LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prvi metlobojski trening Ministarstva magije

Poletite na metli, uhvatite zvrčku i otputujte na metlobojsko prvenstvo

Ministarstvo magije Hrvatska u subotu na Bundeku organizira prvi metlobojski trening. Obećavaju puno zabave i smijeha te se nadaju da će formirati metlobojsku reprezentaciju.

Ministarstvo magije Hrvatska u subotu na Bundeku organizira prvi metlobojski trening. Obećavaju puno zabave i smijeha te se nadaju da će formirati metlobojsku reprezentaciju.

Bezjaci, ako ste tijekom serijala o Harryju Potteru zadivljeno gledali metlobojske utakmice, zdušno navijali za svoju momčad i željno iščekivali put Weasleyja na Svjetsko prvenstvo, došlo je vaših pet minuta. Udruga ljubitelja Harryja Pottera Ministarstvo magije Hrvatska u subotu, 1. travnja, organizira prvi metlobojski trening koji će se održati na Bundeku.

– Metloboj je jedna od stvari za koje smo znali da ćemo ih organizirati još prilikom pokretanja udruge, samo je bilo pitanje vremena. Sad je prošlo već gotovo pola godine i došlo je ljepše vrijeme, što nam se učinilo kao prava prilika. Već smo ove godine odradili jedan trening s kolegama iz Ljubljane gdje se metloboj igra već duže vrijeme i oni su nam pokazali osnove. Nekih stvari, poput popularnosti te bezjačke verzije u cijelom svijetu, nismo ni bili svjesni. Naime, metloboj se stvarno igra i postoje profesionalni metlobojski timovi te europska i svjetska natjecanja. – ističu organizatori.

Sve što vam treba za trening jesu tenisice ili kopačke i sportska odjeća, a za ostale će se rekvizite pobrinuti organizatori. Plan treninga uključuje upoznavanje s osnovnim pravilima bezjačke verzije čarobnjačkog sporta, nekoliko vježbi te jednu utakmicu, nakon čega će slijediti druženje uz grickalice. Trening je otvoren za sve zainteresirane, ne samo za članove Ministarstva, a okupljanje je u subotu u 11 sati na ulazu u Bundek kraj rotora (križanje Ulice Damira Tomljanovića i Ulice Savezne Republike Njemačke).

– Vjerujemo da će odaziv na naš prvi trening biti poprilično velik. Voljeli bismo svakako da to sve zaživi i da napravimo jednu ozbiljnu momčad koja će ići i na prvenstva. – optimistični su zaposlenici Ministarstva magije.

Ako ste se oduvijek zamišljali kao igrača najvažnije sporedne stvari čarobnjačkog svijeta, vrijeme je da maštanja pretvorite u stvarnost. Osim toga, sigurno vas zanima kako se zračni sport igra na zemlji i kako će izgledati bezjačka zvrčka. Dođite u subotu na Bundek i saznajte, a možda dobijete priliku hvaliti se da ste član hrvatske metlobojske reprezentacije. Sve informacije možete pratiti na Facebook stranici događaja.

FOTO: FACEBOOK