Zagrebačko studentsko sportsko ljeto

Na Jarunu započelo Europsko sveučilišno prvenstvo u rukometu na pijesku, okupilo 150 sudionika sa 16 sveučilišta

Europsko sveučilišno prvenstvo u rukometu na pijesku

Na premijernom izdanju jednog europskog sveučilišnog prvenstva u ovom sportu sportaši će svoje susrete odigravati na dvama terenima na Jarunu, a utakmice će se igrati od jutra do kasnih poslijepodnevnih sati. Svim je zainteresiranima pristup tribinama otvoren i besplatan tijekom cijelog trajanja događaja.

Zagrebačko studentsko sportsko ljeto, koje se sastoji od dvaju europskih sveučilišnih prvenstava, započelo je 25. srpnja s prvim natjecateljskim danom i ceremonijom otvorenja Europskog sveučilišnog prvenstva u rukometu na pijesku. Ovaj događaj u suorganizaciji Europske sveučilišne sportske federacije (EUSA), Europskog rukometnog saveza (EHF) i Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS) okuplja 150 sudionika sa 16 sveučilišta iz devet europskih zemalja. Na jugozapadnom dijelu jezera Jarun, gdje su smješteni tereni, od 25. do 27. srpnja, hrvatske boje brane muška i ženska ekipa Sveučilišta u Zagrebu.

Na premijernom izdanju jednog europskog sveučilišnog prvenstva u ovom sportu sportaši će svoje susrete odigravati na dvama terenima, a utakmice će se igrati od jutra do kasnih poslijepodnevnih sati. Svim je zainteresiranima pristup tribinama otvoren i besplatan tijekom cijelog trajanja događaja.

Studenti sportaši smješteni su unutar Studentskog doma Stjepan Radić, koji je jednako kao i tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. godine, preuzeo ulogu sportskog sela. Ovdje su sudionicima osigurani prehrana te transport do sportskog borilišta.

Organizacijom ovog događaja Hrvatska još jednom potvrđuje ugled koji kao domaćin uživa na karti europskog sveučilišnog sporta. Naime, odmah nakon završetka ovog događaja Zagreb će ugostiti i najveći sportski događaj u kalendaru krovne europske federacije za 2019. godinu. Od 31. srpnja do 3. kolovoza održavat će se Europska sveučilišna prvenstva u borilačkim sportovima, koja će na natjecanjima u judu, taekwondou, karateu i kickboxingu u Domu sportova, S.D. Trešnjevka i Domu odbojke okupiti 1300 sudionika s 400 sveučilišta iz 35 europskih zemalja.

Više informacija o Europskom sveučilišnom prvenstvu u rukometu na pijesku, raspored natjecanja, rezultate i novosti moguće je pronaći na službenoj mrežnoj stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Ljeto

Ljetna organizacija

Pet ideja za ljetni provod ako nemate nikakve planove

Ako ste od onih koji još nemaju nikakve ljetne planove i sve vole raditi u zadnji trenutak, donosimo vam nekoliko ideja kojima ćete upotpuniti svoje ljetne mjesece, ali i steći neka nova iskustva i znanja.

Rukomet

EUSA Rukomet

Visoka mjesta naših rukometašica i rukometaša na Europskom sveučilišnom prvenstvu

Na Europskom sveučilišnom rukometnom prvenstvu hrvatske su boje branili rukometaši Sveučilišta u Rijeci i rukometašice Sveučilišta u Zagrebu. Iako su obje ekipe završile natjecanje bez osvojenog odličja, ipak su se uspjeli plasirati na visoke pozicije i uspješno završiti ovo prvenstvo.

knjiga

Prevladavanje dosade

Što raditi kada dođu kišni ljetni dani

Taman ste se ponadali nekoj rupi između ispitnih rokova ili čak nekim slobodnim danima na poslu koje ćete iskoristiti na plaži uz more, jezero ili u dobrom društvu svojih prijatelja negdje u prirodi. Na vaše veliko razočaranje došlo nam je pomalo neodlučno i promjenljivo ljeto s velikim brojem kišnih dana. Lagano vam ponestaje ideja kako da se zabavite usprkos takvim uvjetima, a ne da vam se više ležati i dangubiti po cijele dane? U tom slučaju donosimo vam nekoliko genijalnih ideja kako se zabaviti i kako kvalitetno iskoristit vrijeme bez obzira na nedostatak sunca i vitamina D!

Rukometna lopta

Prijateljska rukometna utakmica između FER-a i francuskog sveučilišta

Rukomet: FER protiv École Polytechnique

Danas u 16:30 sati ekipa FER-a igra prijateljsku utakmicu protiv francuskog sveučilišta École Polytechnique. Studentima FER-a navijanje za njihove rukometaše bilježit će se kao odlazak na Sljeme.

travelling

Čari inozemstva

Ideje za nezaboravan završetak ljeta – putovanje Europom

Imate slobodnog vremena, želja i maštu punu ideja, a ne znate kako biste ih sve ostvarili? Donosimo vam neke od najboljih opcija kako provesti ljeto i koja mjesta posjetiti kako biste doživjeli nezaboravna iskustva. Na koncu, donosimo vam savjete kako uopće sve to financirati.