LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Motivacijski govor u Međimurju

Najtrofejniji hrvatski paraolimpijac Mihovil Španja prkosi izazovima

Govorom "Kako se motivirati nakon uspjeha" Mihovil Španja mnogobrojnoj je publici prenio strast i radnu etiku koju je imao u bazenu gotovo 15 godina.

Govorom "Kako se motivirati nakon uspjeha" Mihovil Španja mnogobrojnoj je publici prenio strast i radnu etiku koju je imao u bazenu gotovo 15 godina.

Najtrofejniji hrvatski paraolimpijac Mihovil Španja u utorak, 17. siječnja u LifeClass Termama Sveti Martin održao je motivacijski govor međimurskim poduzetnicima, predstavnicima lokalne i regionalne samouprave te akademske zajednice. Više od tridesetak zainteresiranih pomno je pratilo životnu priču ovog 32-godišnjeg Dubrovčanina.

Mihovil se zbog dijagnoze dječje paralize počeo baviti plivanjem. U svojih 14 godina plivačke karijere čak je 16 puta oborio svjetski rekord. Četverostruki je europski i svjetski prvak te osvajač četiri paraolimpijske brončane medalje na Paraolimpijskim igrama u Ateni i Londonu. Želja mu je u poslovnom svijetu prenijeti onu strast i radnu etiku koju je imao u bazenu gotovo 15 godina, što su mu ovom prilikom omogućile Terme Sveti Martin.

Tema motivacijskog govora bila je Kako se motivirati nakon uspjeha?, a upravo je to pitanje koje si postavlja veliki broj uspješnih poduzetnika. Mihovil je iskoristio svoje sportsko iskustvo kako bi pomogao onima kojima nedostaje motivacije u ostvarivanju daljnjih ciljeva.

 – Bilo je pravo zadovoljstvo susresti se i izmijeniti iskustva s uspješnim poduzetnicima iz ove regije koja slovi kao "mala Švicarska" zbog načina rada i poslovanja, kao i konkurentnosti na međunarodnom tržištu. Zahvalio bih se u prvom redu prvom čovjeku terma Sveti Martin, gospodinu Branimiru Blajiću, na pozivu i nadam se kako je predavanje o uvijek aktualnoj temi svima bilo zanimljivo i primjenjivo u praksi. – rekao je sportaš.

Da bi u svom naumu uspio, pokrenuo je vlastiti brand MihoWill koji simbolizira valove te uspone i padove u životu, ali prvenstvenu volju (Will) koja je važna za ostvarenje svakog zadanog cilja i postizanje pozitivnih rezultata na poslu, u sportu i svakodnevnom životu. Cilj govora bio je pronalazak motivacije za osobni i poslovni razvoj, a sigurni smo da su njegove riječi bile dobar početak da se svi prisutni zapitaju koji je izvor njihove poslovne i privatne motivacije nakon ostvarenih uspjeha.

Nakon govora koji je bio popraćen mnogobrojnim pitanjima prisutnih, održao se prigodni domjenak na kojem su svi uzvanici imali priliku osobno popričati s legendom hrvatskog sporta. Mihovil za sebe kaže da je tvrdoglav i uporan, ali i da ta tvrdoglavost i upornost dolaze s jakom željom i voljom za uspjehom. Ovakve priče služe kao izvrsna motivacija za osobni i profesionalni razvoj pa će možda međimurski poduzetnici i predstavnici vlasti te obrazovne zajednice postati spremni prihvatiti nove izazove i istima početi prkositi voljom i željom za radom.

FOTO: FACEBOOK