„Skrivena strana medalja“

Projekcija dokumentarnog filma o životu proslavljenog paraolimpijca

Mihovil Španja

Projekcija filma „Skrivena strana medalja“ održat će se u petak, 2. prosinca u 19 sati u multimedijalnoj dvorani sjevernog tornja Sveučilišne knjižnice u Splitu. Film govori o proslavljenom hrvatskom paraolimpijcu Mihovilu Španji.

Projekcija dokumentarnog filma Skrivena strana medalja održat će se u petak, 2. prosinca u 19 sati u multimedijalnoj dvorani sjevernog tornja Sveučilišne knjižnice u Splitu. Povod ovog događaja je obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Film prati život Mihovila Španje, proslavljenog plivača koji je u šestom mjesecu života obolio od dječje paralize, a sa 26 medalja osvojenih na brojnim međunarodnim natjecanjima nosi titulu najtrofejnijeg hrvatskog sportaša.

U filmu se Španja osvrće na vrijeme koje je prošlo, ali izražava i svoja mišljenja o situaciji u sportu, o politici oko sporta, o životu mladih danas, o obitelji, kao i o svojim strahovima te moralnim i drugim vrijednostima u koje vjeruje.

Osim samog Španje u filmu se još pojavljuju njegovi članovi obitelji, treneri koji su ga pratili kroz karijeru, ali i paraolimpijka Ana Sršen. Promociji će nazočiti i sam Mihovil Španja te redateljica i producentica filma Antonia Dubravka Carnerud.

Organizatori ove manifestacije su: ASUS Alumni udruga Sveučilišta u Splitu, Sveučilište u Splitu, Centar za savjetovanja Sveučilišta u Splitu, Sportski savez invalida grada Splita, Studentski zbor, Sveučilišni sportski savez, Studentski centar te Alumni Kineziološkog fakulteta uz potporu Splitsko-dalmatinske županije.

Prije nego što pogledate film, svakako pročitajte naš intervju sa slavnim sportašem. 

Komentari na članak

Vezani članci

Festival klapa

Udruga studenata grada Splita vas poziva

Drugi Festival studentskih klapa

Prošlogodišnja i više nego napunjena dvorana Kino Foruma u studentskom domu Stjepan Radić posvjedočila je o potrebi ovakvog festivala ne samo za kulturni aspekt, nego i za studente iz Dalmacije, prvenstveno Splita, koji su se na ovaj način uspjeli barem malo približiti rodnome gradu i zaboraviti na nostalgiju.

ESP naslovna

Studentski sport

Splitu bronca i pohvale za izvrsnu organizaciju Europskih sveučilišnih prvenstava

Tijekom pet dana Riva, Poljud i Žnjan bili su poprište uzbudljivim sportskim igrama, a samo domaćinstvo istih predstavlja veliko priznanje za Hrvatsku i Split kao dokazano dobre organizatore manifestacija iz područja studentskoga sporta.

Pikule, klikeri

Manifestacija povodom Dana Marjana

Splićani se prisjećaju zaboravljenih igara

U Splitu će se u svibnju održati Festival zaboravljenih igara povodom Dana Marjana.

https://www.facebook.com/mefst.hr/photos/a.10151167299327520/10157263715512520/?type=3&theater

Medicinski fakultet u Splitu

Laboratorij za istraživanje tumora dobio donaciju koja će doprinijeti borbi protiv zloćudnih tumora

– Riječ je o donaciji od oko 100 tisuća eura koja će se uložiti kroz pet godina u znanstveni program. Također je riječ i o donaciji nekoliko instrumenata koji se već koriste u Laboratoriju za istraživanje tumora. Taj Laboratorij je izrazito važan za znanost, ali i za praćenje novih trendova u kliničkoj medicini u Splitu.

Michael i Ryan

Pripreme za Svjetsko prvenstvo

Phelps i društvo u srpnju u Rijeci

Phelps bi se nakon borbe s ovisnošću o alkoholu na bazenu Kantrida trebao pripremati za oživljavanje karijere i nove medalje.