Financijska podrška

Stipendije za pohađanje ljetnih seminara bugarskog jezika, književnosti i kulture

Isto

Do 27. travnja traju prijave za stipendije Republike Bugarske, a prednost prilikom prijave imaju studenti bugarskog jezika, književnosti i kulture.

Veleposlanstvo Republike Bugarske u Zagrebu raspisalo je Natječaj za dodjelu stipendija hrvatskim studentima i specijalizantima koji će sudjelovati na ljetnim seminarima bugarskog jezika, književnosti i kulture. Pokrit će troškove školarine, smještaja i prehrane te kulturni i obrazovni program, a prednost prilikom prijavljivanja imaju studenti bugarskog jezika, književnosti i kulture.

Seminarski program uključuje:

  • seminar koji organizira i izvodi Sveučilište Sv. Ćiril i Metod u Velikom Trnovu u razdoblju od 16. srpnja do 5. kolovoza (dva mjesta)
  • seminar koji organizira i izvodi Sveučilište Sveti Kliment Ohridski u Sofiji u razdoblju od 15. srpnja do 4. kolovoza (dva mjesta).

Sama prijava, čiji je rok do 27. travnja, mora sadržavati:

  • ispunjen bugarski prijavni obrazac
  • motivacijsko pismo na hrvatskom jeziku
  • otisnut ispunjeni online obrazac Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Navedeni se dokumenti uz naznaku Za stipendije Republike Bugarske šalju na adresu: Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Frankopanska 26, 10 000 Zagreb. Za dodatne informacije posjetite poveznicu ili se javite na mail adresu: bilaterala@mobilnost.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

Budimpešta

Financijska podrška

Vlada Mađarske dodjeljuje stipendije u nekoliko kategorija

Prijave su otvorene do 28. veljače 2018. za semestralni/djelomični studij, odnosno do 30. siječnja 2018. za cjelokupni studij te istraživački boravak.

Dubrovnik

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU

Stručna praksa u Uredu DNŽ u Bruxellesu za dubrovačke studente

Dubrovački će studenti moći odraditi stručnu praksu u Bruxellesu, a tamošnji Ured DNŽ-a pokrit će im troškove smještaja. Prijave se zaprimaju do 7. travnja.

Novinarstvo

Godišnja nagrada za novinarske radove

Novinari, prijavite svoje radove za dodjelu godišnje nagrade „Živim snove“

Udruga Pragma poziva novinare radijskih, televizijski i tiskanih medija da prijave rad za dodjelu „Godišnje nagrade za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja“.

Gangplank

Interdisciplinarni stvaralački proces

Savladajte prikupljanje zvuka i crtanje svjetlom na Gangplanku

Gangplank je međunarodna suradnička umjetnička platforma koja se bavi istraživanjem interdisciplinarnog stvaralačkog procesa u izvedbenim umjetnostima. Prijave za sudjelovanje na radionicama u Rijeci traju do 25. lipnja.

Očuvanje okoliša

Studentsko natjecanje

„Go Green in the City“ traži inovativne studente; najbolje očekuje finale u SAD-u

Natjecanje je namijenjeno svim studentima visoke škole ekonomsko-poslovnog ili tehničkog smjera. Prijave za ovu godinu otvorene su do 1. lipnja.