Međunarodna veslačka regata Sv. Duje

Splitski dišpet presudio u veslačkoj utrci legendi

Splitski dišpet presudio u veslačkoj utrci legendi

– Iznimno mi je drago bilo vidjeti Splićane koji su unatoč kiši došli promatrati tradicionalnu regatu u čast svetog Duje te čvrsto vjerujem kako je ovaj jubilej samo jedan dio u stvaranju još većega jubileja. – rekao je Luka Grubor.

Utrkom legendi, koja se održala u nedjelju 1. svibnja u 12 sati u splitskoj luci, završen je program jubilarne, 15. Međunarodne veslačke regate Sveti Duje. Dvama uzastopnim pobjedama izvoljevanim na regatnoj stazi duljine 220 metara, od gata Sv. Nikole do Matejuške, legende Splta slavile su nad ekipama legendi Oxforda i Cambridgea.

Unatoč lošem i kišovitom vremenu, koje je bliže engleskim posadama, splitski dišpet proradio je u obje utrke i doveo domaću ekipu do prvog zlata nakon 2012. godine Drugo mjesto zauzeli su predstavnici Cambridgea, dok su na posljednjem mjestu završili prošlogodišnji apsolutni pobjednici – legende Oxforda.

 Dali smo sve od sebe, ali ove godine splitska posada imala je više sreće i uspjela prevagnuti i odnijeti pobjedu. Iznimno mi je drago bilo vidjeti Splićane koji su unatoč kiši došli promatrati tradicionalnu regatu u čast svetoga Duje te čvrsto vjerujem kako je ovaj jubilej samo jedan dio u stvaranju još većeg jubileja. izjavio je Luka Grubor, zlatni olimpijac iz Sydneyja te jedna od najvećih legendi Oxforda.

Split je nastupio u sastavu: Nikša Skelin, Denis Boban, Zvonimir Batinić, Jure Mrduljaš, Igor Boraska, Nenad Tvrdić, Mario Kujundžić, Josip Rejić. Za Cambridge su veslali: Ben Smith, Alex McGarel Groves, Christopher Lenevefoster, Geoff Roth, Nicholas Edelman, James Thomas, David Nelson, Daniel Barry uz kormilarku Katie Klaugnes. Sveučilište Oxford predstavljali su: Luka Grubor, Allistair Heathcote, Nicholas Heathcote, Jan Herzog, Jonathan Mathews, David Livingstone, Toby Garbett, Leo Carrington te kormilar Will Hakeen.

FOTO: ESI
 
Zaključak je ovog veslačkog vikenda, u kojem su gosti iz Engleske prvi put ostali bez ijedne zlatne medalje, što sve više potvrđuje kvalitetu Regate Sv. Duje, koja iz godine u godinu raste. Podsjetimo, na regatnoj stazi u Spinutu, u muškoj konkurenciji slavilo je Sveučilište Aachen ispred drugoplasiranog Cambridgea te trećeplasiranog Sveučilišta Pavia. U ženskoj konkurenciji, zlato je također otišlo njemačkim predstavnicama – slavila je posada Sveučilišta Hamburg, dok je drugo mjesto također pripalo Cambridgeu, a treće ekipi Sveučilišta u Zagrebu.

Komentari na članak

Vezani članci

UnisportFinals 2016. Futsal

UnisportFinals 2016.

Zagrebački studenti dominantni u gotovo svim sportovima

UnisportFinalsi 2016, koji su ove godine bili rekordni po broju natjecatelja, okupili su ekipe 14 visokoškolskih institucija. Zagrebački studenti osvojili su titulu sveučiliših prvaka.

Tim Sumirra

Studentsko natjecanje

Aplikacija koja prati studentske prihode najuspješnija na App Start Contestu

– Danas smo izašli van s aplikacijom i vjerujemo da ima potencijala. Nama olakšava život, a nadamo se da će i drugima. – ističu pobjednici natjecanja.

Aplikacija Chefito nagrađena s 10 000 kuna na finalu TVZ Mc2-a/cover

Izrada mobilnih aplikacija

Aplikacija Chefito nagrađena s 10 000 kuna u finalu TVZ Mc2-a

U finalu u kojem su svi uživali, nakon predstavljanja deset najboljih rješenja, poslodavci su "online" glasovanjem odabrali i nagradili najbolje timove.

Regata sv. Duje

Sportsko natjecanje studenata

Međunarodna veslačka regata u Splitu

Jubilarna međunarodna regata u Splitu ove godine održava se od 29. travnja do 1. svibnja. Zainteresirani se mogu prijaviti do 22. travnja.

Klapa Sorelo

Udruga studenata grada Splita

Klapa Sorelo osvojila naklonost publike i žirija na Festivalu studentskih klapa

Nijanse su odlučile o pobjednicima ovogodišnjeg izdanja Festivala studentskih klapa. Prvo mjesto i nagradu publike osvojila je klapa Sorelo. Na drugom i trećem mjestu našle su se klape Euterpa i Gradec.