Financijska podrška

Stipendije za pohađanje ljetnih seminara bugarskog jezika, književnosti i kulture

Isto

Do 27. travnja traju prijave za stipendije Republike Bugarske, a prednost prilikom prijave imaju studenti bugarskog jezika, književnosti i kulture.

Veleposlanstvo Republike Bugarske u Zagrebu raspisalo je Natječaj za dodjelu stipendija hrvatskim studentima i specijalizantima koji će sudjelovati na ljetnim seminarima bugarskog jezika, književnosti i kulture. Pokrit će troškove školarine, smještaja i prehrane te kulturni i obrazovni program, a prednost prilikom prijavljivanja imaju studenti bugarskog jezika, književnosti i kulture.

Seminarski program uključuje:

  • seminar koji organizira i izvodi Sveučilište Sv. Ćiril i Metod u Velikom Trnovu u razdoblju od 16. srpnja do 5. kolovoza (dva mjesta)
  • seminar koji organizira i izvodi Sveučilište Sveti Kliment Ohridski u Sofiji u razdoblju od 15. srpnja do 4. kolovoza (dva mjesta).

Sama prijava, čiji je rok do 27. travnja, mora sadržavati:

  • ispunjen bugarski prijavni obrazac
  • motivacijsko pismo na hrvatskom jeziku
  • otisnut ispunjeni online obrazac Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Navedeni se dokumenti uz naznaku Za stipendije Republike Bugarske šalju na adresu: Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Frankopanska 26, 10 000 Zagreb. Za dodatne informacije posjetite poveznicu ili se javite na mail adresu: bilaterala@mobilnost.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

Studenti

Visoko obrazovanje

Stipendisti Vlade SAD-a okupljaju se u Hrvatskoj povodom 25. godišnjice Fulbrighta

Najveće okupljanje dobitnika prestižne stipendije Fulbright u Hrvatskoj s više od 150 uglednih hrvatskih fulbrightovaca održat će u organizaciji Veleposlanstva SAD-a u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te u koordinaciji Instituta za razvoj obrazovanja.

Smaragdni Eco Film Festival

Spoj kulture i ekologije

Smaragdni Eco Film Festival prima filmove o zaštiti okoliša i održivom razvoju

Međunarodni festival kratkog filma SEFF otvorio je prijave za sve mlade filmske umjetnike. Prednost imaju uradci s ekološkom tematikom.

Natječaj Ljubljana Poster Award 2016.

Natječaj Ljubljana Poster Award 2016.

Napravite najkreativniji plakat o Ljubljani i osvojite 3000 eura

Kreativci mlađi od 30 godina mogu sudjelovati u natječaju za najbolji i najkreativniji plakat na temu: „The city of Ljubljana is green for you. Get active, get fit!“ Prijave za natječaj otvorene su do 15. rujna 2016.

Studenti u učionici

Udruga Alumni FET Pula

Besplatni edukativni program za mlade o poduzetništvu

Besplatni edukativni program „Postani poduzetnik” namijenjen je studentima, nezaposlenim i zaposlenim osobama od 18 do 29 godina starosti.

ewob-regrutacija

EWoB prima nove članove

Ako čezneš za iskustvom u poduzetničkim vodama, preporučamo ti EWoB!

Udruga iza sebe ima brojne uspješne projekte, a trenutno su u procesu vršenja regrutacije.