LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tradicionalna manifestacija

Inteligencija kao središnja tema ovogodišnjeg Festivala znanosti

Festival znanosti održava se u travnju, a ove godine u središtu je tema inteligencije.

Festival znanosti održava se u travnju, a ove godine u središtu je tema inteligencije.

U periodu od 22 do 27. travnja 2024. održava se 22. izdanje Festivala znanosti. Ove godine provodi se u čak 30 gradova diljem Hrvatske, a pod nazivnikom inteligencije kao središnje teme događanja.

Manifestacija je ovo kojoj je cilj „približavanje znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultati u području znanosti“, kako organizatori navode na stranici festivala. Festival znanosti organiziraju Sveučilište u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Muzejem tehnike Nikola Tesla i British Councilom te  pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Na festivalu se mogu pronaći događanja i predavanja primjerena za sve skupine, od predškolaca i studenata, do ostalih građana. Namjera je djeci približiti znanost, studentima na jasan i razumljiv način pričati o istoj, a općoj populaciji pružiti šansu za obrazovanjem ističući važnost za ulaganjem u znanost.

Neki od programa za festival već su objavljeni i mogu se na službenoj stranici Festivala pronaći prema pojedinim gradovima. Riječ je o sadržajima poput predavanja i radionica o umjetnoj inteligenciji, poslovnoj inteligenciji poduzeća, integraciji novih tehnologija i sl. Ulaz na festival je slobodan, a sve ostale informacije možete pratiti na njihovoj stranici.

FOTO: PIXABAY