik predsjednika Josipovića za vjerska pitanja Stephen Bartulica, dekan FER-a u Zagrebu Nedjeljko Perić, prodekan FESB-a u Splitu Dragan Poljak, Vjeran Radatović, zamjenik direktora R&D centra u Ericssonu Nikoli Tesli i proslavljeni znanstvenici Slobodan Vukičević i Tomislav Domazet Lošo.

Vodit će se diskusije o kontroverznim temama poput pitanja zdravstvenog odgoja u hrvatskim školama, a bit će govora i o odnosu politike prema znanosti i obrazovanju u RH, evolucijskom podrijetlu tumorskih bolesti...

Festival znanosti svečano će otvoriti ministar znanosti, obrazovanja i športa Željko Jovanović, u 18 sati i 30 minuta u Alkarskim dvorima uz nastup klape Sinj.

Ako ste u mogućnosti, svakako posjetite taj prekrasan gradić koji je široka srca primio znanstvenike iz cijele regije, a sve u cilju približavanja znanosti i znanstvene metode široj populaciji.

 

FOTO: SCREENSHOT/FESTIVALZNANOSTISINJ.ORG