LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Osijek postavlja rekorde

Najduža špaga na svijetu spojila obale Drave

– Današnja izvedba najduže špage na svijetu pokazala je da u Osijeku imamo odličnu suradnju sportskih klubova, ali i vježbača rekreativaca. – istaknula je tajnica osječkog Svjetskog kupa u gimnastici.

– Današnja izvedba najduže špage na svijetu pokazala je da u Osijeku imamo odličnu suradnju sportskih klubova, ali i vježbača rekreativaca. – istaknula je tajnica osječkog Svjetskog kupa u gimnastici.

Dugo najavljivan događaj u organizaciji Gimnastičkog društva Osijek Žito ove je subote okupio građane na osječkom Dravskom mostu. Ukupno 442 Osječana zajedničkim je snagama napravilo više od 600 metara dugu špagu.

Lanac ljudskih špaga slavonsko-baranjsku prijestolnicu istaknut će kao ponosnog nositelja ovog rekorda. Ideja je rođena još prije nekoliko godina, a organizacija za sljedeću godinu najavljuje prijavu u Guinnessovu knjigu rekorda, s obzirom na to da nitko nikada nije izveo ovakvo nešto. Odazvalo se čak i više sudionika negoli je bilo predviđeno, tako da se špaga nastavila na desnoj obali Drave po šetnici.

Ovo je samo jedan od popratnih sadržaja koji su najavili osječki Svjetski kup u gimnastici, koji se održava sljedećeg vikenda u Gradskom vrtu. Organizatorima predstavlja i više od samoga uvoda u natjecanje.

– Veliko je zadovoljstvo konačno vidjeti realizaciju ideje o kojoj razmišljamo već dvije godine Današnja izvedba najduže špage na svijetu pokazala je da u Osijeku imamo odličnu suradnju sportskih klubova, ali i vježbača rekreativaca. Hvala ovim putem svima koji su sudjelovali i pomogli u realizaciji i pozivamo sve na nastavak druženja na Svjetskom kupu u gimnastici koji se održava 20. i 21. svibnja u dvorani Gradski vrt. – rekla  je Ivana Maltašić, tajnica osječkog Svjetskog kupa u gimnastici.

Fotografije snimljene iz zraka slika su koja odlazi u cijeli svijet i najavljuje još jedno izdanje Grand Prix Osijek 2017. Žito Challenge Cupa. Održat će se sljedećeg vikenda, 20. i 21. svibnja u Osijeku.

FOTO: KREATIVNA AGENCIJA ADVERTA