Bujinkan Seishin Dojo Split

Naučite efikasno svladati napadača uz Ninjutsu

Bujinkan Seishin Dojo Split

Ninjutsu je ratnička vještina samoobrane i preživljavanja koju danas vježbaju desetci tisuća ljudi, svih dobi, u stotinama dvorana širom svijeta.

Bujinkan Seishin Dojo u prijevodu s japanskog jezika znači mjesto gdje vježba Božanski ratnik iskrenog srca. Škola u Splitu dio je škole Bujinkan Seishin Dojo Croatia iz Zagreba, koja je pak dio velike i poznate organizacije Bujinkan. Osnovao ju je Soke Hatsumi Masaaki, ujedno poglavar organizacije. Učenje ove vještine omogućilo je da se davna i skrivena znanja drevnih Ninji, koja su se učila i prenosila u tajnosti, otvore svima.

U školi se uči kompletan borbeni aspekt, od goloruke borbe i tehnika s tradicionalnim japanskim oružjem pa sve do upotrebe modernih oružja koja se danas primjenjuju. Osim same borbe, učenike se podučava kako da budu moralni, pošteni i dobri ljudi koji su se spremni obraniti i suprostaviti bilo kojoj opasnosti. Ninjutsu kao ratnička vještina pomaže pri dosezanju umnog i fizičkog potencijala.

Klub ratničkih vještina Bujinkan Seishin Dojo Split obilježava prvih šest mjeseci svoga rada. A kako ova drevna vještina izgleda u stvarnosti, pogledajte u videu. 

Kroz protekli period fokus podučavanja bio je na osnovama Ninjutsua, dok se ovoga mjeseca otišlo korak dalje i podučavala se borba nožem. Nož je izrazito opasno oružje, tim više što je lako dostupan i poprilično zastupljen na ulici. Lako se možete naći u situaciji da se trebate obraniti od napadača koji ga koristi.

Ovom prigodom Bujinkan Seishin Dojo Split nagrađuje prvih pet osoba koje se upišu u školu u sedmom mjesecu s besplatnim priručnikom. Treninzi se preko ljeta održavaju u splitskom parku Sustipan utorkom i četvrtkom od 19 do 21 sat. Svi zainteresirani mogu dobiti više informacija na službenoj Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Slika s nastupa

Neobična životna priča mladog Zadranina

INTERVJU: Andrija Jokić otkriva sve o pro wrestlingu, jedinstvenom spoju ekstremnog sporta i glume

Donosimo vam inspirativnu priču o Andriji Jokiću, prvom i jedinom hrvatskom pro wrestleru. Saznajte kako se počeo baviti sportom kojim se dotada nitko nije bavio u Hrvatskoj te otkrijte kako izgledaju njegovi treninzi i život u ringu.

Naslovna

Projekt  „Aktivna Hrvatska"

Vježbe koje će umanjiti bolove donjeg dijela leđa

„Aktivna Hrvatska" i Barbara Nola predstavljaju set vježbi koje će umanjiti bolove u donjem dijelu tijela. Upravo je vježbama potrebno djelovati na pokretljivost kukova, pokretljivost kralježnice, ali i čvrstoću trupa te time direktno rješavati uzroke problema.

Insanity

Najbrži i najteži način do savršenog tijela

Insanity – malo više ili ipak previše?

Najpopularniji svjetski program vježbi Insanity zahvatio je i Hrvatsku. Ovaj gotovo nemoguć način vježbanja u 60 dana može dovesti do savršene psihofizičke forme. Njegov tvorac je svjetski poznati fitness trener Shaun T.

Aktivna Hrvatska u Dubrovniku

Aktivna Hrvatska

Asja Petersen energično predstavila najefikasniji trening

– Ovim treningom ne radi se samo jedna mišićna skupina, već se vježba tijelo u cjelini. Takav način vježbanja sada je trend u svijetu, a pokazao se kao najefikasnija vrsta treninga. – istaknula je Asja Petersen.

Humanitarna akcija

Međunarodni program za mlade organizira seminar samoobrane

Ninjutsuom protiv obiteljskog nasilja: prođite seminar samoobrane

Njih četvorica prakticiraju ninjutsu vještinu dugi niz godina, a dosad su održali više različitih seminara ninjutsua i samoobrane. Također su sudjelovali u podučavanju Policije i Hrvatske vojske.