LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sportska konferencija

Konferencija Business u sportu okupila je poznata i uspješna imena koja su otkrila poslovnu stranu sporta

Konferencija je i ove godine okupila studente i sve one koji sanjaju karijeru u sportskom sektoru.

Konferencija je i ove godine okupila studente i sve one koji sanjaju karijeru u sportskom sektoru.

Brojni zaljubljenici u sport vole ga i bave se njime u slobodno vrijeme, no koliko znaju o njegovoj business strani? Hrvatska studentska asocijacija po šesti je put organizirala konferenciju Business u sportu koja se održala 18. ožujka u kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta.

Konferencija je i ove godine okupila studente i sve one koji sanjaju karijeru u sportskom sektoru. Posjetitelje su dočekali pokloni dobrodošlice, nagrađeni su najbolji sportski znalci, a i govornici i panelisti su otišli kući sa znakom pažnje. Sve je to zahvaljujući sponzorima koji su podržali konferenciju: Nescafe, Dukat, GNK Dinamo, Cetina, Tokić, Hrvatska turistička zajednica, First Fitness & Squash Tower, Bowling Club, Cvjećarnica Dora, Sparta Gym, Udruga Vino Zagorje Krapinsko-zagorske županije, Turistička zajednica Grada Zagreba, Balonmania, OSHEE vitaminska voda, Padel.hr, Popup Corn Factory i Aqua Vivae Krapinske toplice.

Konferenciju je vodio Davor Cota, a nakon uvodnih govora prvo predavanje održao je nogometni menadžer Miroslav Bičanić koji je publici ispričao što je sve potrebno znati ako sanjate karijeru u tom sektoru te koji su najveći izazovi tog posla. Uslijedio je Anto Širić, CEO startupa Sportreact koji je otkrio kako je došao do ideje, koliko je proizvod uspješan i što ih sve očekuje u budućnosti. Također, publika je saznala kako im natjecanja i natječaji mogu pomoći u osnivanju startup-poduzeća.

Nakon kratke pauze za kavu ispred dvorane koju je omogućio Nescafe, započela je prva panel rasprava, Žene u sportu, na kojem su sudjelovale Ines Goda Forjan, Klaudija Bubalo, Nikolina Babić i Sandra Paović, a panel je moderirao Marin Šarec. Publici su ispričale svoja iskustva i izazove s kojima su se susretale u karijeri te što ih najviše smeta u odnosu prema ženama u sportu. Prenijele su važnost te teme, uz poruku da se nadaju da će upravo mladi studenti biti ti koji će se početi više baviti time u budućnosti.

Održan je sportski kviz, najbolji sportski znalci nagrađeni su vrijednim nagradama sponzora, a ostatak je mogao uživati u pauzi za ručak i kavi. Nakon pauze predavanje je održala Marie Wasler, kapetanica u adidas Runners Zagreb i trenerica joge koja je ispričala nešto više o zdravom načinu života, prehrani i važnosti joge te je objasnila što podrazumijeva uloga kapetanice u adidas Runnersima.

Zadnje predavanje održao je Ivan Bešlić, COO Sofascorea, koji je ispričao put od malenog ureda na Vrbanima, vremena kada nitko nije znao da je ta kompanija zapravo hrvatska pa sve do globalno prepoznatog brenda za praćenje rezultata sportskih događaja. Na kraju je održan panel posvećen GNK Dinamu na kojem su sudjelovali trener i sportski direktor Željko Kopić, direktor nogometne škole i bivši vratar Tomislav Butina, direktor marketinga i prodaje Tomislav Rukavina te Matej Zadro, stručnjak za digitalne medije, a panel je moderirao Josip Juraj Pajvot, sportski novinar Sportkluba. Otkrili su kako se klub financira, kolika je važnost sponzora, kako predstavljaju klub na društvenim mrežama, koliko su im bitni mladi igrači, ali i kako se nositi s pritiskom u Dinamu.

– Ako radite u Dinamu, to ne smijete shvaćati kao posao, već kao stil života. – rekao je Tomislav Butina.

Posljednju priliku za vrijednu nagradu omogućio je GNK Dinamo te je održan kratki Dinamov kviz, a pobjednik je osvojio dres Luke Ivanušeca.

Uz završne pozdrave organizatora, uspješno je zaključena ovogodišnja BUS konferencija prepuna zabave, savjeta mladima te kvalitetnih predavanja i panela.

FOTO: VIGOR KLAIĆ