MEĐUFAKULTETSKO NATJECANJE

Na Jarunu održana 24. Sveučilišna utrka osmeraca: Pogledajte koji su se fakulteti proslavili

Veslanje osmerac

31 posada s 10 fakulteta te reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Mariboru sudjelovale su u 24. Sveučilišnoj utrci osmeraca.

U subotu, 25. svibnja, na zagrebačkom jezeru Jarun u sklopu proslave 350 godina od utemeljenja Sveučilišta u Zagrebu održana je 24. Sveučilišna utrka osmeraca, čiji je pokrovitelj rektor prof. dr. sc. Damir Boras. Sudjelovala je 31 posada s 10 fakulteta te reprezentacije sveučilišta domaćina i Sveučilišta iz Maribora.

Veslački savez Zagreba organizirao je regatu. Predstavnik na utrci Sveučilišta u Zagrebu bio je prorektor prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, dok su Organizacijski odbor predstavljali prof. dr. sc. Klaudio Pap s Grafičkog fakulteta te doc. dr. sc. Goran Fruk s Agronomskog fakulteta kao predstavnik Regatnog odbora.

U konkurenciji studenata na veslačkoj regati pobijedila je prvi put posada Fakulteta strojarstva i brodogradnje, drugo mjesto osvojila je posada Fakulteta elektrotehnike i računarstva, a treće mjesto zauzela je posada Ekonomskog fakulteta. Posada Prirodoslovno-matematičkog fakulteta odnijela je titulu najbolje u kategoriji studentica, dok drugo i treće mjesto zauzimaju Medicinski fakultet te Fakultet prometnih znanosti.

Reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu uvjerljivo je pobijedila dobro poznate velike konkurente, posadu Sveučilišta iz Maribora, koji su tradicionalni sudionici Sveučilišne utrke osmeraca.

Posada Medicinskog fakulteta pobijedila je u utrci veslača početnika novaka u konkurenciji studenata. Fakultet elektrotehnike i računarstva zauzeo je 2. mjesto, dok se na 3. mjestu nalazi Fakultet strojarstva i brodogradnje. U kategoriji studentica pobijedila je posada Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta iza koje se nalaze posade Medicinskog i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Kineziološki fakultet s 10 pobjeda predvodnik je međufakultetske utrke. Zatim slijedi Fakultet prometnih znanosti koji ima 6 pobjeda, Medicinski fakultet 5, dok su Pravni, FER i FSB pobijedili samo jednom. Na ovogodišnjoj 24. Sveučilišnoj utrci osmeraca velika popunjenost tribina doprinijela je pozitivnoj natjecateljskoj atmosferi. 

Na sljedećem Svjetskom studentskom prvenstvu, koje će se održati od 27. do 29. kolovoza 2020. godine, domaćin će biti Sveučilište u Zagrebu. Na ŠRC Jarun očekuje se nastup više od 500 veslača iz cijeloga svijeta.

Komentari na članak

Vezani članci

Rektorat pročelje

Na današnji dan

Dan Sveučilišta u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu spada među najstarija sveučilišta u Europi te je najstarije sveučilište u Hrvatskoj s neprekidnim djelovanjem.

Erasmus logo

Erasmus

INFO dan

Studenti će sutra imati priliku čuti sve informacije koje će im pomoći u daljnjim koracima vezanima uz odlazak na studentsku razmjenu

Rektorat pročelje

Sveučilište u Zagrebu

Uoči izbora za rektora okupljeni pred Rektoratom poručili – „Sveučilište mora bolje“

– Danas smo se okupili da pokažemo da sveučilišna autonomija ne znači zatvaranje vrata javnosti, profesorima, a pogotovo ne studentima. Mi smo Sveučilište i Sveučilište mora bolje. – poručili su organizatori.

Šibenska katedrala u kapljici

Osigurana sredstva

Šibenik će stipendirati deset studenata radi poticanja na upis studija

Šibenik na korak do osnivanja vlastitog sveučilišta, a sada omogućava studentima i stipendije.

Sveučilište u Zagrebu

Učinkovitost sveučilišta

Sveučilište u Zagrebu prvi put na Round University Rankingu; zauzelo 344. mjesto u kategoriji obrazovanja

Sveučilište u Zagrebu našlo se na popisu elitnih svjetskih sveučilišta, i to kao jedino sveučilište iz Hrvatske. U ukupnom je poretku zauzelo 533. mjesto, a najbolje je rezultate postiglo kod indikatora obrazovanja.