Financijska podrška

Stipendije za diplomski studij na Sveučilištu Grenoble Alpes u Francuskoj

France - stipendije

Dodjeljuju se stipendije u iznosu od osam ili pet tisuća eura na diplomskom studiju informatike u Francuskoj. Rok za prijavu je 30. lipnja.

Initiative d’excellence (IDEX), odnosno Inicijativa izvrsnosti Sveučilišta Grenoble Alpes, dodjeljuje stipendije međunarodnim studentima za diplomski studij na području tehničkih znanosti, točnije informatike. Riječ je o studiju koji uključuje nekoliko različitih programa na trećem po veličini sveučilištu u Francuskoj s oko 45 tisuća studenata i preko tri tisuće istraživača.

Same će stipendije studentima biti dodijeljene na temelju postignutih akademskih rezultata i financijskog statusa studenata, a s obzirom na upisanu godinu diplomskog studija (Master 1 ili Master 2) iznosi stipendija će varirati. Naime, upisanima u prvu godinu (Master 1) dodjeljuje se stipendija u iznosu od osam tisuća eura, a studenti na drugoj godini (Master 2) imaju pravo na stipendiju u iznosu od pet tisuća eura jer su u drugom semestru posvećeni završnoj diplomskoj tezi te imaju plaćenu praksu.

Rok za prijavu je 30. lipnja, a više je informacija dostupno na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Turska - zastava

Obrazovanje

U tijeku je natječaj Türkiye stipendija za studij na najboljim turskim sveučilištima

Prijavite se na natječaj i omogućite si studij na nekome od turskih sveučilišta. Prijavu možete poslati najkasnije do 20. veljače ove godine.

novac_kovanice

Mogućnosti stipendiranja i studiranja u Hrvatskoj i inozemstvu

9. SAJAM STIPENDIJA

Na 9. Sajmu stipendija i visokog obrazovanja izlagat će više od 60 institucija iz Hrvatske, Europe, Sjeverne Amerike i Azije. Među izlagačima na Sajmu će biti hrvatska i inozemna visoka učilišta, ministarstva, jedinice lokalne samouprave, veleposlanstva i strani kulturni centri, tvrtke, zaklade i udruge.

Zemljopisni prikaz države Mali

Francuska, Mali i UN u ofenzivi

Mali: velike vojne operacije na sjeveru zemlje

Mali je u siječnju 2012. godine zahvatio val radikalnog islamizma te su snage, pretežito one al-Quaede, zauzele glavni malijski grad. Na pozive u pomoć, malijskoj vladi u siječnju ove godine priskočili su Francuzi „odgurnuvši" teroriste na sjever zemlje i u pustinje sjeveroistoka

zastava na tipkovnici
IZVOR: https://pixabay.com/illustrations/technology-flag-internet-keyboard-2648242/

Financijska podrška

Raspisan natječaj za stipendiranje učenja francuskog jezika

Natječaj za dodjelu jezičnih stipendija Vlade Francuske Republike raspisali su Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj. Rok je za prijavu 20. ožujka 2019. godine.

Umjetnost - kistovi

i-Portunus

Prijavite se za potpore kratkoročnim programima međunarodne mobilnosti umjetnika

Pilot-projekt kojim će se testirati različiti pristupi za potporu međunarodne mobilnosti europskih umjetnika i profesionalaca u kulturi podržat će do 500 kratkoročnih međunarodnih mobilnosti ove godine, a prijave su otvorene do 5. rujna 2019.