Financijska podrška

Stipendije za diplomski studij na Sveučilištu Grenoble Alpes u Francuskoj

France - stipendije

Dodjeljuju se stipendije u iznosu od osam ili pet tisuća eura na diplomskom studiju informatike u Francuskoj. Rok za prijavu je 30. lipnja.

Initiative d’excellence (IDEX), odnosno Inicijativa izvrsnosti Sveučilišta Grenoble Alpes, dodjeljuje stipendije međunarodnim studentima za diplomski studij na području tehničkih znanosti, točnije informatike. Riječ je o studiju koji uključuje nekoliko različitih programa na trećem po veličini sveučilištu u Francuskoj s oko 45 tisuća studenata i preko tri tisuće istraživača.

Same će stipendije studentima biti dodijeljene na temelju postignutih akademskih rezultata i financijskog statusa studenata, a s obzirom na upisanu godinu diplomskog studija (Master 1 ili Master 2) iznosi stipendija će varirati. Naime, upisanima u prvu godinu (Master 1) dodjeljuje se stipendija u iznosu od osam tisuća eura, a studenti na drugoj godini (Master 2) imaju pravo na stipendiju u iznosu od pet tisuća eura jer su u drugom semestru posvećeni završnoj diplomskoj tezi te imaju plaćenu praksu.

Rok za prijavu je 30. lipnja, a više je informacija dostupno na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Studentska diploma

Dodjela stipendija djeci branitelja

Raspisan natječaj za stipendiranje hrvatskih branitelja i njihove djece

Raspisan je natječaj za dodjelu stipendija djeci branitelja iz Domovinskog rata.

Laboratorij

Farmaceutsko-biokemijski fakultet

Ljekarne Prima Pharma nude sjajnu stipendiju i siguran posao zagrebačkim studentima

Iznos je stipendije 2 000 kuna, a isplaćuje se do završetka studija.

Promocija studenata

Natječaj za stipendije

Kanadsko sveučilište stipendira studente iz inozemstva

The University of Winnipeg nudi stipendiju „President's Scholarship“ svim međunarodnim studentima koji se prijavljuju za preddiplomski, diplomski, PACE ili ELP.

Royal Club ZG Kaptol

Financijska pomoć

Rotary Club Zagreb Kaptol pomaže studentima, djeci bez roditeljske skrbi

Iznos stipendije je 1600 kuna, a dodjeljuje se minimalno sedam stipendija u trajanju od pet akademskih godina, računajući od 1. studenoga 2016. godine. 

University of Northumbria at Newcastle

Stipendija EU

Najbolji videozapisi o Sveučilištu Northumbria dobivaju stipendije

Sveučilište Northumbria objavljuje natječaj za sve studente prve godine preddiplomskog studija. Potrebno je poslati videozapis o Sveučilištu do 3. kolovoza, a najboljih osam dobit će stipendije.