Financijska podrška

Stipendije za pohađanje ljetnih seminara bugarskog jezika, književnosti i kulture

Isto

Do 27. travnja traju prijave za stipendije Republike Bugarske, a prednost prilikom prijave imaju studenti bugarskog jezika, književnosti i kulture.

Veleposlanstvo Republike Bugarske u Zagrebu raspisalo je Natječaj za dodjelu stipendija hrvatskim studentima i specijalizantima koji će sudjelovati na ljetnim seminarima bugarskog jezika, književnosti i kulture. Pokrit će troškove školarine, smještaja i prehrane te kulturni i obrazovni program, a prednost prilikom prijavljivanja imaju studenti bugarskog jezika, književnosti i kulture.

Seminarski program uključuje:

  • seminar koji organizira i izvodi Sveučilište Sv. Ćiril i Metod u Velikom Trnovu u razdoblju od 16. srpnja do 5. kolovoza (dva mjesta)
  • seminar koji organizira i izvodi Sveučilište Sveti Kliment Ohridski u Sofiji u razdoblju od 15. srpnja do 4. kolovoza (dva mjesta).

Sama prijava, čiji je rok do 27. travnja, mora sadržavati:

  • ispunjen bugarski prijavni obrazac
  • motivacijsko pismo na hrvatskom jeziku
  • otisnut ispunjeni online obrazac Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Navedeni se dokumenti uz naznaku Za stipendije Republike Bugarske šalju na adresu: Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Frankopanska 26, 10 000 Zagreb. Za dodatne informacije posjetite poveznicu ili se javite na mail adresu: bilaterala@mobilnost.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

Der Deutsche Bundestag

Raspisan natječaj

Njemački parlament traži hrvatske stipendiste

Der Deutsche Bundestag poziva sve zainteresirane mlađe od 30 godina da se prijave za Međunarodnu parlamentarnu stipendiju i sudjelovanje u radu njemačkoga parlamenta u Berlinu.

Božićna radionica u Udruzi Cinaz

Udruga CINAZ

Na kreativnoj božićnoj radionici izradite prigodne poklone za vaše najmilije

U Udruzi CINAZ naučite izraditi božićne ukrase i dekor za vaš dom uz recikliranje i korištenje prirodnih materijala. Radionica je besplatna i svi materijali su osigurani, na vama je samo da dođete!

Foto

Radionica u Klubu mladih Split

Strastveni zaljubljenici u fotoaparat, negativ i print izrađuju vlastite fotografije

U tijeku su prijave za radionicu analogne fotografije koja će se održati u Klubu mladih Split. Za sudjelovanje je potrebno imati osnovno znanje o fotografiji te želju za izradom vlastitih fotografija.

Izložba u Klubu Zona

Realizacija raznolikih aktivnosti

Raspisan natječaj za program i nove suradnike Kluba „Zona”

Pojedinci, organizacije i neformalne grupe mogu ponuditi realizaciju edukacija, radionica, tematskih druženja i sličnih događanja za mlade. Programu mogu doprinijeti volontirajući, ali i plaćenim angažmanima.

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Doktorska škola Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Doktorski studij Komunikologija raspisuje natječaj za buduće doktorande

Riječ je o jedinom doktorskom studiju komunikologije u Hrvatskoj nakon kojeg studenti stječu akademski stupanj doktora znanosti te kompetencije za samostalno istraživačko djelovanje u matičnom znanstvenom području, polju i grani.