Bujinkan Seishin Dojo Split

Naučite efikasno svladati napadača uz Ninjutsu

Bujinkan Seishin Dojo Split

Ninjutsu je ratnička vještina samoobrane i preživljavanja koju danas vježbaju desetci tisuća ljudi, svih dobi, u stotinama dvorana širom svijeta.

Bujinkan Seishin Dojo u prijevodu s japanskog jezika znači mjesto gdje vježba Božanski ratnik iskrenog srca. Škola u Splitu dio je škole Bujinkan Seishin Dojo Croatia iz Zagreba, koja je pak dio velike i poznate organizacije Bujinkan. Osnovao ju je Soke Hatsumi Masaaki, ujedno poglavar organizacije. Učenje ove vještine omogućilo je da se davna i skrivena znanja drevnih Ninji, koja su se učila i prenosila u tajnosti, otvore svima.

U školi se uči kompletan borbeni aspekt, od goloruke borbe i tehnika s tradicionalnim japanskim oružjem pa sve do upotrebe modernih oružja koja se danas primjenjuju. Osim same borbe, učenike se podučava kako da budu moralni, pošteni i dobri ljudi koji su se spremni obraniti i suprostaviti bilo kojoj opasnosti. Ninjutsu kao ratnička vještina pomaže pri dosezanju umnog i fizičkog potencijala.

Klub ratničkih vještina Bujinkan Seishin Dojo Split obilježava prvih šest mjeseci svoga rada. A kako ova drevna vještina izgleda u stvarnosti, pogledajte u videu. 

Kroz protekli period fokus podučavanja bio je na osnovama Ninjutsua, dok se ovoga mjeseca otišlo korak dalje i podučavala se borba nožem. Nož je izrazito opasno oružje, tim više što je lako dostupan i poprilično zastupljen na ulici. Lako se možete naći u situaciji da se trebate obraniti od napadača koji ga koristi.

Ovom prigodom Bujinkan Seishin Dojo Split nagrađuje prvih pet osoba koje se upišu u školu u sedmom mjesecu s besplatnim priručnikom. Treninzi se preko ljeta održavaju u splitskom parku Sustipan utorkom i četvrtkom od 19 do 21 sat. Svi zainteresirani mogu dobiti više informacija na službenoj Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Projekt

„Communication Matters TC III”

Komunikacijski trening u Budimpešti za aktivne u udrugama

U Budimpešti će se od 22. do 28. travnja održati trening komunikacije i diseminacije. Prijave sudionika zaprimaju se do 18. veljače.

Natpis mindfulness

Psihološki trening

Što je mindfulness i zašto ga koriste hrvatski policajci?

Mindfulness je sve popularniji u Hrvatskoj zahvaljujući našoj predsjednici Kolindi, koja širi ovaj psihološki oblik meditacije među vojnicima i policajcima kako bi se lakše nosili sa stresnim situacijama. Što je mindfulness i kako pomaže u svakodnevnom životu?

Infocentar

SIK-ov projekt

Objavljen „Studentski informativni priručnik”: sadrži pregršt vrlo korisnih informacija

Objavljen je e-priručnik koji sadrži temeljne informacije vezane uz mlade, posebice studente, i njihove interese, a postepeno je nastajao tijekom 12 mjeseci provedbe projekta „Informiranje – pravo mladih”.

Dasen Jardas

Razgovor s Dasenom Jardasom

INTERVJU: O crossmintonu iz perspektive državnog prvaka

Student Tehničkog fakulteta u Rijeci Dasen Jardas na osmom je mjestu u svijetu u crossmintonu. Otkrio nam je što ga je privuklo ovom manje poznatom sportu i kako je izgledao njegov sportski put.

https://pixabay.com/photos/pedestrian-walking-shadow-night-925850/

Studentski problemi

Studentice u strahu od noćnih šetnji gradom i putovanja javnim prijevozom

Nije jednako šetati mjestom koje je naše i među ljudima koje već poprilično dobro poznajemo te mjestom koje je za nas novo i svako nepoznato lice gledamo kao potencijalnu opasnost. Razgovarali smo s trima studenticama koje su nam otkrile da strahuju od noćnih šetnji i vožnji javnim prijevozom te s instruktorom tečaja samoobrane koji nam je postavio i primjer taktičkih rješenja u neugodnim situacijama.