LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sudjeluju studenti s 48 sveučilišta iz 16 europskih zemalja

FOTO: U Opatiji otvoreno 4. Europsko sveučilišno prvenstvo u taekwondou

Europsko sveučilišno prvenstvo u taekwondou održavat će se od 10. do 13. studenog.

Europsko sveučilišno prvenstvo u taekwondou održavat će se od 10. do 13. studenog.

Ceremonija otvaranja 4. Europskog sveučilišnog prvenstva u taekwondou održana je jučer, 11. studenog u Opatiji u hotelu Ambasador, a okupila je više od 150 sudionika natjecanja sa 48 sveučilišta iz 16 europskih zemalja, koji će se za medalje boriti u 16 kategorija. Hrvatsku će na ovom natjecanju predstavljati predstavnici Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Splitu te Sveučilišta u Zagrebu.

Ceremoniji su također prisustvovali Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci, Fernando Kirigin, zamjenik gradonačelnika grada Opatije, Igor Načinović, v. d. pročelnika Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, Zrinko Čustonja, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, Aleksandar Šušnjar, predsjednik Studentskog zbora u Rijeci te Marko Žunić, glavni tajnik Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016.

U ime Organizacijskog odbora, okupljene je pozdravio njegov predsjednik, Haris Pavletić, dok se ispred  Izvršnog odbora EUSA-e (Europske sveučilišne sportske organizacije), prisutnima obratio Česlovas Garbaliauskas, zahvalivši organizatorima na doprinosu te poželivši sreću svim sudionicima.

Europsko sveučilišno prvenstvo u taekwondou, koje će trajati od 10. do 13. studenog, suorganiziraju Riječki športski sveučilišni savez i Hrvatski akademski sportski savez u suradnji s gradom Opatijom, Europskim sveučilišnim igrama Zagreb-Rijeka 2016 te Studentskim zborom u Rijeci.

Riječki športski sveučilišni savez iza sebe ima dugu tradiciju organizacije europskih natjecanja, a neki od njih su 7. Europsko sveučilišno prvenstvo u odbojci (2007), 6 Europsko sveučilišno prvenstvo u rukometu (2011), 3. Europsko sveučilišno prvenstvo u bridžu (2013) te 7. Svjetsko sveučilišno prvenstvo u bridžu (2014).

Više informacija možete pronaći na ovoj poveznici