LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
UnisportFinals 2016.

Zagrebački studenti dominantni u gotovo svim sportovima

UnisportFinalsi 2016, koji su ove godine bili rekordni po broju natjecatelja, okupili su ekipe 14 visokoškolskih institucija. Zagrebački studenti osvojili su titulu sveučiliših prvaka.

UnisportFinalsi 2016, koji su ove godine bili rekordni po broju natjecatelja, okupili su ekipe 14 visokoškolskih institucija. Zagrebački studenti osvojili su titulu sveučiliših prvaka.

Proteklog je vikenda grad Poreč bio domaćin gotovo 1000 studenata sportaša iz svih krajeva Hrvatske koji su se, braneći boje svojih sveučilišta, natjecali za titulu najboljih u ukupno osam sportova.

Izrazitu dominaciju u momčadskim sportovima prikazali su sportaši i sportašice Sveučilišta u Zagrebu osvojivši šest zlatnih medalja. Zagrebački predstavnici okitili su se zlatom u muškoj i ženskoj konkurenciji u futsalu i košarci, dok su im prva mjesta izmaknula tek u ženskoj odbojci te muškom rukometu. Zlatom su se u ovim sportovima okitila Sveučilišta u Rijeci i Splitu.

UnisportFinalsi 2016, koji su ove godine bili rekordni po broju natjecatelja, okupili su ekipe iz 14 visokoškolskih institucija, i to sa svih osam hrvatskih sveučilišta, odnosno Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku, Puli, Zadru, kao i sportaše Sveučilišta Sjever, Veleučilišta VERN, Veleučilišta Baltazar, Tehničkog veleučilišta Zagreb, Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Veleučilišta u Vukovaru te prvi put Veleučilišta u Šibeniku.

Među njima su se ipak predstavnici zagrebačkog Sveučilišta najviše pokazali proteklih dana u Poreču, pa su tako osvojili zlatne medalje i u odbojci na pijesku, tenisu te stolnom tenisu, i to u muškoj i ženskoj konkurenciji. Zlato im je pobjeglo jedino u muškoj konkurenciji u šahu.

Foto: Millenium promocija

Prvaci ovogodišnjega izdanja povećali su svoju priliku za plasiranje na svjetsku Univerzijadu koja će se održati 2017. na Tajlandu, a za mnoge od njih ovo je bila posljednja velika proba za nadolazeće Europske sveučilišne igre kojima će domaćini ovoga srpnja biti Zagreb i Rijeka. Igre će okupiti preko 5000 sportaša iz čitave Europe, a među njima naći će se i veliki broj domaćih natjecatelja.

UnisportFinalsi, kao i nadolazeće Europske sveučilišne igre, projekti su kojima Hrvatski akademski sportski savez želi stvoriti snažan sveučilišni sport dostupan svim studentima, stvarajući tako dodatnu vrijednost studentskog življenja i razvoja.  

FOTO: MILLENIUM PROMOCIJA