Rođendan neobičnog kluba

Iza KK-a Bosco 25 godina sportskih uspjeha i brojnih odgojnih trenutaka

Rođendan KK Bosco

Brojna su poznata lica pristigla u Boćarski dom kako bi košarkaškim nadmetanjem proslavila jubilarni rođendan sasvim neobičnog košarkaškog kluba. Naime, uz svoju sportsku funkciju, on funkcionira kao odgojna i obrazovna ustanova već 25 godina.

Jedan sasvim drugačiji sportski klub, KK Bosco, proslavio je 25 godina uspješnog rada. Generacije mladih sportaša i rekreativaca stasale su u ovom sportskom kolektivu koji je osnovao Salezijanac don Ivan Marijanović. U zagrebačkom Boćarskom domu svi uzrasti košarkaša, uz sudjelovanje brojnih osoba iz političkog, sportskog i društvenog života Hrvatske, proslavili su ovaj vrijedan jubilej. Posebno veseli podatak kako je klub upravo u ovoj jubilarnoj godini ušao u Prvu hrvatsku košarkašku ligu.

– Proslavili smo 25 godina KK Bosco. Ovaj susret, druženje te zajedništvo ima smisao osvježiti uspomene, sabrati snagu i energije kako bi nastavili raditi dalje. U tom smislu sama ideja i koncepcija je da pokušamo sabrati ljude iz različitih područja djelovanja te sve one čija djeca igraju u klubu, dati jedan novi zamah i radost za nastavak onog što smo započeli! – rekao je osnivač i predsjednik KK Bosco don Ivan Marijanović.

Zanimljivo košarkaško nadmetanje bilo je dobra prilika da vidimo domaće političare i zvijezde koje su zaigrale uz bok mlađih generacija košarkaša KK Bosco. Na igralištu su se izvrsnima pokazali predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić, izaslanik Predsjednice RH doc. dr.sc. Tomislav Madžar, predsjednik SDP-a Davor Bernardić, zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić te predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba, Zdenko Antunović. Zaigrali su i hrvatska nogometna legenda Branko Stupar te glumci Luka Vidović i Miran Kurspahić. 

Foto: Anđelko Lončar

Ovakav način sportskog druženja okupio je brojna poznata lica koja su pomogla radu KK Bosco u vidu raznih organiziranih donacija poput tombole. Veliku pažnju izazvala je i aukcija dresova koje su darovali savezi, klubovi i sportaši kao što su Ivan Rakitić, hrvatske košarkaške reprezentacije, KHL Medveščak, GNK Dinamo i drugi. Velik je to poticaj ovom mladom i zaista posebnom klubu za postizanjem još boljih i uspješnijih rezultata. Vjerujemo kako će uz seniore i preostale ekipe u klubu doseći uspješne rezultate u Prvoj hrvatskoj košarkaškoj ligi.

– Zahvalio bih don Ivanu koji je sad već davne ‘92. godine osnovao ovaj klub, ali i svim ostalima koji su svih ovih godina radili s djecom i to po načelu don Bosca, a to je da se sportom odgajaju djeca. Drago mi je da je Gradska skupština Grada Zagreba pokrovitelj ove obljetnice i želim istaknuti: dok je god svijesti i pameti, bit ćemo ponosni pokrovitelji jer ovi ljudi sebe daju da bi pomogli drugima i na tome im veliko hvala! – izjavio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.

KK Bosco puno je više od košarkaškog kluba. Uz sportsku funkciju, klub funkcionira kao odgojna i obrazovna ustanova. Svako dijete koje tamo igra ima pravo na besplatne instrukcije iz različitih predmeta u sklopu Crkve te na odlaske na ljetovanja i zimovanja. Klub je organizirao brojne humanitarne turnire i utakmice kojima su se skupljala sredstava za one kojima je pomoć najpotrebnija. Ovakav pristup odgajanju pomoću sporta temelji se na ideji don Bosca kojom se mlade ljude pomoću sport podučava vrlinama prijateljstva, poštovanja i suradnje. 

Donacija za KK Bosco može se uplatiti na žiro račun IBAN: HR1123600001102422438

Komentari na članak

Vezani članci

Postani/ostani poduzetnik

Postani/ostani poduzetnik

Sudjelujte u poduzetničkoj panel diskusiji i stvaranju perspektivnije budućnosti

Prva panel diskusija u sklopu projekta Postani/ostani poduzetnik pod nazivom „Učenje za poduzetništvo kao spona gospodarstva i obrazovanja“ održat će se 17. svibnja. Prijave za sudjelovanje traju do 13. svibnja.

Europske sveučilišne igre - karate

Europske sveučilišne igre

Prva odličja za hrvatske karatiste i veslače

U Zagrebu su dodijeljena odličja iz veslanja i karatea, a na postoljima su se našli brojni hrvatski sportaši.

Zgrada Inavisa u Šibeniku

Gradonačelnik Burić obećava:

Od jeseni u Šibeniku Fakultet energetike!

Iako problematika načina financiranja i opremanja prostora još nije riješena, izgleda da će se budućim brucošima u akademskoj godini 2014./2015. u Šibeniku ponuditi dislocirani Studij energetike Sveučilišta u Zagrebu.

SRCE logo

Besplatna edukacija

Nauči nešto novo - SRCE nudi besplatne online tečajeve!

Budite spremni za nove izazove, budite jedan od onih koji će na svom prvom radnom mjestu znati više od drugih jer je radio na sebi i izvan studija. Iako mnogi to zanemaruju, istraživanja pokazuju kako baš ta neformalna edukacija čini presudnu točku pri zapošljavanju. Iskoristite ove mogućnosti koje SRCE nudi.

Pasica kasica – osobni trener, ilustracija Hana Tintor

Akcija Pasice kasice i Tjedna dizajna

Pop-up izdanje Pasice kasice za bolji svijet gledan očima napuštenih životinja

Pasica kasica prima sve što može pomoći napuštenim njuškama. Možete joj se javiti i za volontiranje, šetanje te privremeno ili stalno udomljenje pasa.