Financijska podrška

Stipendije za diplomski studij na Sveučilištu Grenoble Alpes u Francuskoj

France - stipendije

Dodjeljuju se stipendije u iznosu od osam ili pet tisuća eura na diplomskom studiju informatike u Francuskoj. Rok za prijavu je 30. lipnja.

Initiative d’excellence (IDEX), odnosno Inicijativa izvrsnosti Sveučilišta Grenoble Alpes, dodjeljuje stipendije međunarodnim studentima za diplomski studij na području tehničkih znanosti, točnije informatike. Riječ je o studiju koji uključuje nekoliko različitih programa na trećem po veličini sveučilištu u Francuskoj s oko 45 tisuća studenata i preko tri tisuće istraživača.

Same će stipendije studentima biti dodijeljene na temelju postignutih akademskih rezultata i financijskog statusa studenata, a s obzirom na upisanu godinu diplomskog studija (Master 1 ili Master 2) iznosi stipendija će varirati. Naime, upisanima u prvu godinu (Master 1) dodjeljuje se stipendija u iznosu od osam tisuća eura, a studenti na drugoj godini (Master 2) imaju pravo na stipendiju u iznosu od pet tisuća eura jer su u drugom semestru posvećeni završnoj diplomskoj tezi te imaju plaćenu praksu.

Rok za prijavu je 30. lipnja, a više je informacija dostupno na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Promocija studenata

Natječaj za stipendije

Prijavite se za stipendije Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu

Nacionalna će zaklada ukupno podijeliti 432 stipendije. Prijave na natječaj traju do 28. lipnja u 12h.

money

The Beloit College iz Wisconsina

SAD nudi stipendije inozemnim studentima nižeg socio-ekonomskog statusa

Još je jedan fakultet u SAD-u otvorio natječaj za stipendiranje. Inozemni se studenti mogu prijaviti za stipendije koje školarinu pokrivaju djelomično ili u potpunosti, i to do 15. siječnja.

novac 1

Financijska potpora

Nova prilika za stipendije Sveučilišta u Splitu

Raspisan je Dopunski natječaj kojim će se dodijeliti preostale stipendije iz Natječaja za dodjelu stipendije Sveučilišta u Splitu u akademskoj godini 2017/2018. Prijave traju do 6. ožujka 2018. godine.

Mont Blanc

Na današnji dan

Prvi uspješan uspon na „krov Europe“

Sakupljač kristala Jacques Balmat i liječnik Michael Paccard izveli su 8. kolovoza 1786. prvi uspješni uspon na Mont Blanc. U to je vrijeme hodati potpuno nepoznatim rutama zahtijevalo veliku fizičku izdržljivost i unutarnju snagu. Bili su to počeci alpinizma kao sportske discipline.

Forum

15 stipendija za studente slabijeg imovinskog stanja

Grad Zadar raspisao natječaj za dodjelu studentskih stipendija

Grad Zadar raspisao je natječaj za stipendiranje studenata iz obitelji slabijega imovinskog stanja. Dijeli se 15 stipendija, a prijave traju do 23. prosinca 2015.