LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europske sveučilišne igre

Riječi sućuti i osude terorizma organizatora Igara

– Vijest o terorističkom napadu u Nici osobito nas je pogodila kao organizatore igara na kojima se natječu i brojni studenti iz Francuske. – ističu organizatori manifestacije.

– Vijest o terorističkom napadu u Nici osobito nas je pogodila kao organizatore igara na kojima se natječu i brojni studenti iz Francuske. – ističu organizatori manifestacije.

U jutarnjim satima 15. srpnja dogodio se strašan pokolj na jugu Francuske, u Nici. Unatoč izvanrednim mjerama sigurnosti koje su na snazi od terorističkog napada u Parizu u studenom 2015., kamion se zabio u gomilu ljudi okupljenih povodom Dana pada Bastilje.

Istovremeno, u Zagrebu i Rijeci traju Europske sveučilišne igre. Organizatori manifestacije snažno osuđuju ovakav teroristički čin i izražavaju žaljenje zbog barem 84 mrtvih i više od stotinu ranjenih.

U Hrvatsku je povodom ovog multisportskog događaja pristiglo gotovo pet tisuća studenata iz 41 europske zemlje. Među njima se nalaze i francuski državljani. Stoga im organizacijski odbor upućuje sljedeće:

Vijest o terorističkom napadu u Nici osobito nas je pogodila kao organizatore igara na kojima se natječu i brojni studenti iz Francuske. U znak solidarnosti sa svim žrtvama i poštovanja prema našim kolegama koji su u ovome trenutku na Igrama, tijekom današnjega dana sva su prva sportska natjecanja na svim borilištima, započela minutom šutnje. Studentski sport nije opterećen mržnjom, diskriminacijom i rasizmom, već je usmjeren na sportsko nadmetanje prožeto iskonskim vrijednostima sporta i Olimpijske povelje. Organizacija Europskih sveučilišnih igara, osuđuje ovaj teroristički čin te izražava iskrenu sućut svim obiteljima žrtava, svim Francuzima i predstavnicima francuskih sveučilišta na Igrama.