49. Zlatna pirueta Zagreba

Klizačke zvijezde u Zagrebu

Klizanje

Program Zlatne piruete obuhvaća žensko i muško natjecanje, natjecanje parova te ledeni ples. Među natjecateljicama su klizalačke zvijezde te višestruke pobjednice Ruskinja Elizaveta Tuktamysheva i talijanska senzacija Carolina Kostner. 

Na Zlatnoj pirueti Zagreba, najstarijem svjetskom natjecanju u umjetničkom klizanju, u četvrtak, 8. prosinca, svoj su nevjerojatan talent u Domu sportova predstavile klizačice iz svih krajeva svijeta. Uz obilje dobre zabave i leda, natjecateljice su izvele kratki program na temelju kojeg je stručni žiri izabrao pobjednicu.

Program je svečano otvorila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zaželjevši natjecateljima puno uspjeha. Ženski dio natjecanja je započeo u 19 sati, a otvorila ga je slovenska natjecateljica. Iza nje je uslijedila Ruskinja Elizaveta Tuktamysheva, uspješna i poznata klizačica koja iza sebe ima veliki broj pobjeda na svjetskim i europskim natjecanjima. Ipak, na svjetski poznatom natjecanju bolja od nje bila je njezina sunarodnakinja Alena Leonova koja je svojom izvedbom zaslužila treće mjesto u ukupnom poretku.

FOTO: Tena Gunčević/Studentski.hr

Jedno od iznenađenja večeri svakako je bila Amber Glenn, jedna od predstavnica Sjedinjenih Američkih Država. Iza sebe ima dvije brončane medalje u juniorskoj ligi, a na Zlatnoj pirueti zauzela je visoko drugo mjesto. Oduševljeno je izjavila da je ovo za nju veliki uspjeh te da joj se jako sviđa Zagreb i građani koji su vrlo ljubazni.

Prvo mjesto je pripalo klizačkoj zvijezdi, Talijanki Carolini Kostner koja se nakon dvije godine izbivanja s leda vratila u punom sjaju. Iako joj je ovo bilo prvo natjecanje nakon duge pauze, konkurenciju je pomela izvedbom koja joj je donijela 69.95 bodova. Nakon izvedbe izjavila je da je jako sretna što je ponovno na ledu te da joj je klizanje najveća strast.

Muški dio natjecanja održan je 9. prosinca. Na njemu je pobjedu odnio predstavnik Izraela Daniel Samohin. Slobodne izvedbe parova i muških natjecatelja možete pogledati 10. prosinca. Revija pobjednika najavljena je u 20 sati.

Komentari na članak

Vezani članci

Košarkaška lopta

Treća sreća za raspored odigravanja utakmica A-1 lige

Održan ždrijeb košarkaške A-1 lige

Natjecanje u kojem 5 klubova traži prolaz u Ligu za prvaka gdje ih čekaju Cibona, Cedevita i Zadar započet će 12. listopada, a završiti 15. ožujka 2014.

2Cellos u pulskoj Areni

Koncertni spektakl u pulskoj Areni

2Cellos i Zagrebačka filharmonija oduševili više od 8000 posjetitelja u Puli

U pulskoj Areni, gdje su 2Cellos nastupali prvi put prije pet godina i vinuli se u zvjezdano nebo, ponovno su srušili vlastite granice i postavili nove standarde za sve koji će ubuduće nastupati u tom veličanstvenom zdanju.

KOza glazbeni kviz

Kviz općeg znanja

Lake note i teška pitanja na Velikom glazbenom kvizu

Svaka natjecateljska ekipa može imati maksimalno četiri i minimalno dva člana, kotizacija iznosi 20 kuna po članu ekipe, a nagrade su izdašnije no ikad.

Evita

Dašak glamura

Nakon što je očarao West End i Broadway, mjuzikl „Evita“ stiže u Zagreb

S više od 40 godina iznimno uspješnog izvođenja na West Endu i Broadwayju, više od 20 nagrada i prijevoda mjuzikla na 14 jezika, „Evita“ je doista show koji se ne smije propustiti.

ništa

Otvorenje izložbe u Arheološkom muzeju

Povratak u daleku prošlost Zagreba, dok ga još ni bilo – prije 1904.

Simbolično su ovu izložbu nazvali obratom. Spomenike nisu mogli vratiti s ulica u muzej, pa su prezentirali njihove originale. Odlučili su ovu priču predstaviti i izvan muzeja, pa su je replikama na ulicama doslovno vratili u neka druga, stara, lijepa vremena.