LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najveće multisportsko događanje u hrvatskoj povijesti

Košarkaši Cibone postali ambasadori Europskih sveučilišnih igara

– Ponosni smo i čast nam je što je ovako veliki sportski klub prepoznao naše Igre i odlučio nam na ovaj način dati podršku, poglavito zato jer postoje brojne poveznice između KK Cibone i Europskih sveučilišnih igara – ističe predsjednik Igara.

– Ponosni smo i čast nam je što je ovako veliki sportski klub prepoznao naše Igre i odlučio nam na ovaj način dati podršku, poglavito zato jer postoje brojne poveznice između KK Cibone i Europskih sveučilišnih igara – ističe predsjednik Igara.

Utakmica 25. kola ABA lige između KK Cibone i Crvene Zvezde ostat će upamćena po novom licu koje je uspješno ispunilo ulogu veselog zabavljača publike. Od danas su naime košarkaši Cibone službeno postali ambasadori Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. Novo je partnerstvo simbolično obilježeno druženjem maskota Hrkija i Vučka tijekom današnje utakmice održanoj u Draženovom domu.

Partnerstvo i suradnja KK Cibone i Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. predstavlja potpuno prirodan razvoj odnosa uzimajući u obzir kako će Draženov dom biti korišten za košarkaške utakmice tijekom Igara. Još više od toga vrijedi napomenuti da je upravo Dražen Petrović nosio baklju te zapalio plamen i tako otvorio prethodnicu ovih Igara – Univerzijadu 1987. održanu u Zagrebu.

– Jako sam sretan, kako u svoje osobno ime, tako i ispred kluba, što je KK Cibona postao ambasador Europskih sveučilišnih igara. Dražen je bio onaj koji je baklju upalio na Univerzijadi 1987., a na europskoj Univerzijadi će upravo Draženov dom ugostiti studente košarkaše iz čitave Europe. Vjerujem kako će uspomena na njega i na taj način živjeti među mladima, a KK Cibona je zbog toga osobito radosna i spremna pomoći Europskim sveučilišnim igrama na svaki način – očitovao se o suradnji izvršni dopredsjednik kluba, Aleksandar Petrović.

KK Cibona i njezini košarkaši tako su se pridružili popisu ambasadora Igara koje predstavljaju najveće multisportsko događanje u hrvatskoj povijesti. Među ambasadorima najvećeg akademsko-sportskog natjecanja u Europi nalaze se i sportaši poput Marija Možnika, uspješnog gimnastičara i studenta te našeg paraolimpijca Mihovila Španje.

Novu je suradnju komentirao i predsjednik Europskih sveučilišnih igara Zrinko Čustonja, koji je istaknuo da će, kao što je to bila Cibona 1985., i Europske sveučilišne igre 2016. godine biti na krovu Europe.

– Ponosni smo i čast nam je što je ovako veliki sportski klub prepoznao naše Igre i odlučio nam na ovaj način dati podršku, poglavito zato jer postoje brojne poveznice između KK Cibone i Europskih sveučilišnih igara. Jedna od najvećih poveznica je nesumnjivo hrvatski košarkaški Mozart – Dražen Petrović – najsjajnija zvijezda Univerzijade 1987., čiji će duh još snažnije živjeti ulicama Zagreba i Rijeke ovoga ljeta – nadodao je.

Igre će se održati u Zagrebu i Rijeci od 12. do 25. srpnja, a okupit će preko 5 tisuća sportaša iz 45 europskih zemalja i preko 250 sveučilišta. Obuhvatit će dvadeset i jedan sport, a prvi put će se na ovom događaju održati i dva sporta za osobe s invaliditetom, čime je Hrvatska prva zemlja domaćin koja ističe inkluziju sportaša s invaliditetom u redovno natjecanje. Preostaje nam samo za vidjeti krije li se među brojnim sportašima koji će se natjecati nova svjetska zvijezda, kao što je to bio Dražen Petrović.

FOTO: ESI ZAGREB-RIJEKA 2016.