Financijska podrška

Stipendije za pohađanje ljetnih seminara bugarskog jezika, književnosti i kulture

Isto

Do 27. travnja traju prijave za stipendije Republike Bugarske, a prednost prilikom prijave imaju studenti bugarskog jezika, književnosti i kulture.

Veleposlanstvo Republike Bugarske u Zagrebu raspisalo je Natječaj za dodjelu stipendija hrvatskim studentima i specijalizantima koji će sudjelovati na ljetnim seminarima bugarskog jezika, književnosti i kulture. Pokrit će troškove školarine, smještaja i prehrane te kulturni i obrazovni program, a prednost prilikom prijavljivanja imaju studenti bugarskog jezika, književnosti i kulture.

Seminarski program uključuje:

  • seminar koji organizira i izvodi Sveučilište Sv. Ćiril i Metod u Velikom Trnovu u razdoblju od 16. srpnja do 5. kolovoza (dva mjesta)
  • seminar koji organizira i izvodi Sveučilište Sveti Kliment Ohridski u Sofiji u razdoblju od 15. srpnja do 4. kolovoza (dva mjesta).

Sama prijava, čiji je rok do 27. travnja, mora sadržavati:

  • ispunjen bugarski prijavni obrazac
  • motivacijsko pismo na hrvatskom jeziku
  • otisnut ispunjeni online obrazac Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Navedeni se dokumenti uz naznaku Za stipendije Republike Bugarske šalju na adresu: Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Frankopanska 26, 10 000 Zagreb. Za dodatne informacije posjetite poveznicu ili se javite na mail adresu: bilaterala@mobilnost.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

GeCCo

Međunarodno online natjecanje

GeCCo pruža priliku za rad u internacionalnim virtualnim timovima

Međunarodno "online" natjecanje GeCCo održat će se 12. i 13. studenog. Natjecatelji imaju 24 sata da riješe zadatak iz područja projekt menadžmenta.

CROSS 14; izvor: https://www.facebook.com/croatianstudentsummit/photos/a.878363305543383.1073741827.878361135543600/1668817119831327/?type=1&theater

Croatian Student Summit

Studentski zbor Medicinskog fakulteta još jednom organizira prestižni CROSS, prijave u tijeku

Sve zainteresirane za biomedicinske znanosti moglo bi zanimati novo izdanje jednog od vodećih kongresa u ovom dijelu Europe. U tijeku su prijave za pasivno i aktivno sudjelovanje s poster prezentacijom, čiji se sažetak treba poslati do 4. ožujka.

Regata sv. Duje

Sportsko natjecanje studenata

Međunarodna veslačka regata u Splitu

Jubilarna međunarodna regata u Splitu ove godine održava se od 29. travnja do 1. svibnja. Zainteresirani se mogu prijaviti do 22. travnja.

Panel "Kako do (boljeg) posla?"

Udruga 3D za lokalni razvoj

Stručnjaci za tržište rada otkrivaju kako do posla

Panel je namijenjen svima koji razmišljaju o traženju (boljeg) posla, bilo da je riječ o srednjoškolcima, studentima, nezaposlenima ili zaposlenima. Sudjelovanje na panelu je besplatno.

Dodjela stipendija

Stipendiranje zagrebačkih studenata

Dodijeljene stipendije studentima Sveučilišta u Zagrebu

Održana je svečanost dodjela stipendija Sveučilišta u Zagrebu za stipendiste i počasne goste. Dodijeljeno je 510 stipendija u 4 kategorije, a naglasak je bio na prosjeku ocjena i osvojenim nagradama.