LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Osječki studenti još su jednom pokazali da imaju veliko srce

Studenti EFOS-a organizirali humanitarni malonogometni turnir za Lauru

Skupina studenata s Ekonomskog fakulteta u Osijeku organizirala je humanitarni malonogometni turnir. Priključili su im se profesori i kolege s Pravnog fakulteta. Svi zajedno pokazali su da imaju veliko srce prikupljajući donacije za terapiju jedne djevojke.

Skupina studenata s Ekonomskog fakulteta u Osijeku organizirala je humanitarni malonogometni turnir. Priključili su im se profesori i kolege s Pravnog fakulteta. Svi zajedno pokazali su da imaju veliko srce prikupljajući donacije za terapiju jedne djevojke.

Skupina studenata s Ekonomskog fakulteta u Osijeku u utorak je organizirala humanitarni malonogometni turnir Samo pozitiva za Lauru koji je za cilj imao prikupljanje donacija koje bi mogle pomoći pri liječenju Laurine bolesti srca. U prostorima sportske dvorane na Jugu 2 snage je odmjerilo šest ekipa; Futsal Barcelona Pub, Zli farmeri, ETO, PRAVOS, profesori s EFOS-a i studenti s EFOS-a.

S obzirom da su sve momčadi bile gotovo podjednako dobre, nijanse su bile te koje su određivale pobjednika. Najzanimljivija utakmica večeri zasigurno je bila ona između profesora i studenta s EFOS-a gdje se moglo čuti kako nema popuštanja profesorima jer ni oni ne popuštaju na kolokvijima. Studenti EFOS-a su pobjedili i u došli do finala gdje ih je dočeo PRAVOS (momčad sa Pravnog fakulteta) koji su također pobjedili i ustoličili sebe kao pobjednike ovoga turnira. Drugo mjesto na turniru osvojio je PRAVOS, a Zli farmeri odnijeli su treće mjesto.

Iako je očito kako su pehari i rezultati bili sporedni, može se reći kako su pobjednici svi oni koji su sudjelovali i došli podržati turnir i Lauru.

Napominjemo da je Laura srčani bolesnik od rođenja, a ima ugrađenu umjetnu mitralnu valvulu. Do sada je bila na devet operacija po raznim kardiološkim klinikama u Europi, a neke je još očekuju. Laura uz propisanu terapiju mora tri puta dnevno mjeriti gustoću krvi i pratiti rezultate. Paket trakica za mjerenje krvi košta oko 2000 kuna i ne pokriva ga zdravstveno osiguranje. Kako je Laura trenutno u pubertetskoj dobi, veće su šanse za stvaranje krvnih ugrušaka, što može dovesti do gubitka svijesti i u konačnici do zatajenje srca. U tim trenucima, minute su presudne i zato je važno u školi postaviti AVD uređaj (automatski vanjski defibrilator), maleni prijenosni uređaj koji ima zadaću isporuku električne struje ako se dogodi zastoj uslijed zatajenja srčanog ritma. Cijena ovog uređaja je oko 25 000 kuna pa je je svaka pomoć dobrodošla.