LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svjetsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji

Orijentacijski klub Vihor traži volontere

U Zagrebu će se ovog ljeta održati Svjetsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji. Organizatori traže volontere kako bi se natjecanje uspješno organiziralo.

U Zagrebu će se ovog ljeta održati Svjetsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji. Organizatori traže volontere kako bi se natjecanje uspješno organiziralo.

Ove će se godine u Hrvatskoj održati Svjetsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji. Natjecanje će trajati od 23. do 27. lipnja, a održavat će se na četiri zagrebačke lokacije: Bundek, Maksimir, Sesvete i Blato. Svjetsko prvenstvo organizira Orijentacijski klub Vihor. Oni predviđaju da će biti oko 130 natjecatelja iz cijelog svijeta.

Precizna orijentacija je sport koji obuhvaća tumačenje zemljovida i terena. Natjecatelji posjećuju kontrolne točke označene na terenu zadanim redoslijedom. Kontrolna točka obilježena je skupom zastavica, ali samo jedna zastavica nalazi se točno kako je opisano sredinom kružnice na karti i opisom kontrole, dok su ostale zastavice postavljene negdje u blizini. Više o ovom sportu možete pročitati ovdje.

Organizacija ovog natjecanja iziskuje puno rada, a u nedostatku osoblja, Orijentacijski klub Vihor traži pomoć u vidu volontera. Oni mole sve zainteresirane studente da se jave na mail bernardica.stipic@gmail.com

Neki od poslova i zaduženja volontera će biti: asistenti natjecatelja s teškoćama u kretanju, asistenti sucima, poslovi postavljanja šatora, vozači, čuvari kontrolnih točaka, medicinska služba, služba osiguranja i redarska služba i sl. Svim volonterima će biti osiguran prijevoz do lokacije natjecanja te ručak.

FOTO: ORIJENTACIJSKI KLUB VIHOR