Međunarodna veslačka regata Sv. Duje

Splitski dišpet presudio u veslačkoj utrci legendi

Splitski dišpet presudio u veslačkoj utrci legendi

– Iznimno mi je drago bilo vidjeti Splićane koji su unatoč kiši došli promatrati tradicionalnu regatu u čast svetog Duje te čvrsto vjerujem kako je ovaj jubilej samo jedan dio u stvaranju još većega jubileja. – rekao je Luka Grubor.

Utrkom legendi, koja se održala u nedjelju 1. svibnja u 12 sati u splitskoj luci, završen je program jubilarne, 15. Međunarodne veslačke regate Sveti Duje. Dvama uzastopnim pobjedama izvoljevanim na regatnoj stazi duljine 220 metara, od gata Sv. Nikole do Matejuške, legende Splta slavile su nad ekipama legendi Oxforda i Cambridgea.

Unatoč lošem i kišovitom vremenu, koje je bliže engleskim posadama, splitski dišpet proradio je u obje utrke i doveo domaću ekipu do prvog zlata nakon 2012. godine Drugo mjesto zauzeli su predstavnici Cambridgea, dok su na posljednjem mjestu završili prošlogodišnji apsolutni pobjednici – legende Oxforda.

 Dali smo sve od sebe, ali ove godine splitska posada imala je više sreće i uspjela prevagnuti i odnijeti pobjedu. Iznimno mi je drago bilo vidjeti Splićane koji su unatoč kiši došli promatrati tradicionalnu regatu u čast svetoga Duje te čvrsto vjerujem kako je ovaj jubilej samo jedan dio u stvaranju još većeg jubileja. izjavio je Luka Grubor, zlatni olimpijac iz Sydneyja te jedna od najvećih legendi Oxforda.

Split je nastupio u sastavu: Nikša Skelin, Denis Boban, Zvonimir Batinić, Jure Mrduljaš, Igor Boraska, Nenad Tvrdić, Mario Kujundžić, Josip Rejić. Za Cambridge su veslali: Ben Smith, Alex McGarel Groves, Christopher Lenevefoster, Geoff Roth, Nicholas Edelman, James Thomas, David Nelson, Daniel Barry uz kormilarku Katie Klaugnes. Sveučilište Oxford predstavljali su: Luka Grubor, Allistair Heathcote, Nicholas Heathcote, Jan Herzog, Jonathan Mathews, David Livingstone, Toby Garbett, Leo Carrington te kormilar Will Hakeen.

FOTO: ESI
 
Zaključak je ovog veslačkog vikenda, u kojem su gosti iz Engleske prvi put ostali bez ijedne zlatne medalje, što sve više potvrđuje kvalitetu Regate Sv. Duje, koja iz godine u godinu raste. Podsjetimo, na regatnoj stazi u Spinutu, u muškoj konkurenciji slavilo je Sveučilište Aachen ispred drugoplasiranog Cambridgea te trećeplasiranog Sveučilišta Pavia. U ženskoj konkurenciji, zlato je također otišlo njemačkim predstavnicama – slavila je posada Sveučilišta Hamburg, dok je drugo mjesto također pripalo Cambridgeu, a treće ekipi Sveučilišta u Zagrebu.

Komentari na članak

Vezani članci

Gavella

Kazališni festival

„Medeja" proglašena najboljom predstavom na Gavellinim večerima

Na cijenjenom kazališnom festivalu nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Nataša Matjašec Rošker, a za mušku Siniša Popović. Dora Ruždjak Podolski zaslužila je nagradu za najbolju režiju, dok je „Medeja" ukrašena titulom najbolje predstave.

Wings for Life World Run

Utrka koju svatko može završiti

Sudjelujte u globalnoj utrci "Wings for Life World Run"

Globalna utrka "Wings for Life World Run" održava se na deset lokacija diljem svijeta. U Hrvatskoj, utrka kreće s Foruma u Zadru, a svi koji žele sudjelovati, moraju se prijaviti do 25. travnja.

Proglašeni pobjednički timovi koji će sudjelovati u organizaciji Europskih sveučilišnih igara

Organizacija Europskih sveučilišnih igara

Proglašeni pobjednički timovi projekta UNIverzI-JA-DA

– Ovaj projekt je pokazatelj da studentima uvijek treba dati priliku da se istaknu jer njihove ideje u svakom pogledu mogu parirati idejama iz poslovnog svijeta. Kao organizatori ovako velikog sportskog događaja, posebno smo sretni što će u fazama pripreme Igara svoj doprinos dati upravo studenti. – izjavio je glavni tajnik Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. – Marko Žunić, osvrnuvši se na pobjednička rješenja natječaja.

Regata sv. Duje 1

Međunarodna veslačka regata Sv. Duje

Aachen slavi, Oxford tuguje

– Ovakav ishod regate još je jedna potvrda njenoj kvaliteti i činjenici da iz godine u godinu privlači sve bolje posade koje mogu konkurirati etabliranim ekipama poput Oxforda i Cambridgea. – rekao je sportski direktor regate

Klapa Sorelo

Udruga studenata grada Splita

Klapa Sorelo osvojila naklonost publike i žirija na Festivalu studentskih klapa

Nijanse su odlučile o pobjednicima ovogodišnjeg izdanja Festivala studentskih klapa. Prvo mjesto i nagradu publike osvojila je klapa Sorelo. Na drugom i trećem mjestu našle su se klape Euterpa i Gradec.