Bujinkan Seishin Dojo Split

Naučite efikasno svladati napadača uz Ninjutsu

Bujinkan Seishin Dojo Split

Ninjutsu je ratnička vještina samoobrane i preživljavanja koju danas vježbaju desetci tisuća ljudi, svih dobi, u stotinama dvorana širom svijeta.

Bujinkan Seishin Dojo u prijevodu s japanskog jezika znači mjesto gdje vježba Božanski ratnik iskrenog srca. Škola u Splitu dio je škole Bujinkan Seishin Dojo Croatia iz Zagreba, koja je pak dio velike i poznate organizacije Bujinkan. Osnovao ju je Soke Hatsumi Masaaki, ujedno poglavar organizacije. Učenje ove vještine omogućilo je da se davna i skrivena znanja drevnih Ninji, koja su se učila i prenosila u tajnosti, otvore svima.

U školi se uči kompletan borbeni aspekt, od goloruke borbe i tehnika s tradicionalnim japanskim oružjem pa sve do upotrebe modernih oružja koja se danas primjenjuju. Osim same borbe, učenike se podučava kako da budu moralni, pošteni i dobri ljudi koji su se spremni obraniti i suprostaviti bilo kojoj opasnosti. Ninjutsu kao ratnička vještina pomaže pri dosezanju umnog i fizičkog potencijala.

Klub ratničkih vještina Bujinkan Seishin Dojo Split obilježava prvih šest mjeseci svoga rada. A kako ova drevna vještina izgleda u stvarnosti, pogledajte u videu. 

Kroz protekli period fokus podučavanja bio je na osnovama Ninjutsua, dok se ovoga mjeseca otišlo korak dalje i podučavala se borba nožem. Nož je izrazito opasno oružje, tim više što je lako dostupan i poprilično zastupljen na ulici. Lako se možete naći u situaciji da se trebate obraniti od napadača koji ga koristi.

Ovom prigodom Bujinkan Seishin Dojo Split nagrađuje prvih pet osoba koje se upišu u školu u sedmom mjesecu s besplatnim priručnikom. Treninzi se preko ljeta održavaju u splitskom parku Sustipan utorkom i četvrtkom od 19 do 21 sat. Svi zainteresirani mogu dobiti više informacija na službenoj Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Trening Aktivne Hrvatske na Trgu bana Jelačića

Sportsko-edukativni projekt

Trening Aktivne Hrvatske na glavnom zagrebačkom trgu lijek je za povratak na radno mjesto

– Pozivamo vas da zajedno odradimo trening koji će probuditi tijelo nakon ljetnih radosti i opuštanja. Jedinstvena je prilika vježbati na Trgu bana Josipa Jelačića. – rekao je Ivan Antunović.

Crossfit 1

Intervju: Marko Vujčić

„Crossfit je način života, religija!”

Marko Vujčić je student Odjela za izobrazbu trenera na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i strastveni zaljubljenik u Crossfit.

Savez australskog nogometa Hrvatske

Osnivanje sportske sekcije

Umjesto tjelesnog FER-ovci mogu trenirati australski nogomet

Okušavajući se u australskom nogometu i pridruživanjem novoosnovanoj sekciji koja utorkom trenira u Martinovci, studenti FER-a mogu se osloboditi tjelesnog na fakultetu.

Aktivno građanstvo

Rad s mladima

Udruga CINAZ poziva na trening aktivnoga građanstva u Rumunjskoj

U tijeku su prijave za trening projekta ACT u kojemu sudjeluje zadarska udruga CINAZ. Odabrani će se sudionici educirati o vrijednosti demokratskoga društva, upravljanju ljudskih potencijala te međukulturalnom učenju.

Natpis mindfulness

Psihološki trening

Što je mindfulness i zašto ga koriste hrvatski policajci?

Mindfulness je sve popularniji u Hrvatskoj zahvaljujući našoj predsjednici Kolindi, koja širi ovaj psihološki oblik meditacije među vojnicima i policajcima kako bi se lakše nosili sa stresnim situacijama. Što je mindfulness i kako pomaže u svakodnevnom životu?