LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europsko sveučilišno prvenstvo u Opatiji i Rijeci

Zlato i dvije bronce za Hrvatsku na ESP u taekwondou

Dinko Šegedin dobitnik je zlata, dok su Dora Marić i Andrea Pacadi dobitnice bronce.

Dinko Šegedin dobitnik je zlata, dok su Dora Marić i Andrea Pacadi dobitnice bronce.

Hrvatski su se predstavnici s Europskog sveučilišnog prvenstva u taekwondou, koje se od 10. do 13. studenog održavalo u Opatiji i Rijeci, vratili bogatiji za tri odličja. U kategoriji do 80 kilograma zlatom se okitio predstavnik Sveučilišta u Splitu, Korčulanin Dinko Šegedin, dok je broncu za isto sveučilište u kategoriji do 57 kilograma osvojila Dora Marić.

Još jedna bronca pripala je Andrei Pacadi, koja je u kategoriji do 46 kilograma nastupila za Sveučilište u Zagrebu.

Šegedinov klupski kolega iz „TKD Forteca“, također Korčulanin, Ivan Šolić, osvojio je treće mjesto u kategoriji do 87 kilograma nastupivši za Univerzitet u Sarajevu.

Inače, ESP u taekwondou okupio je više od 150 sudionika sa 48 sveučilišta iz 16 europskih zemalja, a nagradu za najuspješnijeg sudionika osvojilo je Sveučilište Minho iz Portugala. U Portugal je, s obzirom na to da će se ondje održati iduće prvenstvo u taekwondou 2017. godine, otišla i zastava Europske sveučilišne sportske organizacije (EUSA).

Svečana ceremonija otvaranja prvenstva održana je 11. studenog u hotelu Ambasador u Opatiji, dok je po završetku natjecanja, 13. studenog, u riječkoj atletskoj dvorani Kantrida upriličena ceremonija zatvaranja.

Suorganizatori Europskog sveučilišnog prvenstva u taekwondou bili su Hrvatski akademski sportski savez te Riječki športski sveučilišni savez u suradnji s gradom Opatijom, Europskim sveučilišnim igrama Zagreb – Rijeka 2016. te Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci.

Vrijedno je istaknuti kako će iskustvo koje su organizatori prikupili na ovome prvenstvu biti od velike koristi idućega ljeta, jer će upravo Rijeka ugostiti natjecanja u taekwondou u sklopu Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. Tijekom cijelog trajanja prvenstva svi su sudionici imali priliku družiti se i fotografirati s maskotom ESI 2016, hrčkom Hrkijem, a dobili su i sve informacije o samim Igrama, koje će idućega ljeta u Hrvatsku privući preko 5000 sportaša i 2000 volontera.