Bujinkan Seishin Dojo Split

Naučite efikasno svladati napadača uz Ninjutsu

Bujinkan Seishin Dojo Split

Ninjutsu je ratnička vještina samoobrane i preživljavanja koju danas vježbaju desetci tisuća ljudi, svih dobi, u stotinama dvorana širom svijeta.

Bujinkan Seishin Dojo u prijevodu s japanskog jezika znači mjesto gdje vježba Božanski ratnik iskrenog srca. Škola u Splitu dio je škole Bujinkan Seishin Dojo Croatia iz Zagreba, koja je pak dio velike i poznate organizacije Bujinkan. Osnovao ju je Soke Hatsumi Masaaki, ujedno poglavar organizacije. Učenje ove vještine omogućilo je da se davna i skrivena znanja drevnih Ninji, koja su se učila i prenosila u tajnosti, otvore svima.

U školi se uči kompletan borbeni aspekt, od goloruke borbe i tehnika s tradicionalnim japanskim oružjem pa sve do upotrebe modernih oružja koja se danas primjenjuju. Osim same borbe, učenike se podučava kako da budu moralni, pošteni i dobri ljudi koji su se spremni obraniti i suprostaviti bilo kojoj opasnosti. Ninjutsu kao ratnička vještina pomaže pri dosezanju umnog i fizičkog potencijala.

Klub ratničkih vještina Bujinkan Seishin Dojo Split obilježava prvih šest mjeseci svoga rada. A kako ova drevna vještina izgleda u stvarnosti, pogledajte u videu. 

Kroz protekli period fokus podučavanja bio je na osnovama Ninjutsua, dok se ovoga mjeseca otišlo korak dalje i podučavala se borba nožem. Nož je izrazito opasno oružje, tim više što je lako dostupan i poprilično zastupljen na ulici. Lako se možete naći u situaciji da se trebate obraniti od napadača koji ga koristi.

Ovom prigodom Bujinkan Seishin Dojo Split nagrađuje prvih pet osoba koje se upišu u školu u sedmom mjesecu s besplatnim priručnikom. Treninzi se preko ljeta održavaju u splitskom parku Sustipan utorkom i četvrtkom od 19 do 21 sat. Svi zainteresirani mogu dobiti više informacija na službenoj Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Infocentar

SIK-ov projekt

Objavljen „Studentski informativni priručnik”: sadrži pregršt vrlo korisnih informacija

Objavljen je e-priručnik koji sadrži temeljne informacije vezane uz mlade, posebice studente, i njihove interese, a postepeno je nastajao tijekom 12 mjeseci provedbe projekta „Informiranje – pravo mladih”.

Biotrening centar

Centar zdravlja i tjelesne forme

Sportske zvijezde otvorile suvremeni Biotrening, svoju podršku dao i Kineziološki fakultet

– Želja nam je bila omogućiti jednu dobru priču svim ljudima koji žele ulagati u sebe i trenirati. – istaknuo je Ivica Olić.

Insanity

Najbrži i najteži način do savršenog tijela

Insanity – malo više ili ipak previše?

Najpopularniji svjetski program vježbi Insanity zahvatio je i Hrvatsku. Ovaj gotovo nemoguć način vježbanja u 60 dana može dovesti do savršene psihofizičke forme. Njegov tvorac je svjetski poznati fitness trener Shaun T.

Sandra Petra Pintarić i Renata Sopek

„Aktivna Hrvatska”

Kineziološki fakultet osmislio treninge koji će nas razbuditi na otvorenim lokacijama, uključili se i studenti

– Kroz „Aktivnu Hrvatsku” ovog ćemo ljeta educirati diljem obale. Pozivam sve da nam se pridruže u nekom od gradova u koji dolazimo. – istaknuo je kineziolog Ivan Antunović.

Mladi ljudi

Europska unija i mladi

Otvorene prijave za trening Utjecaj savjeta mladih na oblikovanje EU politika kroz Dijalog Europske unije s mladima

Za sve članove savjeta mladih na lokalnoj ili regionalnoj razini otvoren je natječaj za trening kojemu je cilj upoznati mlade s Dijalogom EU-a s mladima. Sudionicima će biti financirani prijevoz, hrana i smještaj.