Financijska podrška

Sjever raspisao natječaj za stipendije i za oslobađanje od plaćanja školarine

Novci izbliza

Za određen broj studenata slabijega socioekonomskog statusa koji su prošle godine stekli minimalno 55 ECTS bodova dodjeljuju se stipendije u iznosu od 750 kuna mjesečno, a za dio onih koji su stekli više od 50 bodova moguće je oslobađanje od plaćanja školarine.

Sveučilište Sjever raspisalo je Natječaj za dodjelu stipendija za redovite studente preddiplomskih sveučilišnih i stručnih studija te diplomskih studija. Dodijelit će se za akademsku godinu 2019/2020.

Natječajem su obuhvaćene dvije kategorije – redoviti studenti slabijega socioekonomskog statusa koji su zadovoljili kriterij uspješnosti studiranja, odnosno stekli najmanje 55 ECTS bodova prethodne akademske godine te redoviti studenti slabijega socioekonomskog statusa koji su zadovoljili uvjete napredovanja studiranja, odnosno stekli više od 50 ECTS-a u prethodnoj godini. Za prvu spomenutu kategoriju osigurano je 7 500 kn u pojedinačnom iznosu – po 750 kn za 10 mjeseci. Druga pak kategorija podrazumijeva oslobađanje od plaćanja školarine sukladno upisanim bodovima. 

Natječaj je objavljen 10. veljače 2020, a prijave su moguće 30 dana od tog dana. Dodatne informacije i potrebni obrasci nalaze se na službenoj stranici Sveučilišta Sjever.

Komentari na članak

Vezani članci

Stipendije u Slavonskom Brodu

Potpisani ugovori o stipendiranju

Stipendije za studente kasnile jer nema proračuna

Iznos stipendije za studente koji studiraju izvan Broda iznosi 1000 kuna, a za one koji studiraju u gradu 500 kuna.

Dioklecijanova palača

Natječaj za stipendije

Traju prijave za dodjelu stipendija Sveučilišta u Splitu

Sveučilište u Splitu dodijelit će 125 stipendija svojim studentima za akademsku godinu 2016./2017. Prijave na natječaj za dodjelu stipendija traju do 20. siječnja 2017. godine.

Stipendija grada Zagreba

Tehničke poteškoće

Ministarstvo moli za strpljenje zbog tehničkih poteškoća prilikom prijave za stipendiju

Prilikom prijave na natječaj za državnu stipendiju već je prvoga dana natječaja došlo do tehničkih poteškoća, no Ministarstvo znanosti i obrazovanja tvrdi da nema razloga za brigu.

Isto

Financijska podrška

Raspisan natječaj za stipendije i zajamčene pomoći djeci umrlih članova NSZVO-a

NSZVO dodjeljuje stipendije u mjesečnom iznosu od 500, 750 i 1000 kuna te zajamčene pomoći u mjesečnom iznosu od 500 kuna djeci umrlih ili stradalih svojih članova. Rok je za prijavu 1. listopada.

studenti na okupu

Internacionalizacija diplomskog studija

Sveučilištu Sjever odobren milijunski projekt internacionalizacije strojarstva

Preko milijun kuna odobreno je Sveučilištu Sjever za brojne aktivnosti kojima će raditi na internacionalizaciji diplomskog studija strojarstva i edukaciji kako nastavnika tako i studenata.